Oud student Maarten van Schijndel aan het woord: Bij familiebedrijven staan ze vaak ‘met de poten in de klei’

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Notenboom-studenten zijn veelal opgegroeid in familiebedrijven

Maar verschillen die bedrijven echt van niet-familiebedrijven? En zo ja, waarin onderscheiden zij zich dan?

Onze oud-student Maarten van Schijndel volgde de opleiding hbo bachelor Hotel & Event Management. Na Business School Notenboom kwam hij via zijn afstudeerstage bij Hotel van Oranje in Noordwijk terecht. Vervolgens werkte hij bij Van der Valk Hotel Nuland en sinds vijf jaar is Maarten regiomanager bedrijfscatering bij Hutten in Veghel. Stuk voor stuk familiebedrijven die al een aantal generaties mee gaan. Als iemand ons kan vertellen over wat familiebedrijven zo speciaal maakt is hij het dus wel!

Maarten van Schijndel aan het woord

“Het grootste verschil zit ‘m in het gevoel. Jij krijgt veel meer waardering en bent als medewerker belangrijk. Onderdeel van de club, de ‘familie’. Op welk niveau je er ook werkt. Bij al die familiebedrijven is veel respect voor het personeel. Je voelt je geen nummer.”

"En de lijnen zijn kort. Vaak staan de familieleden ook nog ‘met de poten in de klei’. Waar het werk moet gebeuren, zijn ze er. Bovendien is er vaak veel interesse in jouw persoonlijke omstandigheden. Vindt de familie het belangrijk dat jij privé ook goed zit, want dat heeft zijn natuurlijk ook zijn weerslag op je werk. Er is oprechte aandacht voor je."

“Dat sociale uit zich ook in oog voor hun woon- en bedrijfsomgeving. Die zich vaak niet geheel toevallig in hetzelfde dorp of dezelfde stad bevinden. Je ziet dat familiebedrijven daar veel goed voor doen.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Business School Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Blog-oud-student-aan-het-woord-maarten-van-schijndel-familiebedrijven

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag