Deelcertificaten

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Notenboom deelcertificaten

Bij Notenboom kun je deelcertificaten op vmbo-tl, havo en vwo niveau behalen.

Notenboom: particuliere VAVO

Naast de versnelde trajecten, biedt Notenboom ook de VAVO. Wij zijn een particuliere onderwijsinstelling en ons onderwijs kenmerkt zich door veel persoonlijke aandacht, oog voor het individu en het continu stimuleren van zelfstandigheid. Omdat je les krijgt in kleine klassen van gemiddeld 5 leerlingen en maximaal 10 leerlingen, is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Bovendien hebben we de flexibiliteit om voor jou een persoonlijk leertraject vorm te geven.

Wil jij ook het beste VAVO onderwijs? Dan ben je bij Notenboom aan het juiste adres!

Voor wie is de VAVO bedoeld?

Er zijn verschillende situaties waarin de VAVO een zeer geschikte oplossing is, bijvoorbeeld:

 • Je bent gezakt voor je examen en wilt niet het hele schooljaar overdoen, maar alleen je niet behaalde vakken, zodat je daarnaast kunt werken;
 • Je wilt van profiel wisselen, zodat je wél de gewenste vervolgopleiding kunt gaan volgen;
 • Je wilt je herprofileren voor een lotingstudie
 • Je wilt doorstromen naar een hoger niveau, bijvoorbeeld van vmbo-tl naar havo of van havo naar vwo.

Samen zorgen we ervoor dat je slaagt!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin de VAVO een mooie oplossing zou kunnen zijn. Bij elke situatie wordt er naar een ander doel toegewerkt en dat vereist een andere aanpak. Bij het Erasmus krijg je dan ook een passend onderwijspakket op maat, zodat jij jouw doelen snel en efficiënt gaat behalen.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat het Erasmus College voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Eenjarig vwo (college) - Deelcertificaten

 • Ben jij gezakt in het examenjaar vwo?
 • Heb je slechts een paar vakken niet gehaald?
 • Of heb je je diploma wel behaald, maar heb je nog enkele vakken nodig voor je vervolgopleiding?
 • Of wil jij je juist richten op het herprofileren van een vak / enkele vakken voor je vervolgopleiding?

Het is niet altijd nodig om het hele examenjaar over te doen.

Vwo deelcertificaten

Notenboom biedt je de mogelijkheid om losse vakken te volgen. Hiermee behaal je zogenaamde deelcertificaten vwo. Door deze vwo deelcertificaten te halen, hoef je niet het hele schooljaar opnieuw te doen. Daardoor kun je je extra goed concentreren op de vakken waar je echt moeite mee hebt. Een bijkomend voordeel is dat je tijd over houdt om bijvoorbeeld te werken. Bovendien blijven je behaalde resultaten voor je andere vakken gewoon geldig.

Hoe behaal je deelcertificaten vwo?

Voordat je begint aan je deelcertificaten vwo, is het belangrijk om goed te bedenken wat je doel is. Welke deelcertificaten heb je nodig? En hoeveel? Waar heb je extra begeleiding bij nodig? Dit bespreek je in een persoonlijk gesprek met de schoolleiding. Samen maken we een plan en stippelen we de beste route uit naar jouw doel. Voor het behalen van je vwo deelcertificaten, volg je een schooljaar lang lessen. Ook krijg je huiswerk en studiebegeleiding. Net als de reguliere leerlingen. Want ook al volg je niet het volledige vwo lesprogramma, wij geven je graag 100% aandacht. Zodat jij de meeste kans van slagen hebt.

Is dit de beste optie voor jou?

In sommige gevallen is het behalen van de certificaten niet de beste optie. Soms kan het verstandiger zijn om toch het hele examenjaar opnieuw af te leggen. Als hier een goede reden voor is, geven we je dit advies. Bij Notenboom vinden we het namelijk het belangrijkst dat jij goede resultaten behaalt. En dat je dat doet op een manier die bij jou past. Zodat je straks de vervolgopleiding van je keuze kunt gaan doen. Dus daar concentreren we ons op: op jouw succes.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Eenjarig havo (college) - Deelcertificaten

 • Ben jij gezakt in het examenjaar havo?
 • Heb je slechts een paar vakken niet gehaald?
 • Of heb je je diploma wel behaald, maar heb je nog enkele vakken nodig voor je vervolgopleiding?
 • Of wil jij je juist richten op het herprofileren van een vak / enkele vakken voor je vervolgopleiding?

