Hotel en Event Management

Ben jij een ondernemend type, ben je creatief en hou je van organiseren? Dan is de studierichting Hotel & Event Management echt iets voor jou!

De gastvrijheidsindustrie is bruisender dan ooit. Alles draait om beleving en optimale service. Jaarlijks worden nieuwe, succesvolle concepten voor evenementen bedacht en uitgevoerd.

Hotel & Event Management is dan ook een populaire studierichting. We bieden deze studie op mbo-, ad- en hbo-niveau aan.

Hotel en Event Management in het kort

Bij Hotel en Event Management draait het allemaal om de inrichting en organisatie van hotels, gastvrijheidsorganisaties en evenementen. Ook het ontwikkelen en organiseren van nieuwe concepten komt aan bod. Daarnaast zijn praktijkervaring en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daar wordt tijdens deze hospitality opleiding dan ook veel aandacht aan besteed.

Hbo, associate degree of mbo?

We bieden deze studierichting op alle locaties, op drie verschillende niveaus aan:

Mbo
De mbo opleiding heeft niveau 4 en duurt twee jaar. Je doet zowel vakkennis op als praktische vaardigheden. In allebei de studiejaren loop je stage in een (internationaal) hotel of andere organisatie. Na je opleiding ga je aan de slag bij bijvoorbeeld een restaurant of luxe resort, of kun je doorstromen naar de Associate degree of hbo opleiding.

Bekijk de MBO opleiding


Associate degree

De associate degree opleiding duurt twee jaar en zit qua niveau tussen het mbo 4 en hbo bachelor in. Je krijgt zowel theoretische vakken als praktijklessen en workshops. Je doet projecten en loopt in beide studiejaren stage. Na je opleiding kun je aan de slag in een leidinggevende functie, of doorstromen naar het derde jaar van de hbo opleiding.

Bekijk de Associate Degree


Hbo

De hbo opleiding kun je in drie of vier jaar doen. Je volgt theoretische vakken en leert alles over bedrijfsprocessen en conceptontwikkeling. Hiernaast werk je aan je persoonlijke en zakelijke vaardigheden en loop je stage. In het laatste jaar schrijf je een thesis. Na je studie kun jij aan de slag in een managementfunctie bij een (internationaal) bedrijf.

Bekijk de HBO opleiding

 

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op