Martijn van Mulken’s ondernemershart komt niet van vreemden

Aanmelden open avond?
  • 24 Nov 2021  - 24 Nov 2021

 

Martijn van Mulken Haal het maximale uit jezelf

Onze studenten kiezen er bewust voor hun hbo bachelor te volgen bij Notenboom. Vanwege onze kleinschaligheid en top professionals, docenten die vaak zelf ook ondernemer zijn. Dat biedt een geweldige koppeling van theorie met praktijk, op een heel dynamische manier. Veel studenten hebben een familiebedrijf achtergrond en de ambitie om dat voort te zetten. Anderen gaan voor het starten van een eigen onderneming. Bij Notenboom heb je de unieke gelegenheid je opleiding af te ronden met een individueel afstudeertraject. Waarin je jouw eigen eindproject uitvoert binnen je familiebedrijf of in de vorm van je eigen start-up of eigen jonge onderneming-met-groeipotentie. Notenboom is ambitieus en onze studenten zijn dat ook. Met veel plezier helpen we je alles uit jezelf te halen, om jouw droom waar te maken.

Martijn van Mulken’s ondernemershart komt niet van vreemden

Een van die studenten met een droom, beter gezegd een gedegen plan, is onze eerstejaars hbo-student Martijn van Mulken. Dat hij op zijn zestiende al aan een hbo-studie kan beginnen, zegt genoeg over zijn ambitie! Martijn is geboren en getogen in België en volgde na de basisschool twee jaar de kunstschool Drama. Hoe leuk hij die ook vond, zijn hart lag niet bij het professionele acteursvak (“wel leuk als hobby”). Dat klopt wél vurig voor een eigen onderneming. Hij heeft– hoe jong hij nog is – al een uniek concept daarvoor. Waarin hij andere ondernemers gaat helpen een bedrijf te starten in horeca of entertainment (meer mogen we niet verklappen). Het ondernemen zit hem dan ook in het bloed. Vader Richard van Mulken, had een succesvol bedrijf in verpakkingen voor de automobielindustrie dat hij op zijn 38e verkocht en 'zit nu' in vastgoed. Zijn opa van moederskant had het befaamde Spaans café Casa Paco, in de jaren 70 van de vorig eeuw ‘the place to be’ in Maastricht. Niet alleen heeft Martijn ambitieuze plannen voor zijn eigen bedrijf, hij heeft ook een enorme drive die snel waar te maken. Een van de redenen waarom hij twee jaar geleden koos voor het versnelde havo-traject van Notenboom en nu voor onze verkorte hbo bachelor. 

Ondernemend en ambitieus: Martijn is gefocust

“Ik kan niet wachten om te gaan ondernemen en wil snel klaar zijn met mijn studie. En in die tussentijd vooral ontzettend veel leren, om mijn bedrijf succesvol te laten zijn. Mijn ervaring is dat je bij Notenboom docenten treft die je daar heel veel over kunnen leren. Die passie hebben voor hun vakgebied en op een leuke en interessante manier lesgeven. Natuurlijk over de  benodigde theorie, zodat ik straks ook zelf alle ins en outs weet, maar vooral ook heel veel tips en tricks uit de praktijk. Daarnaast was de combinatie studeren en tegelijkertijd afsturen op een eigen ondernemer een heel belangrijke motivatie voor mijn keuze voor Notenboom. Ik ben al vanaf mijn twaalfde aan het denken over mijn eigen bedrijf. Mijn hbo-studie wordt de fundering daarvoor. Je moet geen ‘plan b’ hebben, dat leidt je maar af van je doel. Beter kun je je  volledig focussen op ‘plan a’. Mijn focus ligt op het opzetten en uitbouwen van een succesvolle onderneming. Daar ligt mijn ambitie en dat gaat me lukken. Mijn eigen gedrevenheid vind ik ook bij Notenboom.”

Ook afstuderen met een persoonlijk project binnen je familiebedrijf of op je eigen onderneming?

Notenboom biedt deze mogelijkheid en faciliteert het afstudeertraject met een op maat geschreven begeleiding door twee vakdocenten. Waarvan één expert is op het gebied van marktonderzoek, innovatie en het opstarten van een eigen onderneming en de ander aansluit op het specifieke werkveld. Tijdens het afstuderen werk je aan alle facetten van ondernemen: van idee tot businessmodel en van financiering tot testen en introductie. Ook pak je relevante onderzoeksopdrachten en voert die uit. In periodieke sessies, met contactmomenten tussendoor, bekijken we samen met jou de voortgang van je project en beoordelen die. Je sluit jouw persoonlijk afstudeerproject af met een eindpresentatie en eindgesprek.

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag