Meer weten?


Ben je benieuwd naar wat Notenboom je kan bieden? Vraag dan een van onze studiegidsen aan.

Studiegids downloaden >

Ervaring op doen in het buitenland?!

In het hele land houdt Stichting Wereldwijzer in samenwerking met diverse organisaties en instellingen regionale buitenlanddagen voor
scholieren en studenten in de leeftijd van 16 tot 26 jaar, die naar het buitenland willen. Voor studie, stage, vrijwilligerswerk, taalreis, wereldreis, Au Pair of vakantiewerk.

De volgende buitenlanddag voor Midden- en Zuid-Limburg: 13 December 2014 in Maastricht, meer informatie en gratis aanmelden voor deze dag klik hier.

Stage lopen in het buitenland
Oriënteer je op de vele mogelijkheden om je stage in het buitenland te doen. Op deze dag kom je te weten waar en bij welke bedrijven je een stage kunt doen.

Vakantiewerk in het buitenland
Naar het buitenland en meteen een leuk zakcentje verdienen. Hoe goed klinkt dat. Op deze voorlichtingsdag kun je direct solliciteren op diverse vacatures voor vakantiewerk in het buitenland.

De overheid betaalt mee!
De Nederlandse overheid moedigt jongeren aan om ervaring op te doen in het buitenland. Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar als je in het buitenland wilt studeren, stage wilt lopen of vrijwilligerswerk wilt doen. Zo kan je vliegticket worden vergoed of wordt een deel van je buitenlandse studie betaald. Dat scheelt je een hoop in de kosten. Op deze voorlichtingsdag kom je meer te weten over beschikbare subsidies en beurzen en staan DUO en Nuffic je graag te woord.

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland
Wil je een boeiende ervaring op doen en tegelijk de wereld een stukje mooier maken? Doe dan vrijwilligerswerk in het buitenland. Er zijn honderden projecten wereldwijd waaraan je deel kunt nemen; ga bijvoorbeeld werken met kinderen of dieren, bescherm het milieu of werk mee in een bouwproject.

Gezondheid en veiligheid
Je gezondheid en veiligheid staan natuurlijk voorop als je naar het buitenland gaat. Adviezen hierover verschillen per land: het ene land is nu eenmaal meer ontwikkeld dan het andere. Ook is het belangrijk de juiste reisverzekering te kiezen. Op deze dag kun je met vragen hierover terecht.

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op