Snel Studeren via ons Fast Track programma

Een hbo opleiding duurt normaliter vier jaar. Maar bij Business School Notenboom bieden we gemotiveerde en talentvolle studenten de mogelijkheid om het hbo programma versneld af te ronden: Fast Track! Er zijn enkele wettelijk vastgestelde voorwaarden en regels die bepalen of je in aanmerking komt om deze korte opleidingen te volgen. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen vwo leerlingen en mbo 4 en havo leerlingen. Tijdens het intake gesprek bekijken we of snel studeren de juiste weg voor jou is. En natuurlijk zijn we ook flexibel. Want blijkt na verloop van tijd dat het Fast Track programma te zwaar voor je is? Dan schakel je gewoon terug naar het reguliere programma. Zodat jij alsnog succesvol jouw hbo opleiding kunt afronden!

Fast Track voor mbo 4 en havo leerlingen

Studenten die snel willen studeren en van de havo of het mbo 4 afkomen, moeten hun vooropleiding hebben afgerond met een gemiddeld cijfer van minimaal een 7. Een andere vereiste is dat zij wiskunde en economie in hun vakkenpakket hadden en afgerond met een 7. Want in drie jaar je hbo diploma halen klinkt aantrekkelijk, maar het is ook erg uitdagend. De studielast is een stuk zwaarder dan bij het reguliere hbo programma. Daarom bekijken we samen, tijdens een persoonlijk adviesgesprek, of snel studeren iets voor jou is.

Snel studeren voor vwo leerlingen

Voor vwo leerlingen is het wettelijk vastgesteld dat zij hun hbo diploma in drie jaar mogen halen. Zij volgen dan een ‘versneld traject’ dat niet 240 ECTS omvat, maar slechts 180 ECTS. In de praktijk komt het erop neer dat je je eerste studiejaar overslaat. Je duikt direct in de verbreding en verdieping van je vakgebied. Voorwaarde is dat je op het vwo een vakkenpakket had met wiskunde en economie. Twijfel je of het versnelde programma iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op, of vraag ernaar tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

 

 

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op