Focus op ondernemer schap

Online / fysiek inloopmoment

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben we dan ook in al onze opleidingen geïntegreerd. Aan het eind van je opleiding heb je een ambitieuze en proactieve houding ontwikkeld, die jou straks voorsprong geeft op andere afgestudeerden.

Ontwikkeling van student naar professional

Het intensieve lesprogramma heeft als doel de student te laten ontwikkelen tot een professional, waarbij beroepsgerichtheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap centraal staan.

"Barbara Suijkerbuijk (Algemeen directeur): “Wij hebben een eigen programma gericht op ondernemen ontwikkeld. Door het volgen van dit programma wordt de student niet alleen klantgerichter en innovatiever, maar ontwikkelt hij/zij tevens een onderzoekende houding."

Les in ondernemen

Docent Victor Klop geeft het vak ‘Ondernemen’: “Dat is een heel praktisch vak waarbij studenten een bedrijfsplan bedenken en uitwerken. Dat vak wordt verspreid over verschillende semesters gegeven. In het eerste semester beginnen de studenten in groepjes met het bedenken van een idee. Vanuit dat idee gaan we aan de slag met strategie en financiën, tot aan uiteindelijk het opstarten van het bedrijf.”

Shark Tank

“Het leuke aan het vak Ondernemen is dat de beoordeling van het bedrijfsplan gebeurt zoals dat in de praktijk ook zou gaan. Het eerste beoordelingsmoment is tijdens de zogeheten ‘Shark Tank’; de studenten presenteren hun idee aan professionals, die kritische vragen stellen over het plan, de uitwerking en haalbaarheid ervan. Met de feedback die ze hieruit winnen, kunnen de studenten toewerken naar het eindproduct.”

Dragons’ Den

Dat eindproduct wordt beoordeeld tijdens de ‘Dragons' Den’. Klop: “Op deze speciale avond pitchen de studenten hun uiteindelijke product of dienst aan vier ondernemers en investeerders uit de praktijk. Deze professionals beslissen die avond ook echt om wel of niet te investeren in de ondernemingen van de studenten.”

Tijdens Shark Tank en Dragons’ Den pitchen studenten hun bedrijfsplan voor een jury van professionals uit de branche.”
Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
Business School Notenboom, erkende kwaliteit met kenmerk ‘ondernemen’
01 / 02 / 2019

Business School Notenboom, erkende kwaliteit met kenmerk ‘ondernemen’

De kort hbo en hbo bachelor opleidingen hebben als onderscheidend kenmerk: beroepsgerichtheid en ondernemen. Dit is nu ook bevestigd met het behalen van het bijzonder kwaliteitskenmerk ‘ondernemen’.  Waar wij enorm trots op zijn! ...

Lees meer
“Omdat ik midden in de praktijk sta, kan ik die praktijkervaring heel mooi integreren in mijn lessen – én doorgeven aan de studenten. ”
05 / 11 / 2018

“Omdat ik midden in de praktijk sta, kan ik die praktijkervaring heel mooi integreren in mijn lessen – én doorgeven aan de studenten. ”

In deze blog: Meneer Klop. Docent op de vestiging Hilversum, ontwikkelaar van lesprogramma’s én ondernemer. In verschillende rollen betrokken bij Business School Notenboom “Ik ben al vele jaren betrokken bij Business School No...

Lees meer
'Lui talent bestaat niet' zijn de woorden van een Dragon
23 / 04 / 2018

'Lui talent bestaat niet' zijn de woorden van een Dragon

Uitgenodigd worden, door Business School Notenboom, om Dragon te zijn, het is mij overkomen. Dick is CEO van Homies. Eind maart mocht ik met een aantal collega Dragons een vijftal pitches beoordelen. Vijf teams van jonge mensen met een idee voor ...

Lees meer
Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
60 jaar een succesvolle opleider op het gebied van Business en Hotel- Eventmanagement