Focus op ondernemerschap

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben we dan ook in al onze opleidingen geïntegreerd. Aan het eind van je opleiding heb je een ambitieuze en proactieve houding ontwikkeld, die jou straks voorsprong geeft op andere afgestudeerden.

Ontwikkeling van student naar professional

Het intensieve lesprogramma heeft als doel de student te laten ontwikkelen tot een professional, waarbij beroepsgerichtheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap centraal staan.

Notenboom-Erasmus-Natalie-van-Rooij-Relatiebeheer 

Barbara Suijkerbuijk (Algemeen directeur): Wij hebben een eigen programma gericht op ondernemen ontwikkeld. Door het volgen van dit programma wordt de student niet alleen klantgerichter en innovatiever, maar ontwikkelt hij/zij tevens een onderzoekende houding.

Les in ondernemen

Docent Victor Klop geeft het vak ‘Ondernemen’: “Dat is een heel praktisch vak waarbij studenten een bedrijfsplan bedenken en uitwerken. Dat vak wordt verspreid over verschillende semesters gegeven. In het eerste semester beginnen de studenten in groepjes met het bedenken van een idee. Vanuit dat idee gaan we aan de slag met strategie en financiën, tot aan uiteindelijk het opstarten van het bedrijf.”

Shark Tank

“Het leuke aan het vak Ondernemen is dat de beoordeling van het bedrijfsplan gebeurt zoals dat in de praktijk ook zou gaan. Het eerste beoordelingsmoment is tijdens de zogeheten ‘Shark Tank’; de studenten presenteren hun idee aan professionals, die kritische vragen stellen over het plan, de uitwerking en haalbaarheid ervan. Met de feedback die ze hieruit winnen, kunnen de studenten toewerken naar het eindproduct.”

Dragons’ Den

Dat eindproduct wordt beoordeeld tijdens de ‘Dragons' Den’. Klop: “Op deze speciale avond pitchen de studenten hun uiteindelijke product of dienst aan vier ondernemers en investeerders uit de praktijk. Deze professionals beslissen die avond ook echt om wel of niet te investeren in de ondernemingen van de studenten.”

Tijdens Shark Tank en Dragons’ Den pitchen studenten hun bedrijfsplan voor een jury van professionals uit de branche.”
Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
Succesvol in social media: de carrière van een Notenboom-student
29 / 06 / 2016

Succesvol in social media: de carrière van een Notenboom-student

“De vakken basis- en businessmarketing zijn erg interessant en leerzaam.” “Het ondernemende karakter van Notenboom sprak mij meteen aan” &ldqu...

Lees meer
Dragons’ Den 2017: studenten pitchen hun ondernemingsplan
08 / 06 / 2017

Dragons’ Den 2017: studenten pitchen hun ondernemingsplan

Eind maart was het zover: alle tweedejaars studenten moesten hun zelf ontwikkelde ondernemingsplannen pitchen tijdens de Dragons’ Den 2017. Na maanden hard werken aan die plannen...

Lees meer
Business School Notenboom, erkende kwaliteit met kenmerk ‘ondernemen’
01 / 02 / 2019

Business School Notenboom, erkende kwaliteit met kenmerk ‘ondernemen’

De kort hbo en hbo bachelor opleidingen hebben als onderscheidend kenmerk: beroepsgerichtheid en ondernemen. Dit is nu ook bevestigd met het behalen van het bijzonder kwaliteitskenmerk &am...

Lees meer
Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag