Na sept instromen en meer info

kort hbo Commercieel Management

Wat maakt het ene product succesvol en het andere niet? Hoe sla je een brug tussen een merk en de beoogde doelgroep?

Als jouw ambities liggen bij de commerciële afdeling binnen een bedrijf, dan kies je voor het kort hbo Commercieel Management. Naast vakinhoudelijke kennis doe je tijdens de opleiding Commercieel Management allerlei praktische vaardigheden op en werk je aan de ontwikkeling van je handelsgeest. Met jouw diploma op zak ben jij straks breed inzetbaar op verschillende commerciële functies.

Wist je dat deze opleiding bekroond is met het zegel ‘Topopleiding’? Dat maakt het één van de beste opleidingen van Nederland! Een mooie voorbereiding op jouw internationale carrière.

Commercieel Management – wat houdt de studie in?

Tijdens de associate degree opleiding Commercieel Management leer je alles over de inrichting van bedrijven en organisaties, bedrijfskundige processen, marketing en communicatie, management, de structuur van de markt, economie en financiën.

Je werkt gedurende de twee studiejaren ook aan je personal en business skills. Je leert:

 • taal-, communicatie- en presentatievaardigheden
 • salesvaardigheden en netwerken
 • een zakelijke houding aan te nemen
 • oplossingsgericht te werken
 • een ondernemingsplan te bedenken

Naast de theorielessen is er veel ruimte voor het opdoen van praktijkervaring. Zo werk je tijdens je studie aan verschillende praktische projecten. Ook sluit je beide leerjaren af met een stage bij een (internationaal) bedrijf. Gedurende je afstudeerstage werk je aan een oplossing voor een marketinggerelateerd probleem. Na twee jaar hard werken heb jij je verkorte hbo opleiding Commercieel Management gehaald!

Wat kun je ermee?
Met je kort hbo diploma op zak kun je direct aan de slag, bijvoorbeeld als marketeer in een (internationaal) bedrijf, of bij een online marketing bureau. Heb je de smaak van het studeren te pakken? Vergroot dan je kennis en kansen en stroom door naar het derde jaar van onze hbo bachelor opleiding Bedrijfskunde.

Wat kun je ermee?

Met je kort hbo diploma op zak kun je direct aan de slag, bijvoorbeeld als marketeer in een (internationaal) bedrijf, of bij een online marketing bureau. Heb je de smaak van het studeren te pakken? Vergroot dan je kennis en kansen en stroom door naar het derde jaar van onze hbo bachelor opleiding Bedrijfskunde.

Kort hbo Commercieel Management - Vakkenpakket

De ad-opleiding International Business Management is als volgt opgebouwd:

Jaar 1  
Vakken  
Rapporteren & formuleren Training persoonlijk leiderschap
Business English 1 Human resource management
Financial accounting 1 + 2 Projectmanagement
Grondslagen van de economie Beïnvloeden, identiteit en imago
Bedrijfsprocessen & Logistiek Basis marketing
Inleiding bedrijfskunde Strategische communicatie 1+2
Inleiding ondernemingsrecht Ondernemen 1
Economische calculaties  

Stage
Je volgt een beroepsoriënterende stage van twaalf weken aan het eind van het 1e leerjaar.

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 1 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Jaar 2
 
Vakken  
Statistiek 1 Personal branding
Business English 2+3 E-Business
Operations management Business marketing
Management & Organisatie       Experience marketing & Service design
Marktonderzoek Ondernemen 2+3
Sales & Accountmanagement  

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 2 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Stage
Tijdens het tweede studiejaar loop je een lintstage: deze stage start al in het tweede trimester, waarin je elf weken lang drie dagen per week stage loopt. In het derde trimester ga je van drie dagen per week naar fulltime stagelopen. Je studeert af op basis van het ad-project.

Jaarlijks: Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming. Voor schooljaar 2018-2019 is er gekozen voor de bestemming Kaapstad. Waar gaan we komend jaar naartoe?

Kort hbo Commercieel Management - Stage

Stage
Tijdens je opleiding Associate Degree Commercieel Management oriënteer je je tijdens je stages op de functie waar je voor opgeleid wordt. Business School Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Jaar 1
Het eerste jaar wordt afgesloten met een oriënterende stage van twaalf weken bij een (internationaal) bedrijf.

Jaar 2
Tijdens het tweede studiejaar loop je een lintstage: deze stage start in het tweede trimester, waarin je elf weken lang drie dagen per week stage loopt. In het derde trimester ga je van drie dagen per week naar fulltime stagelopen. Je studeert af op basis van het ad-project.

Hbo - Collegegelden

   
Collegegeld € 16.770,- per jaar *
Inschrijfgeld (eenmalig) € 250,-
Verlengde inschrijving € 410,- per maand
Extraneus inschrijving € 225,- per maand
   
* Studieboeken Inbegrepen
* Introductie jaar 1 Inbegrepen
* Interne examens Inbegrepen

Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.

Er zijn drie betalingsmogelijkheden

 • Betaling ineens
 • Betaling in vier termijnen*, meerprijs €200,- per jaar
 • Betaling in twaalf termijnen*, meerprijs €350,- per jaar

* Betaling in termijnen alleen mogelijk middels automatische incasso.

Klik hier voor meer informatie over de betalingstermijnen.

Betaalbaar voor iedereen

Een hbo-student heeft studiefinanciering aangevraagd (maximale lening), ontvangt collegegeldkrediet en betaalt in twaalf termijnen.

Opleidingskosten en studiefinanciering per jaar

     
 Opleidingskosten Studiefinanciering Betaalbaar voor iedereen
12 x € 1.426,66 = € 17.120,- 12 x € 1.728,79 = € 20.745,48 12 x € 1.728,79 = € 20.745,48
Studiemateriaal
inbegrepen bij collegegeld.
   
Inschrijfgeld (eenmalig) €250,-    
Totaal €17.370,- Totaal € 20.745,48
 € 20.745,48 - € 17.370,- = € 3.375,48 

Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers.
Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd op basis van het CPI met een maximum van 3%. Indien het CPI negatief is, wordt 0% indexatie gehanteerd. Een doorstromer is een student die zijn opleiding aansluitend voltijds doorzet in het volgende studiejaar. De indexatie zal tevens gelden voor de tarieven van een verlengde of extraneus inschrijving. Een doorstromer van MBO naar HBO zal een nieuwe overeenkomst aangaan met de dan geldende collegegelden. Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden

Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
(afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
Optionele studieactiviteit in het lesprogramma, wij werken op basis van vol = vol.

Risico & restitutie in het eerste schooljaar
Je begint enthousiast aan je nieuwe opleiding. Helaas loopt het soms anders dan je verwacht. Mocht dat bij jou in het eerste jaar het geval zijn, dan dragen wij het financiële risico. Als je de opleiding voortijdig beëindigt, betaal je de lopende maand uit en een maand annuleringstermijn (voor de overige jaren geldt een annuleringstermijn van drie maanden).

Hbo - Financiering

Studiefinanciering
Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de (voorlopige) gegevens van DUO voor studiejaar 2019–2020. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Business School Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.060,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.728,79 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.728,79 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal  € 391,00 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.300,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen. Dit is nu maximaal 12%.
Bij de basisbeurs hoort ook de OV-Chipkaart, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend OV wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Hbo - Voordelen Notenboom

Business School Notenboom is een onderwijsinstelling voor studenten met ambitie. Studenten met grote toekomstdromen, die het beste uit zichzelf willen halen. Die bereid zijn hard te werken en veel tijd en energie te investeren, om zo een vruchtbare bodem te creëren voor een glansrijke carrière. Voor die studenten scheppen wij de ideale condities.

Ga jij voor een hbo opleiding?
Dan garanderen wij jou:

 • Top onderwijs! Onze studenten raden ons aan bij familie en vrienden en beoordelen ons met een 8,9!
 • Een toptijd! Onze hbo-studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!
 • Inspirerend onderwijs, gegeven door docenten met een nauwe band met de praktijk
 • Lesgarantie: uitgevallen lessen worden altijd ingehaald
 • Werken aan je business mindset, netwerkskills en een indrukwekkend cv
 • Goede kansen op de arbeidsmarkt met het Notenboom netwerk: Notenboom for life!

Een echt familiebedrijf
Business School Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels zestig jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Notenboom is een echt familiebedrijf; inmiddels vormt de derde generatie Notenbomers de directie van onze school. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien. Onder ons persoonlijke credo: ‘het leveren van de hoogste kwaliteit en het bewaken van de kleinschaligheid’.

> “96% van onze afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een baan.”

Want na het afstuderen heb je een schat aan waardevolle kennis en een set praktische vaardigheden en business skills opgebouwd. De wereld ligt voor je open.

In het kort

 • Studietijd2 jaar
 • Gemiddeld aantal leerlingen11
 • Maximaal aantal leerlingen19
 • Contact uren22
 • Toelatingseisen

   

  Havo-diploma, Vwo-diploma,

  Mbo 4-diploma of 21+ toets

Commerciële taken en contact met klanten: Joyce haar stage bij My Jewellery

Commerciële taken en contact met klanten: Joyce haar stage bij My Jewellery
" Joyce den Dekker studeerde Ad Commercieel Management aan Business School Notenboom. Joyce, kun je wat meer vertellen over je stageperiode? Ik liep stage bij het bedrijf My Jewellery, in ’s-Hertogenbosch. Ik zat daar op de salesafdelin... Lees meer

Onze garanties aan jou:

EEN TOPTIJD

Onze studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!

KANSEN

Het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt: een up-to-date vakkenpakket

TOPONDERWIJS

Onze hbo-studies dragen het zegel 'Topopleiding'.

AANRADER

Studenten raden ons aan met een 8,9!

LESGARANTIE

Uitgevallen lessen worden altijd ingehaald

MINDSET

Het creëren van een business mindset: het opbouwen van een indrukwekkend cv

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben wij in al onze opleidingen geïntegreerd.

Lees meer

Erkende kwaliteits keurmerken Business School Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Schrijf je in

De opleiding Kort hbo Commercieel Management is op 2 Notenboom-locaties te volgen

Businesss School Eindhoven

Beukenlaan 145

5616 VD Eindhoven

Businesss School Hilversum

Emmastraat 15

1211 NE Hilversum

60 jaar een succesvolle opleider op het gebied van Business en Hotel- Eventmanagement