Notenboom studenten doen onderzoek voor centrum Hilversum

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Niet alleen tijdens je stages kun je praktijkervaring opdoen; ook tijdens onze groepsprojecten oefen je je nieuwe skills. Onze eerstejaars hbo-studenten in Hilversum hebben de afgelopen weken kennis gemaakt met het doen van onderzoek: in vier groepen deden zij onderzoek in en over centrum Hilversum.

De eerstejaars studenten Hotel & Management en Bedrijfskunde voerden op verschillende manieren onderzoek uit. Een belangrijk onderdeel was het doen van veldonderzoek, waarbij enquêtes werden afgenomen of waarnemingen in het centrum werden gedaan en genoteerd. Maar ook desk research behoorde tot de opdracht.

Werken aan het merk Hilversum

De onderzoeken werden uitgevoerd voor centrum Hilversum. Centrum Hilversum is een stichting die als doel heeft het economisch functioneren van het centrum van de stad te bevorderen. Tientallen ondernemingen, organisaties en vastgoedeigenaren zijn betrokken bij deze organisatie. Samen werken zij aan de ontwikkeling en verbetering van het ‘merk’ Hilversum.

Met de onderzoeken van onze studenten hoopt centrum Hilversum waardevolle informatie en input te verzamelen voor de verbetering van verschillende elementen in de stad. Zo is een groep aan de slag gegaan met het beschrijven van de customer journey in de stad. Zij onderzochten de route vanaf het station of de parkeergarage naar het centrum en uiteindelijk de winkel. Hoe is deze route voor mensen die niet bekend zijn in Hilversum? Waar lopen zij tegenaan? En welke elementen worden juist als positief ervaren? Een andere groep ondervroeg ondernemers over de Mediastad-beleving en of zij versterking en verbetering zien.

Praktijkervaring: nooit genoeg!

Voor de studenten was het een mooie kennismaking met het uitvoeren van onderzoek ‘in de echte wereld’. Een onderdeel van de studie waar we in alle studiejaren aandacht aan besteden. Als afgestudeerde hbo’er moet je namelijk naast vakkennis ook verschillende skills en kwaliteiten bezitten. Het helpt je bij het vinden van een baan als je kunt laten zien dat je kan communiceren, presenteren en netwerken. Maar ook dat je een ondernemingsplan kunt opstellen, data kunt analyseren en verslag kunt leggen. En daar beginnen we dus al mee in het eerste studiejaar. Want wat ons betreft kun je nooit genoeg praktijkervaring opdoen!

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag