International Business Management

Onderhandelen, nieuwe markten ontdekken, afreizen naar je handelspartners in het buitenland, import en export coördineren en plannen. Allemaal werkzaamheden die horen bij een carrière in de internationale handel. Is het jouw droom om de uitdaging aan te gaan in deze constant veranderende wereld? Schrijf je dan in voor een van onze opleidingen in International Business Management. Hier leer je hoe je van een een handelsonderneming een succes maakt, hoe je kunt inspringen op kansen en hoe je zakelijk en commercieel handelt. Na je afstuderen kun je aan de slag in de (internationale) handel, of start je misschien wel je eigen bedrijf.

International Business Management in het kort

De opleiding International Business Management bereidt je voor op een carrière in de (internationale) business. Je leert alles over internationale handel en recht, import en export, marktonderzoek, marketing, management en financiën. Naast vakinhoudelijke kennis doe je ook praktische vaardigheden op en werk je aan je business skills en je persoonlijke ontwikkeling. Bovendien stimuleren we je om een ondernemende houding te ontwikkelen en om kansen te zien en te grijpen. Want ook dat hoort bij een goede voorbereiding op een carrière in International Business.

Mbo of Associate degree?

We bieden deze studierichting op al onze locaties aan, op mbo- en ad-niveau:

Mbo
De mbo opleiding heeft niveau 4 en duurt twee jaar. Je doet zowel vakkennis op als praktische vaardigheden. In allebei de studiejaren loop je stage bij bijvoorbeeld een groothandel of andere (internationale) onderneming. Na je opleiding ga je aan het werk bij een (internationaal) handelsbedrijf of kun je doorstromen naar de associate degree opleiding.

Bekijk de MBO opleiding

Associate degree
De associate degree opleiding duurt twee jaar en zit qua niveau tussen het mbo 4 en hbo bachelor in. Je krijgt zowel theoretische vakken als praktijklessen en workshops. Je doet projecten en loopt in beide studiejaren stage. Na je opleiding kun je aan de slag in een leidinggevende functie, of doorstromen naar het derde jaar van de hbo opleiding Bedrijfskunde.

Bekijk de Associate Degree

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op