Maak gebruik van het Notenboomnetwerk!

Aanmelden open avond?
  • 30 Nov 2021  - 30 Nov 2021

Rik Michelbrink“Maak gebruik van het Notenboomnetwerk!”

 

Oud-Notenboomstudent Jasper de Jong begeleidde student Rik Michelbrink op zijn stageplek: “Rik is een fijn type stagiair; no nonsense en hands on. Hij is een harde werker en heel flexibel.”

Sloot wat je leert in je studie bij Notenboom aan op de praktijk, Rik?

“Bij dit stagebedrijf wel. Ik had een mooie afwisseling van klantencontact, verkoopgesprekken, marketing en communicatie, die aansloot bij mijn opleiding ‘Marketing communicatie management’, maar evengoed hielp ik mee in het magazijn. Wellicht dat de sales iets meer belicht mag worden op school, daar zou ik nog wel meer over willen leren.”

En voor jou, Jasper? Vind jij dat ook?

“Ik heb de studie Marketingmanagement gedaan, die sloot ook goed aan op de praktijk. Marketing en sales lopen vaak door elkaar heen. Wat ik bij de stagiairs die ik begeleidde vaak zag, was de focus op marketing, maar een stukje voorlichting mag ook meer salesgericht zijn. Studenten hebben er veel aan als ze een echt verkoopgesprek kunnen voeren. Daarin kun je ook vragen stellen, die je vervolgens weer helpen bij je marketing. Verkopen is voor mij kunnen aanvoelen. Dat kun je deels trainen, maar moet je ook een beetje in je hebben. Verkopen is geen overtuigingskracht, maar zorgen dat je een goed product hebt, mensen kunt inschatten en zorgen dat ze zich op hun gemak voelen bij je. Dat is het allerbelangrijkste.”

Ervaar jij dat ook zo Rik?

“Ja. In bijvoorbeeld workshops en door gastsprekers die daar ervaring in hebben krijg je beter inzicht in wat sales is en wat je er mee kunt.“

Je hebt een eigen bedrijf en liep stage. Hoe combineerde je dat Rik?

“Door hard te werken, haha. Mijn ultieme droom is mijn bedrijf verder uitbouwen en er een goede boterham mee te verdienen.”

Wat zou je Notenboomstudenten willen adviseren, Jasper?

“Maak zoveel mogelijk gebruik van het Notenboomnetwerk. Het is fijn stage te kunnen lopen bij iemand die nog niet zo lang geleden zelf bij Notenboom is afgestudeerd. Dan heb je als stagiair iemand die nog goed weet waar je op moet letten en jou nog beter kan begeleiden. Daar heb je veel aan.”

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag