Particulier onderwijs

Particulier onderwijs – wat is dat?

Business School Notenboom is een erkende particuliere onderwijsinstelling. Particulier onderwijs houdt in dat je als school niet afhankelijk bent van overheidsgelden en de verplichtingen die daarbij horen. Daardoor hebben wij als particuliere school de ruimte om onze eigen unieke visie op onderwijs te volgen en ons onderwijs hiernaar vorm te geven. Volledig de vrije hand hebben we natuurlijk niet: onze school is erkend door de overheid. Onze opleidingen voldoen dan ook aan alle strenge (examen)eisen waar iedere school in Nederland aan moet voldoen. Want het belangrijkste blijft natuurlijk dat onze studenten na hun afstuderen een waardevol diplma hebben, waarmee ze een succesvolle carrière tegemoet kunnen gaan. Onze hbo-opleidingen zijn zelfs benoemd tot Topopleidingen, waarmee ze tot de beste van Nederland behoren.

 

Particulier onderwijs bij Business School Notenboom

Als particuliere school vormen wij ons lesprogramma vanuit onze eigen visie op hoe onderwijs zou moeten zijn. Onze visie bestaat uit enkele kernpunten:

  • Persoonlijke ontplooiing: de ontwikkeling van elke individuele student staat centraal. Elke student krijgt de begeleiding die hij of zijn nodig heeft om zich tot een professional te kunnen ontwikkelen.
  • Business skills en netwerken: het integreren van kennis, praktijkervaring en vaardigheden is essentieel in ons particulier onderwijs. En ook het kunnen aanboren van een netwerk kan zorgen voor de beste resultaten.
  • Ondernemerskwaliteiten: de ontwikkeling van een ondernemende houding en zich flexibel kunnen opstellen in deze veranderende samenleving en arbeidsmarkt is cruciaal.
  • Continuïteit van familiebedrijven: opvolgers van familiebedrijven geven wij graag de juiste begeleiding.
  • Succesfactoren voor effectief onderwijs in de 21e eeuw: onze docenten fungeren, dankzij hun verbinding met de praktijk, als belangrijk rolmodel. Zij reiken al hun tips aan aan onze studenten en bieden hen structuur in deze moderne tijd van onbegrensde informatiestromen.

 

Hoge kwaliteit en altijd in ontwikkeling

Elke dag werken wij vanuit deze kernpunten om ons onderwijsprogramma zo compleet mogelijk te maken. Het bijschaven en perfectioneren van onze visie is een continu doorlopend proces.
De vrijheid in het vormen van ons onderwijs betekent dat wij altijd snel in kunnen springen op veranderingen in het werkveld en de maatschappij. Onze opleidingen zijn altijd in ontwikkeling en wij selecteren onze topdocenten op de kwaliteiten die wij onze studenten ook mee willen geven. Dit betekent dan ook dat onze tarieven hoger liggen dan die van reguliere, door de overheid gesubsidieerde onderwijsinstellingen. Hiermee waarborgen we de betere kwaliteit van onze opleidigen. Zo kunnen wij het persoonlijke onderwijs geven, waar wij al ruim vijftig jaar achter staan.

 

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op