Oud student aan het woord: “Wees selectief in je stages; die zijn een mooie opstart van je carrière!”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

In deze blog het succesverhaal van Carla, die na haar studie Hospitality & Events Management (nu genaamd Hotel & Event Management) en in Eindhoven Front Office Manager werd bij NH Collection Eindhoven Centre.

Aan de slag in een 5-sterren hotel

Direct na haar afstuderen heeft Carla ervaring opgedaan binnen de hotelbranche in Eindhoven. Na 5 jaar heeft zij de stap gemaakt om aan de slag te gaan als Desk Manager bij NH Collection Eindhoven Centre; een luxe 5-sterren hotel in hartje Eindhoven. Met trots bekleed ze nu de functie als Front Office Manager.

Carla: “Het hotel heeft in totaal 132 hotelkamers, waaronder enkele suites. Op de dertiende verdieping zit ons prachtige restaurant Vane en op de veertiende etage hebben we de Skybar. Daarnaast zijn er ook nog meeting-zalen en is er een fitness.

Bij de front office zijn we continu bezig met het dagelijkse in- en uitchecken van de gasten en het beantwoorden van vragen over reserveringen en over de stad Eindhoven. Bij dit proces worden er natuurlijk veel administratieve werkzaamheden uitgevoerd.

Naast de front office is de afdeling ‘guest relations’ prominent aanwezig in de lobby. Deze afdeling is nóg meer gericht op gastenverzoeken, zoals het beantwoorden van specifieke vragen, het afhandelen van eventuele klachten en bijvoorbeeld het versieren van kamers voor een verjaardag of huwelijksnacht.”

“Als Front Office Manager zie ik erop toe dat alle dagelijkse processen goed gaan.”

Het afwisselende werk van een Front Office Manager

“Wat ik als Front Office Manager precies doe? Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alle dagelijkse processen goed gaan. Dus dat alle gasten netjes worden ingecheckt dat alle betalingen goed gaan en ook ervoor zorgen dat bij het uitchecken alles goed staat. Daarnaast verricht ik heel veel werkzaamheden in de back office. Denk hierbij aan facturatie, klachtenafhandeling, het kloppend maken van het rooster en het controleren van groepsreserveringen.

Zo is er bijvoorbeeld morgen de aankomst van een grote groep, die zowel meeting-zalen als kamers heeft gereserveerd. Het is mijn taak om mijn team dan uit te leggen hoe we deze gasten gaan ontvangen en hoe we ervoor gaan zorgen dat tijdens hun verblijf alles naar wens is.

Veel ervaring in de hotellerie dankzij stages

“Wat ik fijn vond aan mijn studie bij Notenboom is de kleinschaligheid van de school en de persoonlijke aandacht die je van elke docent krijgt. Maar ook de focus op de stages is een echt pluspunt aan de opleiding: dankzij mijn stages heb ik al veel ervaring kunnen opdoen binnen de hotellerie. Mijn advies? Wees selectief in de keuze van je stages. Die zijn namelijk een hele goede opstart voor je cv. En je weet maar nooit waar jij jouw werkgever of collega’s nog eens treft in de toekomst.”

“Mijn advies? Wees selectief in de keuze van je stages; die zijn namelijk een hele goede opstart van je cv!”

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag