Kort hbo International Business Management

Open dagen / proefstuderen

kort hbo International Business Management

Ambieer jij een carrière in het internationale bedrijfsleven? Houd jij je graag bezig met opkomende trends en zie je jezelf later in een zelfstandige rol? 

Dan is de internationaal georiënteerde opleiding International Business Management echt iets voor jou!

Kies je voor deze International Business Management opleiding? Dan kies je voor een Top-opleiding en studeer je aan de beste kleine hogeschool van Nederland! Je doet bij ons namelijk niet alleen vakinhoudelijke kennis op, maar werkt ook aan je persoonlijke vaardigheden. Zo ontwikkel jij je in twee jaar tijd tot een professional met ondernemersinstinct. De beste start voor jouw internationale carrière.

Wat houdt de studie International Business Management in?

De associate degree studie International Business Management duurt net als de andere verkorte hbo opleidingen twee jaar en zit qua niveau tussen mbo-4 en hbo bachelor in. Je leert alles over bedrijfsprocessen en de inrichting van organisaties, import en export, verschillende strategieën, de uitdagingen van opkomende markten en de invloed van cultuurverschillen.

Ook werk je aan je personal en business skills. Je leert:

 • taal-, communicatie- en presentatievaardigheden
 • marketing- en salesvaardigheden en netwerken
 • jezelf te verdiepen in buitenlandse culturen en klanten
 • klanten te benaderen en te adviseren

Tijdens je studie werk je tevens aan verschillende praktische projecten en sluit je beide leerjaren af met een stage bij een (internationaal) bedrijf. Sluit je beide stages en al je vakken met goed gevolg af? Dan heb jij je opleiding kort hbo International Business Management gehaald!

Aan het werk of doorstuderen?

Na twee jaar hard werken heb jij je associate degree diploma op zak en kun je aan de slag in een mooie functie in de internationale handelsindustrie. Wil je verder studeren? Dan kun je na het kort hbo direct doorstromen naar het derde jaar van onze hbo bachelor opleiding Bedrijfskunde.

Kort hbo International Business Management - Stage

Stage
Bij Business School Notenboom zijn de stages een integraal onderdeel van het curriculum. Dat kan in Nederland, maar het wordt ook aangemoedigd om een stage in het buitenland te doen. Business School Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Jaar 1
Het eerste jaar wordt afgesloten met een oriënterende stage van twaalf weken bij een (internationaal) bedrijf. Je bent werkzaam als projectmedewerker en je levert een bijdrage op basis van vooraf vastgestelde eisen.

Jaar 2
Het tweede studiejaar wordt afgesloten met een lintstage: deze stage start al in het tweede trimester, waarin je elf weken lang drie dagen per week stage loopt. In het derde trimester ga je van drie dagen per week naar fulltime stagelopen. Tijdens je stage werk je aan een ad-project en ontwikkel je een oplossing voor een bedrijfsprobleem.

Kort hbo International Business Management - Vakkenpakket

De ad-opleiding International Business Management is als volgt opgebouwd:

Jaar 1  
Vakken  
Rapporteren & formuleren Human resource management
Business English 1+2 Toegepaste communicatie
Bedrijfseconomie 1+2 Basis marketing
Inleiding ondernemersrecht Strategische communicatie
Inleiding bedrijfskunde Consumentenmarketing
Economische calculaties Training persoonlijk leiderschap
Bedrijfsadministratie Ondernemen 1
Study skills lab Beroepsorienterende stage
   

Stage
Het eerste jaar sluit je af met een beroepsoriënterende stage van twaalf weken. Business School Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 1 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Jaar 2
 
Vakken  
Verbetermanagement Personal branding
Business English 3+4 International marketing
Bedrijfsprocessen & Logistiek International trade management
Bedrijfseconomie 3       Sales & Accountmanagement
Cross cultural management Ondernemen 2
Management & Organisatie Afstuderen Associate degree
Inleiding international business  
   
Engelstalig  

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 2 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Stage
Tijdens het tweede studiejaar loop je een lintstage: deze stage start al in het tweede trimester, waarin je elf weken lang drie dagen per week stage loopt. In het derde trimester ga je van drie dagen per week naar fulltime stagelopen. Je studeert af op basis van het ad-project.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Hbo - Collegegelden

   
Collegegeld € 16.770,- per jaar *
Inschrijfgeld (eenmalig) € 250,-
* Studieboeken Inbegrepen
* Introductie jaar 1 Inbegrepen
* Interne examens Inbegrepen

Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.

Er zijn drie betalingsmogelijkheden

 • Betaling ineens
 • Betaling in vier termijnen*, meerprijs €200,- per jaar
 • Betaling in twaalf termijnen*, meerprijs €350,- per jaar

* Betaling in termijnen alleen mogelijk middels automatische incasso.

Klik hier voor meer informatie over de betalingstermijnen.

Betaalbaar voor iedereen

Een hbo-student heeft studiefinanciering aangevraagd (maximale lening), ontvangt collegegeldkrediet en betaalt in twaalf termijnen.

Opleidingskosten en studiefinanciering per jaar

     
 Opleidingskosten Studiefinanciering Betaalbaar voor iedereen
12 x € 1.426,66 = € 17.120,- 12 x € 1.728,79 = € 20.745,48 12 x € 1.728,79 = € 20.745,48
Studiemateriaal
inbegrepen bij collegegeld.
   
Inschrijfgeld (eenmalig) €250,-    
Totaal €17.370,- Totaal € 20.745,48
 € 20.745,48 - € 17.370,- = € 3.375,48 

Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers.
Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd op basis van het CPI met een maximum van 3%. Indien het CPI negatief is, wordt 0% indexatie gehanteerd. Een doorstromer is een student die zijn opleiding aansluitend voltijds doorzet in het volgende studiejaar. De indexatie zal tevens gelden voor de tarieven van een verlengde of extraneus inschrijving. Een doorstromer van MBO naar HBO zal een nieuwe overeenkomst aangaan met de dan geldende collegegelden. Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden.

Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
(afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
Optionele studieactiviteit in het lesprogramma, wij werken op basis van vol = vol.

Risico & restitutie in het eerste schooljaar
Je begint enthousiast aan je nieuwe opleiding. Helaas loopt het soms anders dan je verwacht. Mocht dat bij jou in het eerste jaar het geval zijn, dan dragen wij het financiële risico. Als je de opleiding voortijdig beëindigt, betaal je de lopende maand uit en een maand annuleringstermijn (voor de overige jaren geldt een annuleringstermijn van drie maanden).

Hbo - Financiering

Studiefinanciering
Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de (voorlopige) gegevens van DUO voor studiejaar 2019–2020. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Business School Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.060,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.728,79 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.728,79 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal  € 391,00 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.300,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen. Dit is nu maximaal 12%.
Bij de basisbeurs hoort ook de OV-Chipkaart, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend OV wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Hbo - Voordelen Notenboom

Business School Notenboom is een onderwijsinstelling voor studenten met ambitie. Studenten met grote toekomstdromen, die het beste uit zichzelf willen halen. Die bereid zijn hard te werken en veel tijd en energie te investeren, om zo een vruchtbare bodem te creëren voor een glansrijke carrière. Voor die studenten scheppen wij de ideale condities.

Ga jij voor een hbo opleiding?
Dan garanderen wij jou:

 • Top onderwijs! Onze studenten raden ons aan bij familie en vrienden en beoordelen ons met een 8,9!
 • Een toptijd! Onze hbo-studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!
 • Inspirerend onderwijs, gegeven door docenten met een nauwe band met de praktijk
 • Lesgarantie: uitgevallen lessen worden altijd ingehaald
 • Werken aan je business mindset, netwerkskills en een indrukwekkend cv
 • Goede kansen op de arbeidsmarkt met het Notenboom netwerk: Notenboom for life!

Een echt familiebedrijf
Business School Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels zestig jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Notenboom is een echt familiebedrijf; inmiddels vormt de derde generatie Notenbomers de directie van onze school. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien. Onder ons persoonlijke credo: ‘het leveren van de hoogste kwaliteit en het bewaken van de kleinschaligheid’.

> “96% van onze afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een baan.”

Want na het afstuderen heb je een schat aan waardevolle kennis en een set praktische vaardigheden en business skills opgebouwd. De wereld ligt voor je open.

In het kort

 • Studietijd2 jaar
 • Gemiddeld aantal leerlingen11
 • Maximaal aantal leerlingen15
 • Contact uren+- 25
 • Toelatingseisen

   

  Havo-diploma, Vwo-diploma,

  Mbo 4-diploma of 21+ toets

“Veel vraagstukken die we op school behandelen, daar worstelen startende ondernemers ook mee.”

“Veel vraagstukken die we op school behandelen, daar worstelen startende ondernemers ook mee.”
" Voor zijn Ad-studie International Business Management liep Bram stage bij StartUp Nijmegen, een plek waar beginnende ondernemers begeleiding en financiële steun ontvangen. Ha Bram, vertel eens iets over je stagebedrijf StartUp “StartU... Lees meer

Onze garanties aan jou:

DIPLOMA

Met een VMBO-TL, maar ook VMBO-GL of VMBO-K diploma word je toegelaten tot de opleiding

HUISWERKBEGELEIDING

Elke week zijn er huiswerkbegeleidingsuren ingeroosterd, waarbij altijd een docent aanwezig is

SNEL STUDEREN

Wij bieden je de mogelijkheid om je mbo niveau 4 diploma te behalen in slechts 2 jaar    

LESGARANTIE

Uitgevallen lessen worden altijd ingehaald

EEN TOPTIJD

Onze studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,4!

AANRADER

Studenten raden ons aan met een 8!

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben wij in al onze opleidingen geïntegreerd.

Lees meer

Erkende kwaliteits keurmerken Business School Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO
60 jaar een succesvolle opleider op het gebied van Business en Hotel- Eventmanagement