Het is niet altijd nodig om het hele examenjaar over te doen.

Havo deelcertificaten

Notenboom biedt je de mogelijkheid om losse vakken te volgen. Hiermee behaal je zogenaamde deelcertificaten havo. Door deze havo deelcertificaten te halen, hoef je niet het hele schooljaar opnieuw te doen. Daardoor kun je je extra goed concentreren op de vakken waar je echt moeite mee hebt. Een bijkomend voordeel is dat je tijd over houdt om bijvoorbeeld te werken. Bovendien blijven je behaalde resultaten voor je andere vakken gewoon geldig.

Hoe behaal je deelcertificaten havo?

Voordat je begint aan je deelcertificaten havo, is het belangrijk om goed te bedenken wat je doel is. Welke deelcertificaten heb je nodig? En hoeveel? Waar heb je extra begeleiding bij nodig? Dit bespreek je in een persoonlijk gesprek met de schoolleiding. Samen maken we een plan en stippelen we de beste route uit naar jouw doel. Voor het behalen van je havo deelcertificaten, volg je een schooljaar lang lessen. Ook krijg je huiswerk en studiebegeleiding. Net als de reguliere leerlingen. Want ook al volg je niet het volledige havo lesprogramma, wij geven je graag 100% aandacht. Zodat jij de meeste kans van slagen hebt.

Is dit de beste weg voor jou?

In sommige gevallen is het behalen van de certificaten niet de beste optie. Soms kan het verstandiger zijn om toch het hele examenjaar opnieuw af te leggen. Als hier een goede reden voor is, geven we je dit advies. bij Notenboom vinden we het namelijk het belangrijkst dat jij goede resultaten behaalt. En dat je dat doet op een manier die bij jou past. Zodat je straks de vervolgopleiding van je keuze kunt gaan doen. Dus daar concentreren we ons op: op jouw succes.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat het Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Eenjarig vmbo-tl (college) - Deelcertificaten

 • Ben jij gezakt voor je vmbo-tl (school)examen?
 • Heb je slechts een paar vakken niet gehaald?
 • Of heb je je diploma wel behaald, maar heb je nog enkele vakken nodig voor je vervolgopleiding?
 • Of wil jij je juist richten op het herprofileren van een vak / enkele vakken voor je vervolgopleiding?

Het is niet altijd nodig om het hele examenjaar over te doen.

Hoe behaal je vmbo-tl deelcertificaten?

Notenboom biedt je de mogelijkheid om losse vakken te volgen. Hiermee behaal je zogenaamde deelcertificaten vmbo-tl. We bekijken wat jij nodig hebt om je doel te behalen. Het kan zijn dat je maar één certificaat hoeft te halen, maar dat kunnen er ook meerdere zijn. Samen stippelen we de juiste route voor je uit. Om je vmbo deelcertificaten te halen, volg je gedurende het hele schooljaar lessen, net als de reguliere vmbo TL leerlingen. Ook krijg je huiswerk- en studiebegeleiding. Want ook al volg je niet de hele opleiding, wij vinden het belangrijk dat je goede persoonlijke aandacht krijgt. Dan heb je de meeste kans van slagen.

Is dit de beste weg voor jou?

Moet je veel vakken inhalen? Dan kan het soms beter zijn om het hele examen opnieuw af te leggen. Dat kan zelfs in een versneld traject. Het is verstandig om met de schoolleiding te overleggen wat voor jou de beste optie is. Het belangrijkste is dat jij straks de vervolgopleiding kunt doen die je wilt. Bij beide manieren hebben je certificaten of diploma dezelfde waarde als het reguliere vmbo-TL diploma. Je kunt hiermee dus je gewenste vervolgopleiding op het mbo gaan doen.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Deelcertificaten - Tarieven

   
Cursusgeld per eindexamenvak (m.u.v.*) € 3.510,-
* Grieks, Latijn € 4.640,-
* BSM / LO2 € 4.640,-
Cursusgeld kleine vakken € 1.430,-
CKV
Kunstvakken
Maatschappijleer
Profielwerkstuk
Rekenen
Tarieven zijn inclusief:
 • Studieboeken
 • Bergsportweek of studieweek
 • Inschrijfgeld

Betalingsmogelijkheden

 • Betaling in één keer
 • Betaling in 3 termijnen*
 • Betaling in 6 termijnen*
  *Extra kosten per termijn € 40,-. Betaling in termijnen alleen mogelijk middels automatische incasso.
       
