Aanmelden kennismakingsgesprek?
  • 14 Dec 2021  - 14 Dec 2021

“Think big”

Pleunie Broeks afstuderenPleunie Broeks (20) is geboren en getogen in hartje Eindhoven. Bijna bij Notenboom om de hoek, waar ze nu hbo Hotel en Eventmanagement doet. Als kind ging ze naar de Internationale basisschool. Misschien dat daar de kiem wel is gelegd voor haar plannen: een internationale hotelketen opzetten. Dat is hard werken, maar dat is Pleunie wel toevertrouwd. Bij Notenboom volgt ze met een op haar afgestemd rooster extra vakken, waardoor ze deze zomer eerder kan gaan werken op Mallorca én daarna versneld kan gaan afstuderen: ”Ik heb een stip op de horizon nodig om hard te werken en dan weten dat ik iets leuks in het verschiet heb.”

 

 

Overstap naar Notenboom

“Mijn propedeuse heb ik op Avans gehaald. Dat is echter een hele grote school en ik voelde me daar niet op mijn plek. Mijn basisschool was ook een privéschool. Daar zit ik toch beter in mijn vel: kleine klassen, waardoor ik me beter kan concentreren en betere cijfers haal.”

Bij haar start bij Notenboom had Pleunie al enkele vakken afgerond en een paar vrijstellingen: “Daardoor vielen er gaten in mijn rooster. In overleg met Notenboom ben ik toen tweede- en derdejaars vakken erbij gaan volgen. Samen met mevrouw Suijkerbuijk en docenten kijken we elk trimester naar de mogelijkheden. Ze denken heel goed met mij mee – zo kon ik toetsen eerder in het trimester maken – en geven me tips.”

Op naar Spanje

Door het behalen van die extra vakken, heeft dit schooljaar voor haar maar 2 trimesters. Ze kan dus lekker al vroeg onbezorgd richting Mallorca, om te werken in een feestcafé: “Ik ga daar als barvrouw aan de slag. Ik doe dat nu ook al als bijbaan in Café Costa op het Stratumseind hier in Eindhoven. Maar op Mallorca wordt het een fulltimebaan. Dat zullen zware dagen zijn, maar ik ga er vooral veel leren: omgaan met drukte en stress en leiding geven. En werken in het buitenland sowieso.”

“Ik wil een eigen hotelketen opzetten in het buitenland. Te beginnen in een kleine plaats net boven Barcelona en daarna uitbreiden: think big! Van kleins af aan kom ik al 2-3 keer per jaar in dat dorp. Het is mijn tweede thuis. Ik snap die mensen en ken hun behoeften. En spreek ook al een aardig mondje Spaans.”

Pleunie Broeks met oudersTopsportmentaliteit

Pleunie kreeg haar drive om te werken van huis uit mee, daarnaast was ze lange tijd ijshockeykeeper op topsportniveau: “Dat was 11-12 uur per week trainen en wedstrijden. Plannen is voor mij dus heel logisch. Maar het werd me toch teveel en ik vond het regime te streng. Ik vind het een leuke sport, maar niet op deze manier. De fun ging er een beetje van af. Nu geef ik af en toe nog training.” 

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag