Oud student Stan Tempelaars aan het woord : “Mijn studie bij Notenboom is de fundering waarop ik gedurende mijn hele carrière kan blijven bouwen.”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Oud student Stan Tempelaars behaalde in 2013 zijn diploma voor de opleiding ‘Business Administration’, het huidige hbo Bedrijfskunde. Zijn studieloopbaan kende wat haperingen, maar inmiddels werkt hij hard aan zijn droom om ooit zelf een bedrijf in de vastgoed te runnen.

Een goed advies

Na de havo wist Stan niet zo goed wat hij wilde gaan doen. Stan: “Mijn vader overtuigde me om een jaar te gaan reizen door Australië. Aanvankelijk zag ik dat niet zo zitten – ik wilde eigenlijk een jaar gaan werken – maar ik heb me toch over laten halen. Uiteindelijk werd Australië een leerzame reis voor me én ontdekte ik dat ik de makelaardij in wilde. Ik koos voor de opleiding aan de Fontys hogeschool in Eindhoven, maar merkte na een half jaar dat dat toch niet de juiste keuze was. Ik miste de persoonlijke aandacht die ik wel kreeg tijdens mijn havo-opleiding op het Erasmus College. Daarom besloot ik over te stappen naar Business School Notenboom, omdat ik wist dat ik het daar beter naar mijn zin zou hebben.”

 Ik kan me geen vak herinneren waar ik geen profijt van heb gehad.

De beste voorbereiding voor later

Van zijn studiekeuze heeft Stan tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt. Stan: “Je zou denken dat een hbo-opleiding in de makelaardij de meest logische keuze is als je de vastgoedbranche in wilt. Maar juist de opleiding Bedrijfskunde van Notenboom heeft me de juiste voorbereiding gegeven. Omdat het zo’n brede opleiding is, doe je van allerlei vakgebieden een goede basiskennis op. Ik kan werkelijk geen vak bedenken waar ik geen profijt van heb gehad. Samen vormt het de stevige fundering waarop je gedurende je loopbaan steeds verder kunt bouwen, waarop je vakspecifieke kennis en werkervaring een plek kunt geven. Maar de stages vond ik misschien nog wel het meest leerzaam; alle theoretische kennis die je hebt opgedaan, kun je eindelijk in de praktijk gaan brengen. Een erg goede leerschool!”

 Vallen en opstaan

“Mijn studietijd was een periode van vallen en opstaan. Ik had het erg naar mijn zin, maar heb ook veel fouten gemaakt. Voornamelijk tijdens mijn afstudeerstage. Ik had een geweldige stage en kon alles doen wat ik wilde. Maar er moest natuurlijk ook een scriptie geschreven worden. Dat vond ik minder leuk dan het werk dat ik op stage deed, dus bleef ik het voor me uit schuiven. Je raadt het al: mijn scriptie was niet op tijd af en ik moest een half jaar langer naar school. Een wijze les dus: doe wat je leuk vindt, maar begin vooral ook op tijd!”

Op z’n plek in de vastgoed

“Na mijn afstuderen begon ik bij een kleinschalig vastgoedbedrijf. Ik deed bezichtigingen en stelde contracten op voor klanten. Ik wist direct dat vastgoed echt mijn ding is. Na een jaar of twee ben ik verder gaan kijken en sindsdien heb ik bij verschillende vastgoedbedrijven gewerkt zoals Commercieel Vastgoedbeheerder bij Hoogland Investments in Eindhoven. Vanaf juni 2019 ben ik werkzaam als Vastgoedmanager DHVM Vastgoedmanagement in Eindhoven.Ik ben het eerste aanspreekpunt voor huurders en verhuurders als zij vragen hebben over beheer en onderhoud. Daarnaast bemiddel ik bij conflicten tussen huurders en verhuurders. Ik zit dus niet de hele dag op kantoor, maar mag ook lekker vaak op pad. Erg leuk werk wat ik met veel passie en plezier doe. Maar stiekem denk ik ook na over de toekomst. Waar ik mezelf over tien jaar zie? Dan hoop ik mijn eigen bedrijf in de vastgoedsector te hebben!”

Over tien jaar hoop ik mijn eigen bedrijf in de vastgoed te runnen.
Notenboom-oud-student-stan-tempelaars
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag