Roel Paffen

“Het Waldorf Astoria is een organisatie die je deel uit laat maken van een team, je traint en goed begeleidt zodat je kunt groeien en heel veel ervaring op doet.”

Wie: Roel Paffen
Welke opleiding: Associate degree Hospitality & Events Management, Eindhoven
Waar stage: Waldorf Astoria Amsterdam

Vanuit Business School Notenboom wordt er van Roel verwacht dat hij in zijn eerste jaar een stage van drie maanden loopt bij een leerbedrijf dat aansluit bij zijn gekozen opleiding. In zijn geval is dit de opleiding Hospitality & Events Management. Roel heeft al drie jaar ervaring opgedaan bij Chateau Neercanne in Maastricht als partijloper in de banqueting. Hij is op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging om zichzelf verder te ontwikkelen. Deze heeft hij gevonden bij het Waldorf Astoria Amsterdam.

Waldorf Astoria Amsterdam is een vijfsterrenhotel in Amsterdam. Op dit moment is het één van de beste hotels in de hoofdstad, beoordeeld door gasten via Tripadvisor. Het Waldorf Astoria is onderdeel van de Hilton keten en is op dit moment het beste Waldorf Astoria Hotel in de wereld. Samen met het bedrijf G.A Design Internationale zijn er zes verschillende grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw geheel verbouwd tot een prachtig luxe hotel, wat beschikt over 93 kamers.

Roel’s ervaringen

“In deze vier maanden wilde ik zoveel mogelijk leren en ervaringen in een hotel op doen. Ik heb gekozen voor de afdeling In Room Dining binnen het hotel in verband met de diversiteit binnen deze F&B afdeling. De In Room Dining is een afdeling die heel nauw samenwerkt met de Front Office, Housekeeping en natuurlijk de gasten zelf. Het is een afdeling met enorm veel diversiteit in werkzaamheden en in samenwerking met deze andere afdelingen leer ik het hotel snel en goed kennen en is de uitdaging dus zeker aanwezig.”

Het Waldorf Astoria Amsterdam heeft hoge standaarden die gevolgd moeten worden om de gasten een fantastisch verblijf te laten ondervinden. Communicatie onderling is daarom ook erg belangrijk. Door middel van vergaderingen, een handover, een prikbord wordt alle belangrijke informatie over de aanwezige gasten gedeeld.

“De unieke uniformen die we dragen zijn speciaal ontworpen door Jan Taminiau. Hij was de eerste Nederlandse modeontwerper die voor de Koninklijke Hoogheid iets heeft ontworpen. Best bijzonder dat wij zijn ontwerp dragen tijdens het werk.”

“Ik ben verantwoordelijk voor alles wat met F&B te maken heeft in de hotelkamers. Wij nemen niet alleen de roomservice bestellingen aan van de gasten. Wij zijn ook veel bezig met de amenities voor onze gasten, de zogenoemde cadeaus/gifts om onze gasten een warm welkom te geven bij het Waldorf Astoria Amsterdam.”

Stage lopen bij het Waldorf Astoria is een aanrader!

Roel zou het zeker iedereen aanbevelen om bij het Waldorf Astoria Amsterdam te werken. “Het is een organisatie die je deel uit laat maken van een team, je traint en goed begeleidt zodat je kunt groeien en heel veel ervaring op doet.”

Roel

 

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op