Meer dan onderwijs: Wat betekent dat voor Notenboom docent André Dressler?

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Andre Dressler docentOnze docent André Dressler is geboren en getogen in het Ruhrgebied in Duitsland. Voor de liefde kwam hij naar Nederland en dat beviel hem. Dus toen die relatie eindigde, bleef hij gewoon hier: “Ik vond (en vind) Nederland een veel fijner land om te wonen en sprak inmiddels de taal. Omdat ik besloot te blijven, ging ik de opleiding tweedegraads docent Duits doen. Sinds 2016 werk ik als docent bij Notenboom Eindhoven, daar zijn inmiddels de vakken Webdesign en Office en lesgeven bij Notenboom Hilversum en Rotterdam bij gekomen. Nog geen dag heb ik spijt gehad van de stap naar Notenboom, het is een fijne werk- en leeromgeving. Voor mij als teamlid en voor onze studenten!”

Zoals veel docenten bij Notenboom is ook André zelfstandig ondernemer, met een eigen vertaalbureau Duits. Een bezige bij dus! Die zich dan ook als een vis in ‘das Wasser’ voelt tussen de ondernemende studenten bij Notenboom, waar hij een heel goed contact mee heeft: “Het allerleukste aan hier lesgeven is voor mij toch echt het persoonlijk contact met studenten. Zij en ik leren elkaar heel goed kennen, waardoor zij zich op hun gemak voelen in de lessen. Dat biedt naar mijn idee de meeste leereffecten. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat zij lekker in hun vel zitten. Studenten vinden mij dan ook vaak voor persoonlijke gesprekken, om hun ei kwijt te kunnen. Dat kan om iets simpels gaan over een conflict met een andere docent of medeleerling, maar gaat ook vaak dieper. Over dingen waar ze mee zitten of een situatie thuis. Dan krijgen ook een andere visie van mij te horen en dat helpt ze soms om zaken beter te kunnen relativeren. Ik doe ook altijd heel graag mee aan de buitenschoolse activiteiten van Notenboom. Zo leren ze mij niet alleen als docent, maar ook meer als persoon kennen. Dat verlaagt de drempel om naar mij toe te stappen.”

“Als ik Notenboom moet omschrijven in mijn eigen woorden zou ik zeggen: heel sterk in overdracht van kennis én persoonlijk en betrokken. Dat is voor mij écht de kern van ons ‘Meer dan onderwijs!’ Je bent hier absolúút geen nummer. Je bent bij ons hele team bekend, we weten waar we je mee kunnen helpen en vooral ook waarmee we je mee kunnen stimuleren. Onze studenten krijgen zelfs allemaal een kaart voor hun verjaardag!”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

 

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag