“Over 10 jaar mijn eigen bedrijf in de duurzaamheidssector”

Aanmelden kennismakingsgesprek?
  • 24 Nov 2021  - 24 Nov 2021

Stephanie KieftStephanie Kieft (20 jaar) heeft een Nederlandse vader en Indonesische moeder en groeide op in Vietnam en Indonesië.

Met zo’n internationale achtergrond was hbo bedrijfskunde dan ook een logische keuze. Ook koos ze er bewust voor die af te ronden bij Notenboom Rotterdam: “Een groot voordeel is dat je hier je eigen tempo mag bepalen. De opzet is gebaseerd op je eigen motivatie en sluit aan bij jouw wensen en passie. Bovendien is de onderlinge communicatie goed. School geeft mij vertrouwen en dat is wederzijds. Dat maakt hier studeren erg prettig.”

 

“Ik heb mijn mbo-eindstage bij een klein bedrijf gedaan. Dat was heel leuk, omdat ik daar van alles kon en mocht doen. Mijn aspiraties zijn om ook nog in een groter bedrijf te werken en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Na het behalen van mijn mbo-diploma combineer ik mijn deeltijdopleiding hbo met een baan. Ik kan niet wachten om te gaan werken!”

Doelgericht, gemotiveerd en enthousiast kun je Stephanie gerust noemen: “Over pakweg tien jaar heb ik mijn eigen bedrijf in de duurzaamheidssector. Daar is mijn persoonlijk businessplan bij Notenboom ook op gebaseerd: hoe je plastic afval kunt omzetten in materialen om huizen van te bouwen. In 2017 was ik voor Habitat for Humanity International in Cambodja en zag hoe er voor arme mensen eenvoudige huizen werden gebouwd met ecobricks, plastic flessen gevuld met gebruikt plastic tot een bepaalde dichtheid. Die waren echter niet sterk genoeg. Vorig jaar zag ik een bepaalde techniek voorbijkomen, waarin metaal met afvalplastic werd gecombineerd en dat is veel sterker. Daar ben ik vervolgens over gaan nadenken, hoe je dat kunt bewerken tot een soort baksteen die je overal kunt gebruiken.”

“In Indonesië worden jaarlijks zo’n 600.000 mensen dakloos als gevolg van bijvoorbeeld natuurrampen. Die hebben snel een dak boven hun hoofd nodig, om weer overeind te komen. De Indonesische overheid doet daar niet genoeg aan én ook niet echt aan ‘waste management’. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Je hebt een snellere manier om noodhuizen voor getroffen mensen te kunnen bouwen én je hergebruikt het plastic afval, in plaats van het alleen maar te verbranden. Ik heb het idee voor mijn ’S-Brick’ (de ‘S’ is van ‘Stephanie’) uitgewerkt in mijn businessplan en zoek er nog financiële steun voor. Dat wordt de volgende stap. Het product kan echt gemaakt worden, nu nog een producent vinden die ermee aan de slag wil!”

 

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag