Ik ben geen stagiair maar een medewerker – daardoor leer ik zo veel.

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Dylan volgt de opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde bij Notenboom in Hilversum. Hij koos het bedrijf Centralpoint uit als plek om zijn eindstage te lopen. Centralpoint is de grootste zakelijke ICT-leverancier van Nederland en België, met een flinke marketingafdeling. Elke dag genoeg te doen dus!

Dylan, je loopt stage bij Centralpoint. Wat voor bedrijf is dat?

“Centralpoint is de grootste zakelijke ICT-leverancier van Nederland en België. Ze leveren computers, laptops, mobiele apparaten, printers, software, kortom: alles wat met ICT te maken heeft. Het is een snelgroeiend bedrijf en er liggen binnen Centralpoint veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. De directeur van het bedrijf kende ik gelukkig via mijn netwerk. Hij heeft mij in contact gebracht met de e-commerce directeur om een sollicitatiegesprek in te plannen. Na mijn gesprek was ik eigenlijk direct aangenomen om bij Centralpoint mijn afstudeerstage te lopen.”

Waarom koos je voor deze stageplek?

“In mijn derde jaar heb ik de minor Marketing gedaan en ik wilde dus ook een marketingstage doen, zodat ik mijn kennis in de praktijk kon gaan brengen. Ik ben zelf meer van de praktijk dan van de theorie en tijdens mijn stage word ik ook echt klaargestoomd voor een baan binnen de marketing en sales. Echt een goede voorbereiding dus.”

Hoe zag een gemiddelde stagedag er voor jou uit?

“Mijn werk is eigenlijk elke dag weer anders. Belangrijke taken die ik uitvoer, zijn het optimaliseren van de content van bepaalde producten voor Centralpoint.nl en Centralpoint.be en het genereren van meer traffic voor een bepaald merk. Hoe mijn dag eruitziet, wordt grotendeels bepaald door de campagnes die er lopen binnen Centralpoint en die ik vanuit leveranciers krijg toegestuurd. Daarnaast lopen er natuurlijk veel marketingcampagnes rond speciale dagen zoals Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerst. Rond deze feestdagen ben ik bezig geweest met branding voor een bepaald merk om dit merk goed in de markt te zetten en verkoop te stimuleren.”

Kun je veel leren van je collega’s bij Centralpoint?

“Ja, de manier waarop iedereen hier werkt, spreekt me erg aan. Iedereen staat ervoor open om me dingen te leren, maar andersom staan ze ook open voor vragen en feedback van mij. Ik word niet behandeld als stagiair, maar als medewerker. Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid bij het uitvoeren van mijn taken. Hierdoor kan ik mezelf ontwikkelen en kom ik in contact met veel collega’s, managers en klanten.”

Ben je bewust bezig met het opdoen van praktijkervaring?

“Bij alles wat ik doe, probeer ik de ‘waarom’-vraag te stellen. Hierdoor ben ik analyserend bezig en snap ik beter waarom ik bepaalde werkzaamheden doe, in plaats van dat ik taken klakkeloos uitvoer omdat mijn leidinggevende dat nu eenmaal vraagt.”

Heb je begeleiding nodig tijdens je stage? En krijg je die ook?

“Ik heb wekelijks een evaluatie op mijn stage, waarin we kort even bespreken wat er goed gaat en wat er beter kan. Vanuit school krijg ik hele goede begeleiding van mevrouw Mulder voor mijn proposal en scriptie. Maandelijks komen we een dag naar school en tussendoor krijg ik ook feedback via de mail, zodat ik niet te lang blijf hangen op lastige stukken. Voor de vraagstelling van mijn scriptie heeft mijn leidinggevende trouwens ook meegedacht. Hierdoor sluiten mijn werkzaamheden bij Centralpoint goed aan op mijn onderzoek.”

Wat vind jij het grootste pluspunt van studeren bij Notenboom?

“Het beste aan Notenboom vind ik de vele stages die je loopt, waardoor je veel met de praktijk in aanraking komt. Ik zit alweer voor het zesde jaar op Notenboom: eerst deed ik de mbo-opleiding en nu ben ik bijna klaar met mijn hbo. Ik heb dus vele stages achter de rug en al die ervaring neem ik mee naar sollicitaties en nieuwe banen. Daarnaast houd ik na afloop van een stage altijd contact met mijn collega’s daar, bijvoorbeeld via LinkedIn. Als je een goede indruk achterlaat en contact blijft houden, helpt dat je zeker bij het vinden van een nieuwe baan.”

Ideeën over de toekomst?

“Dit werk zou ik best willen doen na mijn afstuderen. Maar ik zou wel graag snel in een leidinggevende functie terecht willen komen. Dan kan ik ook naar klanten toe, wat me erg leuk lijkt. Dat geeft toch wat meer afwisseling dan de hele dag op kantoor!”

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag