'Ik wil de hotelladder tot het hoogste punt beklimmen'

Aanmelden kennismakingsgesprek?

‘De trots van het zuiden’, zo wordt het vermaarde hotel The Roosevelt in New Orleans genoemd. Business School Notenboom is er maar wat trots op dat de manager van dat hotel een echte Notenbomer is. Hoogste tijd om Carlo Vermeeren aan een waar vragenvuur te onderwerpen. Studenten Joyce, Pip en Lotte deden het.

Tekst: Joyce, Pip en Lotte

Wie is Carlo?

“Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Na mijn mbo op ‘De Rooi Pannen’ ben ik hbo bij Business school Notenboom gaan doen. Ik heb een broer genaamd Max, die momenteel ook op Notenboom studeert, en een zus die in Londen werkt.”

Waarom heb je voor een opleiding bij Business School Notenboom gekozen?

“Ik was op zoek naar een snelle studie, waar ik ook een steuntje in de rug kreeg. Een soort stok achter de deur. Notenboom was de eerste school waar ik mij echt thuis voelde, omdat ik het idee had dat ik echt iets leerde wat ik later ook kon toepassen in het bedrijfsleven. Het grote voordeel van Notenboom is dat de leraren het bedrijfsleven ook echt begrepen en de meerderheid van de leraren naast lesgeven een eigen bedrijf runt. Zij kunnen hun kennis dus makkelijk overbrengen door voorbeelden uit de praktijk te halen. De combinatie tussen de stof leren en jezelf klaarstomen voor het bedrijfsleven staat bij Notenboom centraal. Dat heeft me ook geholpen om de hotelbranche in te komen.”

Kun je wat meer vertellen over The Roosevelt?

“The Roosevelt is een Waldorf Astoria hotel. Dit is een luxe hotelketen dat onderdeel is van Hilton Worldwide. Het hotel bestaat sinds 1893 en heeft momenteel 504 kamers, waarvan 130 suites. Het hotel bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een lange lobby. Ze hebben beide een indrukwekkende ingang. Eerst had het hotel maar liefst 900 kamers, maar vele daarvan zijn samengevoegd en omgebouwd tot suites. In 2009 heeft het hotel een renovatie ondergaan van maar liefst $175.000.000. Het Roosevelt heeft al veel beroemde gasten mogen ontvangen en wordt al meer dan 100 jaar ‘De trots van het zuiden’ genoemd. Het handelsmerk van The Roosevelt is de ‘True Waldorf Service’. Dit houdt in dat we onze gasten stijl, goede service en een prachtige accommodatie bieden; kortom, een ervaring van wereldklasse.”

Hoe ben je bij The Roosevelt terecht gekomen?

“Vanaf 2004 ben ik werkzaam bij de Hilton Worldwide keten. Voordat ik bij The Roosevelt kwam, werkte ik bij Hilton Milwaukee (730 kamers), Renaissance Dallas (336 kamers), Inter-Continental Dallas (528 kamers) en Marriot Denver (599 kamers). In Nederland werkte ik vele jaren voor Eeghem Catering en de Karpendonkse Hoeve. In New York begon ik bij Waldorf Astoria (1416 kamers). Daarna kwam ik terecht bij The Roosevelt dat tot dezelfde keten behoort. Als Resident manager ben ik verantwoordelijk alle activiteiten binnen het hotel, van service tot aan de boekhouding.”

Wat is tot dusver je grootste succes?

“Mijn grootste succes tot nu toe is het hebben van een geweldige carrière die ik kan combineren met mijn leuke persoonlijk leven. Ik ben de echtgenoot van mijn fantastische vrouw Michelle en trotste vader van Ethan (10) en Lauren (7). Je carrière combineren met je persoonlijke leven en ervoor zorgen dat dit goed in balans is, is in mijn ogen het grootste succes dat je kan hebben.”

Wat is tot dusver je grootste fout en wat heb je hiervan geleerd?

“Grootste fouten komen meestal doordat managers niet weten wat het is of hoe het voelt om in de schoenen van werknemers te staan. Omdat ik vanaf mijn zestiende in de horeca en in hotels heb gewerkt, op bijna alle mogelijke posities, heb ik altijd een goede missie en visie gehad. Hilton heeft uitstekende systemen en hier heb ik veel van geleerd. Het is vrij moeilijk om eindverantwoordelijke van een groot hotel te zijn als je geen eigen werkervaring hebt in ieder onderdeel dat het hotel zo uniek maakt.”

Wat zijn je ambities?

“Een van mijn docenten bij Notenboom zei eens dat het ‘t allerbelangrijkste is dat je voordat je met school klaar bent al weet wat je wil gaan doen en waar je je carrière in wil beginnen. Ik heb toen voor mijzelf wat langetermijndoelen gesteld. Mijn uiterste doel is de hotelladder beklimmen tot het hoogste punt. Daarvoor ben ik goed op weg. Binnen vijf jaar hoop ik dat doel behaald te hebben. Ook lijkt mij het leuk als Notenboom mij wil uitnodigen om lezingen te geven aan nieuwe studenten, zodat ik mijn ervaringen kan delen.”

Wat is je mooiste ervaring in het leven en wat zou je opnieuw willen doen?

“Ik hou veel van mijn werk. Elke dag is anders en dat houdt het ook leuk. Naast mijn werk geniet ik enorm van reizen en ik ben dan ook blij dat ik al veel van de wereld heb gezien. Maar omdat ik in het buitenland woon, zie ik mijn vrienden en familie niet vaak. Hierdoor kan ik de band vaak niet zo houden zoals ik het zou willen.

Wat wil je de huidige Notenboom studenten nog meegeven?

“Zorg ervoor dat je weet wat je wilt en plan je carrière in stappen. Blijf altijd opleidingen of cursussen volgen en zoek een goede vriend of mentor die je hiermee kan helpen.”

Business School Notenboom is nog steeds trots op het feit dat de manager van het vermaarde hotel The Roosevelt een echte Notenbomer was, vandaar de publicatie van deze blog. Hedendaags is Carlo Vermeeren werkzaam als Director of Guest Experience Luxury & Lifestyle Brands bij Hilton Worldwide.

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag