Simon Morssinkhof is 3e-jaars student hbo bachelor Bedrijfskunde, springruiter op hoog internationaal niveau en de 3e generatie binnen het familiebedrijf Morssinkhof - Rymoplast

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Nadenken over de kenmerken en gevolgen van de dag van vandaag, vol dynamiek met kans
op veel veranderingen, heeft intern geleid tot een drietal topics. Notenboom heeft deze voorgelegd aan een select aantal actieve professionals in verschillende sectoren. De topics zijn Eigentijds Ondernemen, het fenomeen Delen binnen onderwijs en het Familiebedrijf als onderscheidende bedrijfsvorm.

Simon Morssinkhof, student en topsporter

Aan het woord is Simon Morssinkhof, 3e-jaars student hbo bachelor Bedrijfskunde in Eindhoven en gelauwerd springruiter op hoog internationaal niveau. Aan hem werden behalve de 3 topics dee volgende (veronder)stelling voorgelegd:

‘Ondernemen gaat altijd zonder sprongen.’

Ondernemerschap en topsport

Simon: “Die (veronder)stelling zette mij aan het denken. Ik zag de overeenkomst tussen ondernemerschap en wat ik doe als topsporter. Als springruiter presteer ik altijd samen met mijn partner, het paard. Het parcours dat wij afleggen kan alleen maar succesvol zijn wanneer we goed samenwerken. Dat vraagt veel training, maar ook kennis van en begrip voor elkaar. De steun van trainers, personal coaches, teamgenoten en mijn ouders, broer en zussen, is daarbij van groot belang.

In abstracte zin kun je wat ik doe perfect vergelijken met het aansturen van een organisatie: proberen een traject zo succesvol mogelijk af te leggen. Mijn paard en de stal zijn als een organisatie, die moet worden aangestuurd, en mijn trainers, personal coaches en familie vormen samen het managementteam. Dat vraagt om een ondernemende houding en gedrag, en dat kan -zeer zeker in mijn geval- niet zonder sprongen.”

Wij zijn een familiebedrijf

Simon Morssinkhof is de 3e generatie binnen het bedrijf dat ooit door zijn grootvader is opgericht. Inmiddels is de onderneming Morssinkhof - Rymoplast, actief in de verwerking van plastic afval (end-of-life grondstoffen), uitgegroeid tot een grote speler met meerdere locaties binnen en buiten Nederland. Vrijwel elke locatie (het zijn er momenteel 10) wordt geheel of deels aangestuurd door iemand uit de familie.

Er is daarmee duidelijk sprake van een ‘familiebedrijf’. Dat geldt ook voor de eigenschappen die deze bedrijfsvorm zo vaak typeren: doelstellingen voor de langere termijn, generatie-overschrijdend denken en handelen, aandacht voor de familiewaarden en gericht op het ‘doorgeven’ van de onderneming aan een volgende generatie uit eigen kring.

“De geest en inspiratie van mijn opa zijn nog steeds een factor van belang binnen onze bedrijven”, aldus Simon.

Eigentijds ondernemen is delen

“Voor mij staat dit voor een manier van denken die past bij mijn generatie. Niet geld-gedreven maar wel winst halen uit de samenwerking met anderen, met ruimte voor de inbreng van partners en medewerkers. Eigenlijk hetzelfde als hoe ik mijn sport beoefen, zonder de anderen is het vrijwel niet mogelijk succesvol te zijn in wat ik doe en wil bereiken. Eigentijds ondernemen is voor mij dus samenwerken. En ook voor het samen delen van zowel het succes als -soms- een minder geslaagde actie. 

Studeren en sporten op het hoogste niveau

De keuze voor Business School Notenboom werd voor Simon mede bepaald door de combinatie studeren en sporten op hoog, internationaal niveau. Meedenkend paste Notenboom het studie-programma (niet inhoudelijk maar wel qua vorm) aan de realiteit van Simon. Business School Notenboom gaat, samen met zijn student, telkens voor de win-win situatie.  

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Business School Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

 

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag