Meer weten?


Ben je benieuwd naar wat Notenboom je kan bieden? Vraag dan een van onze studiegidsen aan.

Studiegids downloaden >

De nieuwe studiefinanciering

Vanaf 1 september 2015
Het parlement heeft het Wetsvoorstel studievoorschot aangenomen. Dit betekent dat de studiefinanciering voor studenten aan hbo en universiteit gaat veranderen. Het nieuwe stelsel gaat in vanaf het studiejaar 2015-2016.

De studiefinanciering in 2015 voor mbo’ers verandert niet. De basisbeurs blijft in het mbo bestaan. Wel krijgen mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar ook recht op een studentenreisproduct. Deze verandering gaat in 2017 in.

Per 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. Vanaf dat moment verdwijnt de basisbeurs. In plaats hiervan kunnen studenten per maand maximaal circa€ 1.016,- lenen. Je bepaalt zelf hoevéél je leent voor je levensonderhoud en collegegeld.
Het bedrag van € 1.016,- is inclusief een eventuele aanvullende beurs. Kinderen van minder draagkrachtige ouders krijgen een aanvullende beurs van maximaal € 378,-. De aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt.
De verplichte aflosfase gaat van 15 naar 35 jaar.

Vanaf 7 april 2015 kun je studiefinanciering aanvragen onder het nieuwe stelsel.

De nieuwe vorm van studiefinanciering is onderdeel van een pakket aan maatregelen. Er zijn ook maatregelen die niet alleen voor nieuwe studenten gelden, maar voor álle studenten met studiefinanciering.

Klik hier voor meer informatie

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op