Vervaldatum Ineens 3 termijnen * 6 termijnen *
01-09-2022 X X X
01-10-2022     X
01-11-2022     X
01-12-2022   X X
01-01-2023     X
01-02-2023     X
01-03-2023   X  

Opleidingsgids

Wil je nog meer weten over het behalen van deelcertificaten? Meld je aan voor een persoonlijk adviesgsprek of download onze opleidingsgids.

label - Notenboom voortgezet onderwijs

VMBO-TL
HAVO
VWO

+

INTENSIEVE BEGELEIDINGSTRAJECTEN VOOR LEERLINGEN DIE OP EEN REGULIERE SCHOOL ZITTEN

In het kort

 • StudietijdMaatwerk
 • Gemiddeld aantal leerlingen5
 • Maximaal aantal leerlingen10
 • Contact urenMaatwerk
 • Toelatingseisen

  Je bent gezakt voor je examen en wilt niet het hele schooljaar overdoen, maar alleen je niet behaalde vakken, zodat je daarnaast kunt werken;

  Je wilt van profiel wisselen, zodat je wél de gewenste vervolgopleiding kunt gaan volgen

  Je wilt je herprofileren voor een lotingstudie

  Je wilt doorstromen naar een hoger niveau, bijvoorbeeld van vmbo-tl naar havo of van havo naar vwo.

Coronabeleid: inrichting onderwijs tot en met 6 april
17 / 03 / 2020

Coronabeleid: inrichting onderwijs tot en met 6 april

Mevrouw Suijkerbuijk (Algemeen directeur): "We hebben bijna al onze 75 docenten persoonlijk gesproken over het feit dat de scholen hun deuren tot en met 6 april moeten sluiten. We gaa...

Lees meer
De heer van Breukelen: Als docent leren we in een sneltreinvaart hoe we digitale lessen kunnen verzorgen
17 / 05 / 2020

De heer van Breukelen: Als docent leren we in een sneltreinvaart hoe we digitale lessen kunnen verzorgen

In de situatie waar we ons nu in bevinden is het natuurlijk erg belangrijk om leerlingen uitstekend voor te bereiden op de komende examens. Het was voor ons, docenten, maar ook leerlingen ...

Lees meer
Een schoolexamen periode in coronatijd
17 / 05 / 2020

Een schoolexamen periode in coronatijd

Voor de leerlingen van het Erasmus College zijn de laatste ronde schoolexamens van dit jaar vlot van start gegaan. Hier zijn weken van online lessen en examentrainingen aan vooraf...

Lees meer
Docent meneer Bos: “Door de kleine klassen is online contact via Skype een goed middel.”
15 / 04 / 2020

Docent meneer Bos: “Door de kleine klassen is online contact via Skype een goed middel.”

Aangezien de leerlingen van het Erasmus College momenteel niet naar school kunnen door de corona pandemie, moet een klassikale methode van lesgeven die over vele jaren uitgekristalliseerd ...

Lees meer
Onlineslagen.nl: Deze examentrainingen zouden eerst gebruikt worden voor de voorbereiding op de centrale examens en worden nu gebruikt voor een extra goede voorbereiding op de schoolexamens.
24 / 04 / 2020

Onlineslagen.nl: Deze examentrainingen zouden eerst gebruikt worden voor de voorbereiding op de centrale examens en worden nu gebruikt voor een extra goede voorbereiding op de schoolexamens.

Een paar weken geleden werd bekend gemaakt dat de centrale examens van dit jaar niet door zullen gaan vanwege het coronavirus. Hoewel dit in veel gevallen gunstig uitpakte, zijn er ook lee...

Lees meer
Dankzij de prettige sfeer, goede begeleiding en de lesgarantie (alle lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald), behaalde ik mijn vmbo-tl en havo in 2 jaar
02 / 09 / 2020

Dankzij de prettige sfeer, goede begeleiding en de lesgarantie (alle lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald), behaalde ik mijn vmbo-tl en havo in 2 jaar

Altijd doorstromen naar een hoger niveau Leerling Ilse Bormans: “Toen ik ging kijken naar middelbare scholen, sprong het Erasmus College er al meteen uit. Ik wilde geen nummertj...

Lees meer
Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer

Erkende kwaliteits keurmerken Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag