Meestgestelde vragen studenten

Hoe ziet het lesrooster eruit?
Wij bieden voltijd opleidingen aan. Lessen zijn in principe van maandag t/m vrijdag. Mbo-studenten hebben gemiddeld 30 contacturen per week (inclusief huiswerkbegeleiding) en Ad- en hbo-studenten gemiddeld 20 contacturen per week.

Zit er veel praktijk in de opleiding?
Ons lesprogramma is praktijkgericht en inspirerend. We brengen je voortdurend in contact met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven, onder meer door bedrijfsbezoeken, gastsprekers, bijzondere studiereizen en interessante stageplaatsen.

Zijn er al stages in het eerste jaar?
Volg je een mbo studie, dan loop je in het eerste en tweede leerjaar stage. Ad-studenten lopen in het eerste en tweede leerjaar stage en hbo’ers in het tweede en vierde leerjaar. Bij Associate degree en hbo is de eerste stage een praktijkstage en de tweede stage een project of afstudeeronderzoek.

Wat is de leeftijd van de studenten?
16 t/m 22 jaar.

Komen de studenten uit de regio?
Het grootste gedeelte van onze studenten komt uit de regio, maar een aantal komt uit andere delen van het land.

Moet ik veel tijd besteden aan huiswerk?
Voor mbo-studenten zijn er gedurende de week huiswerkbegeleidingsuren ingeroosterd; tijdens deze uren maak je je huiswerk, op school en onder begeleiding van een docent. Je kunt dan al een groot deel van je huiswerk afmaken. Van de Ad- en hbo-studenten wordt verwacht dat zij zelfstandig werken aan huiswerk en projecten, maar onze docenten staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden.

meestgestelde vragen studenten

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op