Klaar voor de arbeidsmarkt

Als student bij Business School Notenboom word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Naast inhoudelijke kennis die aansluit bij je studie, werk je ook aan praktische vaardigheden en business skills.

Communicatieve vaardigheden
Tijdens onze Business Communication modules bieden we je allerlei tools aan. Je leert je communicatieve vaardigheden in te zetten in allerlei verschillende situaties en raakt vertrouwd met allerlei communicatietechnieken. Je wordt een overtuigend spreker. Ook feedback geven aan anderen hoort daarbij. Tijdens het gewone lesprogramma maak je alle technieken op een natuurlijke manier eigen.

Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding is een integraal onderdeel in ons onderwijsmodel. Elke student krijgt een studieloopbaancoach, die je van begin tot eind begeleidt. Deze bewaakt de voortgang van je studie, maar helpt je ook bij je persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning.

De arbeidsmarkt leren kennen
In business meetings, workshops, bedrijfsbezoeken en stages doe je veel praktijkervaring op. Tijdens de stages ontwikkel je stapsgewijs de competenties die bij een jonge professional horen. Je kunt alle geleerde kennis en vaardigheden dan direct in de praktijk toetsen:

  • Beroepsoriëntatie: Je maakt kennis met het functioneren in een zakelijke of hospitality omgeving.
  • Stage 1: Onder begeleiding van iemand van het bedrijf voer je operationele taken uit.
  • Stage 2: Je werkt aan een eigen taak of project en hebt daar de verantwoordelijkheid over.

Werkgevers aan het woord

Onze nadruk op het ontwikkelen van praktijkervaring, een ondernemende houding en business skills, is iets wat werkgevers enorm aanspreekt in ons onderwijsmodel en in onze afgestudeerde studenten. Deze proactieve houding is namelijk datgene wat jou verder gaat brengen in je zakelijke carrière. Inzicht, ambitie en innovativiteit kunnen in je zitten, maar kun je ook zeker ontwikkelen. Dat stimuleren wij dan ook vanaf dag één.

Wil je graag lezen wat werkgevers in ons netwerk nog meer zeggen? Lees hier de interviews.

Internationale samenwerking

Als particulier opleidingsinstituut geloven wij in het onderhouden van een kennisnetwerk. Daarom werkt Business School Notenboom samen met diverse instituten en internationale hogescholen en universiteiten. Zo werken wij samen met Western International University in Arizona (Verenigde Staten) en met de Istanbul Aydin University (Turkije). Gezamenlijke studieprogramma’s maken het mogelijk om onze onderwijsprogramma’s nog internationaler te maken.

Ook binnen Nederland werkt Business School Notenboom nauw samen. Het Erasmus College biedt scholieren in Eindhoven en Maastricht de gelegenheid hun vmbo-, havo- of vwo-diploma in regulier tempo of versneld traject te behalen. Op het Erasmus wordt onderwijs gegeven met hetzelfde persoonlijke en betrokken karakter als dat van Business School Notenboom.

 

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op