Open dagen / proefstuderen

hbo Bedrijfskunde

Word jij de volgende Elon Musk?

Heb jij lef, ben je creatief en houd je van de dynamiek van de handel en snelle economische ontwikkelingen? Wil jij je bezig houden met marketing innovation en wil je leadership skills en een ondernemersgeest ontwikkelen? Kies dan voor de driejarige opleiding hbo Bedrijfskunde.

Tijdens deze internationaal geörienteerde studie leer je met je vakkennis en vaardigheden inzicht te krijgen in de markt en de werking van bedrijven. Bovendien stimuleren wij je om ambitieus te zijn en leer je kansen te zien én te benutten. Deze focus op de praktijk en op persoonlijke ontwikkeling is de kracht van onze opleiding Bedrijfskunde. Wist je dat deze hbo-opleiding het kwaliteitszegel ‘Top-opleiding’ draagt? Daarnaast kies je dan ook voor de beste kleine hogeschool van Nederland!

Start studietraject hbo bachelor in september en januari!

Hbo Bedrijfskunde - Wat houdt het in?

Onze hbo Bedrijfskunde opleiding is een praktijkgerichte studie die je opleidt tot een allround bedrijfskundig professional. Tijdens de studie leer je alles over de inrichting van bedrijven, bedrijfsprocessen, import en export en marktwerking. Maar ook over management, economie en financiën, marketing en communicatie. Je bent na je afstuderen dus geen specialist, maar een generalist; van alle deelgebieden van het vak en van alle functies binnen een organisatie heb je alle kennis in huis.

Daarnaast werk je tijdens je opleiding doorlopend aan je personal en business skills. Je leert:

 • verschillende taal- communicatie- en presentatievaardigheden
 • salesvaardigheden en netwerken
 • over bedrijfskundige en managementprocessen
 • een ondernemingsplan uit te werken
 • onderzoek uit te voeren

We vinden het erg belangrijk dat je tijdens je opleiding Bedrijfskunde ook praktijkervaring opdoet. Daarom werk je aan praktische projecten, loop je tweemaal stage en voer je in je laatste jaar een afstudeeronderzoek uit bij een (internationaal) topbedrijf. Sluit je alles met goed gevolg af? Dan heb jij al na drie jaar je Bedrijfskunde-diploma op zak.

Let's go!

Word jij zelfstandig ondernemer? Manager in de retail? Of ga je bij een grote multinational aan de slag? Met jouw schat aan kennis en ervaring, je creativiteit en ambities ben jij klaar voor een sleutelrol in een mooi bedrijf. Met je diploma Bedrijfskunde van Business School Notenboom ligt de wereld aan je voeten!

Hbo Bedrijfskunde - Vakkenpakket

Hieronder staan de vakken die je per jaar volgt bij de opleiding Bedrijfskunde.

Jaar 1  
Vakken  
Rapporteren & formuleren Projectmanagement
Business English 1+2 Toegepaste communicatie
Bedrijfseconomoie 1+2 Training persoonlijk leiderschap
Inleiding ondernemersrecht Human resource management
Inleiding bedrijfskunde Basis marketing
Economische calculaties Strategische communicatie
Bedrijfsprocessen & Logistiek Consumentenmarketing
Bedrijfsadministratie Ondernemen 1
Management & Organisatie Beroepsvormende stage

Stage
Aan het einde van het eerste studiejaar loop je een stage van twaalf weken. Dat kan zowel in Nederland als in het buitenland.

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 1 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Jaar 2
 
Vakken  
Strategische adviesvaardigheden Leadership & Change management
Statistiek Organisational behavior
Business English 3+4 Familiebedrijven
Operational excellence & Supply chain management Innovation & Strategy
Bedrijfseconomie 3 Business marketing
Informatiemanagement E-business
Business Ethics Experience marketing
Corporate finance Strategic marketing & branding
Scrum & Agile Business design thinking
Cross cultural management Ondernemen 2+3
Personal branding  
   
Engelstalig  

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 2 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Jaar 3
Vakken
Business English 5
Inleiding afstuderen
Kwalitatief onderzoek
Kwantitatief onderzoek
Afstuderen bachelor
Afstudeerstage
Afstuderen eigen onderneming

Stage
Je derde studiejaar sluit je af met een afstudeeronderzoek en vervolgens een afstudeerstage van vierentwintig weken. Het afstudeeronderzoek voer je uit in opdracht van een organisatie. Alle tijdens de opleiding vergaarde kennis gebruik je om op eigen wijze een gedefinieerd probleem in een organisatie op te lossen.

De afstudeerstage loop je bij dezelfde organisatie als waarvoor je je afstudeeronderzoek doet óf in een andere organisatie. Tijdens je afstudeerstage toon je aan dat je op bachelor-niveau werkzaamheden kunt verrichten.

Daarnaast is het mogelijk om af te studeren binnen je eigen onderneming. Wij vertellen je graag alles over dit traject.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Hbo Bedrijfskunde - Stage

Stage
Tijdens je opleiding Bedrijfskunde oriënteer je je tijdens je stages op de functie waar je voor opgeleid wordt. Business School Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Jaar 1
In het eerste studiejaar loop je een beroepsopleidende stage van twaalf weken bij een (internationaal) bedrijf met de focus op bedrijfskundige dienstverlenende functies, of in de publieke sector. Je verdiept je in de mogelijkheden en potenties van organisaties en markten. Als aanstaande manager leer je om te kijken en te luisteren naar de consument, bedrijven en organisaties. Je verdiept je in bedrijfsprocessen, peilt behoeften, zet producten en merken in de markt en weet wat er voor nodig is om (potentiële) klanten te binden aan organisaties.

Jaar 3
De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerstage van vierentwintig weken. Je functioneert als projectmanager en bent verantwoordelijk voor de realisering van vooraf vastgestelde doelen. Je voert tijdens je stage een onderzoek uit, waarbij je je opgedane kennis en kunde toepast bij het oplossen van een vooraf gedefinieerd probleem binnen het stagebedrijf.

Hbo - Collegegelden

   
Collegegeld € 17.220,- per jaar
Collegegeld is inclusief:
 • Studieboeken
 • Introductie jaar 1
 • Interne examens
 • Inschrijfgeld

Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.

Er zijn drie betalingsmogelijkheden

 • Betaling ineens
 • Betaling in termijnen*
  Extra kosten per termijn € 40,-.

* Betaling in termijnen alleen mogelijk middels automatische incasso.

Klik hier voor meer informatie over de betalingstermijnen.

Betaalbaar voor iedereen

Een hbo-student heeft studiefinanciering aangevraagd (maximale lening), ontvangt collegegeldkrediet en betaalt in 12 termijnen.

Opleidingskosten en studiefinanciering per jaar

     
 Opleidingskosten Studiefinanciering Betaalbaar voor iedereen
12 x € 1.435,- = € 17.220,- 12 x € 1.790,48 = € 21.485,76  
12 termijnen x € 40,- € 480,-    
     
Totaal € 17.700,- Totaal € 21.485,76
 € 21.485,76 - € 17.700,- = € 3785,76

Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers. Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd. Een doorstromer is een student die zijn opleiding aansluitend voltijds doorzet in het volgende studiejaar. Een doorstromer van mbo 4 naar hbo zal een nieuwe overeenkomst aangaan met de dan geldende collegegelden. Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden.

Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
(afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
Optionele studieactiviteit in het lesprogramma, wij werken op basis van vol = vol.

Risico & restitutie in het eerste schooljaar
Annuleert de student vóór 1 juli, dan is hij of zij € 250,- inschrijfgeld verschuldigd. In de periode 1 juli tot de start van de opleiding is annulering ook mogelijk. In dat geval betaalt de student het inschrijfgeld + 20% van het collegegeld.

Elke ingeschreven student heeft gedurende 14 dagen na datum ondertekening aanmeldingsformulier de mogelijkheid om deze per aangetekend schrijven te ontbinden zonder opgaaf van reden en verplichting tot betaling. Na start van de opleidingen geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Hbo - Financiering

Studiefinanciering
Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de (voorlopige) gegevens van DUO voor studiejaar 2019–2020. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Business School Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.060,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.790,48 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.790,48 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal  € 391,00 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.300,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen. Dit is nu maximaal 12%.
Bij de basisbeurs hoort ook de OV-Chipkaart, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend OV wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Hbo - Voordelen Notenboom

Business School Notenboom is een onderwijsinstelling voor studenten met ambitie. Studenten met grote toekomstdromen, die het beste uit zichzelf willen halen. Die bereid zijn hard te werken en veel tijd en energie te investeren, om zo een vruchtbare bodem te creëren voor een glansrijke carrière. Voor die studenten scheppen wij de ideale condities.

Ga jij voor een hbo opleiding?
Dan garanderen wij jou:

 • Top onderwijs! Onze studenten raden ons aan bij familie en vrienden en beoordelen ons met een 8,9!
 • Een toptijd! Onze hbo-studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!
 • Inspirerend onderwijs, gegeven door docenten met een nauwe band met de praktijk
 • Lesgarantie: uitgevallen lessen worden altijd ingehaald
 • Werken aan je business mindset, netwerkskills en een indrukwekkend cv
 • Goede kansen op de arbeidsmarkt met het Notenboom netwerk: Notenboom for life!

Een echt familiebedrijf
Business School Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels zestig jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Notenboom is een echt familiebedrijf; inmiddels vormt de derde generatie Notenbomers de directie van onze school. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien. Onder ons persoonlijke credo: ‘het leveren van de hoogste kwaliteit en het bewaken van de kleinschaligheid’.

> “96% van onze afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een baan.”

Want na het afstuderen heb je een schat aan waardevolle kennis en een set praktische vaardigheden en business skills opgebouwd. De wereld ligt voor je open.

In het kort

 • Studietijd3 jaar
 • Gemiddeld aantal leerlingen11
 • Maximaal aantal leerlingen15
 • Contact uren+- 25
 • Toelatingseisen

   

  Havo-diploma, Vwo-diploma,

  Mbo 4-diploma of 21+ toets

Dominic Thissen liep stage bij het luxe kleding- en lifestylemerk BALR. Dominic: "De uitdrukking 'the sky was never the limit' heb ik echt ervaren."

Dominic Thissen liep stage bij het luxe kleding- en lifestylemerk BALR. Dominic: "De uitdrukking 'the sky was never the limit' heb ik echt ervaren."
" Voor zijn opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde liep Dominic Thissen stage bij BALR. Dominic, hoe kwam je erbij om stage te gaan lopen bij BALR.? “Social media marketing en e-commerce zijn aspecten van het bedrijfsleven die nog redelij... Lees meer

Onze garanties aan jou:

EEN TOPTIJD

Onze studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!

KANSEN

Het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt: een up-to-date vakkenpakket

TOPONDERWIJS

Onze hbo-studies dragen het zegel 'Topopleiding'.

AANRADER

Studenten raden ons aan met een 8,9!

LESGARANTIE

Uitgevallen lessen worden altijd ingehaald

MINDSET

Het creëren van een business mindset: het opbouwen van een indrukwekkend cv

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben wij in al onze opleidingen geïntegreerd.

Lees meer

Erkende kwaliteits keurmerken Business School Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO
60 jaar een succesvolle opleider op het gebied van Business en Hotel- Eventmanagement