Werkcollege bij Rabobank International

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Eindelijk was het zover; de deelnemers aan het uitstroomprofiel Finance mochten op uitnodiging van Rabobank International op 23 september het werkcollege Beheer van Financiële Risico’s en het Project Finance op het hoofdkantoor van de bank volgen.

Om 11 uur, de gebruikelijke aanvangstijd van het college, werd er verzameld voor de hoofdingang aan de Croeselaan in Utrecht. Strak in het (mantel)pak gingen de studenten naar binnen en werden welkom geheten door de gastheer; Carel ter Ellen, hoofd Structured Products van Rabobank International.

Terwijl we naar onze werkplek werden geleid, werd het programma besproken. Aangekomen bij de werkplek was de verbazing groot; een prachtig uitzicht over Utrecht, hoogpolig groen tapijt, comfortabele stoelen, razendsnel internet en een prachtig scherm met hdmi aansluiting. Is dit echt voor ons? En vanzelfsprekend was er onbeperkt versgemalen koffie en thee beschikbaar. Dat was even bijkomen. Gelukkig kregen we een uur de tijd alvorens het deel van het programma van start ging, dat door de Rabobank werd verzorgd. De tijd werd goed gebruikt om wat onduidelijkheden over de opdracht van het Project te verduidelijken.

Om 12 uur was het woord aan onze gastheer. Thema van het college was het gebruik van Interest Rate Swaps bij het afdekken van renterisico’s. Hoe ging het in er in de praktijk aan toe en kwam het overeen met hetgeen we uit de studieboeken hebben geleerd? Het boeiende, goed gedocumenteerde en door de spreker gedegen voorbereid verhaal, moest onderbroken worden om de sluiting van het bedrijfsrestaurant voor te zijn. Wat een prachtige omgeving om te lunchen. En wat een ‚power’ straalt het gebouw uit. We willen hier voor altijd blijven!

Het werkcollege werd na de lunch voortgezet en om 15:00 afgesloten. De consensus was de behandelde theorie goed aansloot bij de praktijk hoewel de terminologie soms anders was. De heer ter Ellen gebruikte regelmatig vakjargon dat in onze boeken niet terug te vinden was. De school werd gecomplimenteerd voor het niveau van de studenten.

Als blijk van waardering ontving de heer ter Ellen namens Business School Notenboom een heerlijke witte Bourgogne. De echte waardering straalde echter van de gezichten van de studenten die geboeid de praktijkkennis tot zich namen en zichtbaar genoten van het deel mogen uit maken van de Rabobank organisatie.

De dag is afgesloten in onze luxe werkkamer door nog even goed de theorie rondom Interest Rate Swaps door te nemen en om 16:30 hebben we afscheid genomen van onze gastheer en de Rabobank International. Natuurlijk niet voordat er een groepsfoto was gemaakt.

Een onvergetelijke ervaring rijker dankzij Rabobank International.

Luis
docent Beheer van Financiële Risico's

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag