Bestuurskunde, politiek en vrijwilligerswerk – de gouden combi van Gerard

Aanmelden kennismakingsgesprek?
In de nabije of verdere toekomst begin ik een eigen bedrijf. Wat dat gaat worden, is afhankelijk van mijn opgedane kennis en ervaring. Én een dosis geluk. Als ik morgen dat gouden idee krijg, zal ik dat direct ten uitvoer brengen.

Dat gouden idee heeft Notenboom-alumnus Gerard nog niet. Maar druk is hij wel. Met zijn masterstudie, zijn politieke activiteiten en zijn werk voor de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Levenseinde (NVVE).

Tekst: Sacha

Gerard haalde bij Notenboom in iets meer dan drie jaar zijn bachelor. Daarna deed hij de pre-master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). In september 2015 begon hij aan de Engelstalige Master Public Administration: Governance of Complex Networks. In de zomer van 2016 hoopt hij daarin af te studeren.

Kennis in de praktijk brengen

Naast zijn studie is Gerard ook op verschillende andere fronten actief. “De kennis die ik bij Notenboom heb opgedaan, kan ik nog dagelijks goed gebruiken. Zo ben ik actief als woordvoerder van de NVVE Jongeren en ben ik secretaris van de VVD in Hilversum. In beide vrijwilligersfuncties merk ik dat sommige vakken van Notenboom terugkomen. Voornamelijk de vakken projectmanagement, communicatie en de verschillende marketingvakken. Al is het uiteindelijk toch de mix van dat alles waarvan je het meest profijt hebt.

Politics of things

Ooit wil Gerard dus een eigen bedrijf starten, maar zover is het nu nog niet. Wel is hij ervan overtuigd dat zowel zijn studie bij Notenboom als zijn huidige studie en politieke bezigheden hem een hoop kansen bieden. “Vooral de combinatie is mijns inziens een groot voordeel. Het kan zijn dat ik na mijn huidige studie de publieke sector in stroom, of juist dat ik voor een commercieel bedrijf ga werken. Politiek, en de werkwijze daarvan, vind ik heel interessant. Daarmee kun je zowel in de publieke als private sector terecht, want uiteindelijk wordt er overal politiek bedreven.”

Mooie stages

“Naast de vakken die ik eerder aanhaalde, mogen ook de stages niet ongenoemd blijven. Mijn eindstage deed ik bij de toen net opgestarte Stichting Levenseindekliniek. Samen met een klein team een landelijke organisatie opstarten is heel bijzonder. De zoektocht naar een geschikt onderwerp voor de scriptie was wat moeilijker. Uiteindelijk ben ik met vier maanden vertraging afgestudeerd.“

Notenboom netwerk

“Of ik connecties met (oud-)Notenbomers heb die iets voor me kunnen betekenen, weet ik op dit moment nog niet. Maar wellicht dat ik op een dag mijn oud-medestudenten op mooie posities tegenkom. Dan zou dat mogelijk zakelijk iets kunnen opleveren. Laat ik ook niet vergeten dat een groot aantal Notenboom- docenten uit de praktijk komt. Ook die kom ik vast nog eens tegen.”

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag