Korte hbo opleidingen

De meeste hbo opleidingen duren van oudsher vier jaar. Maar er zijn ook situaties te bedenken waarin vier jaar studeren niet ideaal is. Bijvoorbeeld omdat je al een mbo-opleiding achter de rug hebt en snel een tweede wilt volgen, zodat je zo gauw mogelijk aan het werk kunt. Of omdat je al een andere opleiding in een verwant vakgebied hebt voltooid en dus al wat voorkennis hebt. Een andere reden kan zijn omdat je gewoon ambitieus bent en heel graag vooruit wilt. In al deze gevallen zijn speciale korte hbo opleidingen de oplossing. Bij korte hbo opleidingen kun je een programma van vier jaar in drie jaar voltooien. Dit vergt natuurlijk wat extra inzet, maar met de juiste begeleiding is dit voor veel studenten goed haalbaar.

 

De beste korte hbo opleidingen volg je bij Notenboom

Business School Notenboom is een particuliere onderwijsinstelling met opleidingen op het gebied van (International) Business en Hotel en Event Management. Omdat we een particuliere school zijn, zijn onze klassen klein en kunnen we onze studenten veel persoonlijke begeleiding geven. Wil je een versnelde hbo opleiding volgen, dan heb je bij ons een grote kans van slagen. Je kunt bij ons twee soorten korte hbo opleidingen volgen:

  • Hbo Fast Track: dit houdt in dat je je hbo-studie in drie jaar afrondt, in plaats van in vier jaar. Tijdens een persoonlijk intake gesprek bespreken we de Fast Track route en kijken we of dit iets voor jou is. Kom je van de havo of het mbo-4? Dan heb je een gemiddeld eindcijfer van minimaal een nodig. Voor vwo-leerlingen is wettelijk goedgekeurd dat zij een hbo-opleiding in drie jaar mogen afronden. Voorwaarde voor hen is echter wel dat er economie en wiskunde in het vakkenpakket zat.
  • Associate degree-opleidingen: een tweede optie is het volgen van een associate degree-opleiding. Deze opleidingen duren twee jaar, waarbij het onderwijsprogramma grotendeels overeenkomt met de eerste twee jaar van de gelijknamige hbo-opleiding. Je doet geen eindonderzoek en schrijft geen scriptie, maar sluit je studie af met het Ad-project.

Toch te zwaar?

Snel studeren is natuurlijk zwaarder dan een studeren op normaal tempo. Het vergt wat meer inzet en je zult meer studie-uren moeten maken. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar natuurlijk zijn wij flexibel. Want blijkt na verloop van tijd dat het Fast Track programma toch te zwaar voor je is? Dan schakel je gewoon terug naar het reguliere programma. Zo kun jij alsnog je hbo-opleiding succesvol afronden. En is er niets verloren!

Wil je meer weten over Fast Track studeren? Neem contact met ons op, of plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met ons in.

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op