Oud student Maarten van Schijndel aan het woord: "Een frisse, nieuwe kijk op bedrijfscatering."

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Een deel van onze Notenboomstudenten komt uit een familiebedrijf in de hospitalitybranche. Catering van events bij bedrijven is daar een onderdeel van en veel van onze afgestudeerden vinden daarin dan ook een baan of zetten het familiebedrijf voort.  

Begin 2020 was er nog geen vuiltje aan de zonnige lucht van de wereld van bedrijfscatering. Integendeel. Met een op volle toeren draaiende economie ging het veel bedrijven goed en daarmee ook de bedrijfscatering. Een virus stak echter een staak in die zorgeloos draaiende wielen. Werknemers moesten thuis werken, bedrijfspanden stonden leeg en de wereld van bedrijfshospitality kwam vrijwel volledig tot stilstand. Waar heeft dit toe geleid?

Maarten van Schijndel aan het woord

We vroegen het Maarten van Schijndel. Hij is oud student van Business School Notenboom en is werkzaam geweest bij Hotel van Oranje in NoordwijkVan der Valk Hotel Nuland en is sinds 5 jaar regiomanager bedrijfscatering bij Hutten in Veghel: “8 jaar groei werd in 8 maanden teniet gedaan, maar we hebben tegelijkertijd een enorme veerkracht laten zien. Dat is niet alleen inherent aan hoe flexibel we bij Hutten zijn - een familiebedrijf dat niet voor niets al 91 jaar bestaat - maar tekenend voor de gehele bedrijfscateringbranche.

Een frisse, nieuwe kijk op bedrijfscatering

“En die zien we eigenlijk best wel rooskleurig in”, vervolgt Maarten. “Thuiswerken zal er natuurlijk deels in blijven. Het ‘nieuwe normaal’ of hoe je het wilt noemen. Waarschijnlijk heb je als bedrijfsrestaurant nog maar zo’n ongeveer 60 à 70 procent van het aantal gasten van een paar jaar geleden. Het zal daardoor een andere functie krijgen. Je ziet je collega maar twee tot vier keer per week en die tijd wil je dan zo optimaal gebruiken. Daarvoor wil je een fijne ontmoetingsplek en gefaciliteerd worden met goed eten en drinken.”

“De verwachting is dat veel kantoorpanden leeg komen te staan. Veel facilitair managers van bedrijven zijn daar al over aan het nadenken; wat als huurcontracten aflopen. Hoe gaan we onze gebouwen beheren? Het is onze expertise om te zien wat er in de markt gebeurt. De trends en ontwikkelingen volgen, daarop inspelen en die eigenlijk een stap voor zijn. En meedenken met klanten, hen inspireren. Een voorbeeld daarvan is dat we het eigenlijk zonde zijn gaan vinden dat die dure vierkante meters van bedrijfsrestaurants vaak alleen maar van 12.00 tot 14.00 uur benut worden.”

“Werknemers zijn veel flexibeler geworden en kunnen hun eigen tijd indelen. Maar zijn ook toe aan de sociale contacten. We moeten daar - samen met onze klanten – op inspelen en de bedrijfsrestaurants anders inrichten. Met faciliteiten zoals goed geoutilleerde werkplekken en bijvoorbeeld een buffet met vers fruit, een cooker, goede koffie en thee en noten, waarvan de hele dag gebruik gemaakt kan worden. Het eten moet natuurlijk lekker en gezond zijn. Van ontbijt tot aan een afhaalmaaltijd voor thuis. Zo wordt de ruimte optimaal benut, met de hele dag reuring en wordt het bedrijfsrestaurant een verlengstuk van kantoor. Een plek om te verbinden.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Business School Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

 

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag