Hotel en Event Management HBO *

verkozen top Topopleiding 2018!
Niveau Hbo
Duur 3 of 4 jaar
Groepsgrootte Gemiddeld 11 studenten per klas
Groepsgrootte Maximaal 19 studenten per klas
Contacturen Gemiddeld 20 uur per week

Algemeen

Ligt jouw ambitie bij de wereld van de hotellerie en events en het organiseren van gastvrijheidsconcepten? Zie jij jezelf later een team van medewerkers aansturen om samen de verwachtingen van jouw gasten te overtreffen? Schrijf je dan in voor de uitdagende hbo bachelor opleiding Hotel & Event Management!

Deze gevarieerde en uitdagende opleiding maakt van jou een allround specialist in deze sterk groeiende industrie. De opleiding is bovendien bekroond met het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’, wat het tot de beste hbo bachelor opleiding Hotel & Event Management van Nederland maakt. De perfecte start van jouw succesvolle carrière.

Deze hbo bachelor opleiding Hotel & Event Management duurt vier jaar, maar kun je met de juiste inzet ook verkort volgen, in drie jaar.

Hbo bachelor Hotel & Event Management: wat houdt het in?

Het ontwerpen, organiseren, uitvoeren, evalueren en verbeteren van hotel activiteiten staat centraal in deze opleiding. Je leert alles over hotelmanagement, food & beverage management, event management en conceptontwikkeling.

Ook werk je aan je personal en business skills. Je leert:

 • belevingsconcepten te creëren
 • concepten en ondernemingsplannen uit te werken
 • te communiceren en te presenteren
 • verschillende sales- en netwerkvaardigheden
 • onderzoek te doen

Om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt, breng je je kennis ook direct in de praktijk. Daarom werk je aan projecten, loop je stages en voer je in je laatste jaar een afstudeeronderzoek uit bij een (internationaal) bedrijf.

En na vier jaar hard werken heb jij je diploma hbo bachelor Hotel & Event Management behaald!

De start van jouw carrière

Je hebt je diploma op zak. Met jouw ambitie, je interesse in de branche, je creativiteit en innovativiteit speel je moeiteloos in op de wensen en behoeften van doelgroepen en opdrachtgevers. En dankzij je kennis van financiën, marketing en human resource management weet je alles in goede banen te leiden. Niets staat jouw carrière nog in de weg. Laat de toekomst maar komen!

* De opleidingsnaam voor hbo bachelor opleiding Hotel & Event Management is onder voorbehoud van akkoord van de NVAO. De huidige opleidingsnaam voor de hbo bachelor opleiding is Hospitality & Events Management.

Vakkenpakket

Hieronder staan de vakken die je per jaar volgt bij de opleiding hbo bachelor Hotel & Event Management.

Jaar 1
Vakken
Rapporteren & Formuleren Hotel Operations Management
Business English 1 Evenementen & Projectmanagement
Grondslagen van de economie Wijn & Spijs
Bedrijfseconomie Imagineering
Economische calculaties Food & Beverage Management
Inleiding bedrijfskunde Basis marketing
Beroepsoriëntatie Strategische communicatie 1+2
Human resource management Ondernemen 1
Training persoonlijk leiderschap Project e-business
Beïnvloeden, identiteit en imago

 

Jaar 2
Vakken
Methoden van onderzoek Events business
Statistiek 1 Gastvrijheidskunde
Business English 2+3 Experience skills
Management & Organisatie Revenu & Yield management 1
Personal branding Experience marketing & Service design
Hospitality business Consumentenmarketing
Ondernemen 2+3

Internationale studiereis
Schooljaar 2018-2019 is de bestemming: Kaapstad. Welke bestemming is er gekozen voor schooljaar 2019-2020?

Stage
Je gaat drie maanden aan de slag in de Hotel of Evenementen branche. Nationaal of internationaal!

Jaar 3
Vakken
Kwantitatieve technieken & Marktonderzoek Strategic marketing & branding
Cross cultural management Trends in hospitality & events management
Innovatie & Strategie Overtreffen van gastverwachtingen
Organisational behavior Revenu & Yield management 2
Leadership & Change management Persoonlijke effectiviteit

Minoren
Je kiest één minor waarin je je wilt specialiseren:

 • Hospitality Experience Design
 • Marketing Innovation
Jaar 4
Vakken
Strategische adviesvaardigheden
Inleiding afstuderen

Stage
Je loopt 24 weken stage waarbij je een afstudeeronderzoek uitvoert voor het bedrijf. Je voert onderzoek uit om kennis, op een eigen wijze toe te passen, bij het oplossen van een gedefinieerd probleem in een organisatie.
(Een Fast-Track student loopt in leerjaar 3, 24 weken stage.)

Kosten

Studiekosten en betalingsregelingen

Collegegeld voor eerste 3 jaar (Fast Track) (Kort hbo / Ad is 2 jaar) € 16.770,- per jaar *
Collegegeld jaar 4 € 8.770,-
Inschrijfgeld (eenmalig) € 250,-
Verlengde inschrijving € 410,- per maand
Extraneus inschrijving € 225,- per maand
* Studieboeken Inbegrepen
* introductie jaar 1 Inbegrepen
* Interne examens Inbegrepen
 • Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.
 • Er zijn drie betalingsmogelijkheden:
  • Betaling ineens
  • Betaling in vier termijnen, meerprijs €200,- per jaar
  • Betaling in twaalf termijnen, meerprijs €350,- per jaar
  Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers.
 • Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd op basis van het CPI met een maximum van 3%. Indien het CPI negatief is, wordt 0% indexatie gehanteerd. Een doorstromer is een student die zijn opleiding aansluitend voltijds doorzet in het volgende studiejaar. De indexatie zal tevens gelden voor de tarieven van een verlengde of extraneus inschrijving. Een doorstromer van MBO naar HBO zal een nieuwe overeenkomst aangaan met de dan geldende collegegelden.
 • Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden
 • Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
  (afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
  Optionele studieactiviteit in het lesprogramma, wij werken op basis van vol = vol.
 • Risico & restitutie in het eerste schooljaar: je begint enthousiast aan je nieuwe opleiding. Helaas loopt het soms anders dan je verwacht. Mocht dat bij jou in het eerste jaar het geval zijn, dan dragen wij het financiële risico. Als je de opleiding voortijdig beëindigt, betaal je de lopende maand uit en een maand annuleringstermijn (voor de overige jaren geldt een annuleringstermijn van drie maanden).

Stage

Stage

Tijdens de opleiding ‘Hotel en Event Management’ oriënteer je je direct op de markt waar je voor opgeleid gaat worden. Het eerste jaar sluit je af met een beroeps oriënterend project, waarbij een kennismaking met de praktijk aan de orde is.

Jaar 2
In het tweede studiejaar loop je een beroeps opleidende stage van twaalf weken bij een bedrijf in de evenementenbranche. Je verdiept je in de mogelijkheden en potenties van organisaties en markten. Als aanstaande manager leer je om te kijken en te luisteren naar de consumenten, bedrijven en organisaties.

Jaar 3/4
De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerstage van vierentwintig weken. Je functioneert als eventmanager en bent verantwoordelijk voor de realisering van vooraf vastgestelde doelen. Je voert onderzoek uit om je kennis, op een eigen wijze toe te passen, bij het oplossen van een gedefinieerd probleem in een organisatie.

Financiering

Studiefinanciering

Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de  gegevens van DUO voor studiejaar 2019–2020. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Business School Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.060,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.728,79 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.728,79 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal € 391,00 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.300,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen. Dit is nu maximaal 12%. Bij de basisbeurs hoort ook de OV-Chipkaart, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend OV wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Voucher voor nascholing of bijscholing
Studenten die voor het eerst gaan studeren aan hbo of universiteit tussen studiejaar 2015-2016 tot en met 2018-2019 krijgen (van DUO) een voucher voor nascholing of bijscholing bij het behalen van hun diploma. Deze ‘tegoedbon’ bedraagt ongeveer € 2.000,-. Het tegoed kan 5 tot 10 jaar na het halen van het diploma gebruikt worden.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Waarom Notenboom

Waarom kies jij voor Notenboom?

Als particuliere onderwijsinstelling werken wij er elke dag aan om jou het beste onderwijs te geven. Onderwijs waar wijzelf achter staan. Onderwijs dat jou inspireert ondernemend te zijn. Zodat je proactief te werk gaat en kansen ziet en dúrft te pakken. Onderwijs waarbij het persoonlijke karakter niet verloren gaat, want iedereen is een individu. Een leertraject dat op jou persoonlijk is afgestemd, brengt je het verst. Onderwijs dat ambitieus en inspirerend is, met uitdagende lessen en veel oefening in de praktijk. Onderwijs waar transparantie en flexibiliteit enorm belangrijk zijn. Ruimte voor ontwikkeling, maar wel binnen heldere kaders. Zeggen wat je doet en luisteren naar elkaar. Want het beste onderwijs maken we samen.

Deze kernwaarden komen dagelijks tot uiting in:

 • Ons uitdagende en inspirerende onderwijs
 • Onze keuze voor docenten met praktijkervaring en sterke didactische kwaliteiten
 • Uitstekende persoonlijke begeleiding en direct contact met de ouders
 • De vele ondernemers- en netwerkactiviteiten tijdens de hele opleiding
 • Individuele toetsing bij aanvang van de opleiding, mogelijkheid om te kunnen versnellen en aanpak van deficiënties
 • Het waardevolle Notenboom-netwerk: Notenboom for life!

Een echt familiebedrijf
Business School Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels zestig jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Notenboom is een echt familiebedrijf; inmiddels vormt de derde generatie Notenbomers de directie van onze school. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien. Onder ons persoonlijke credo: ‘het leveren van de hoogste kwaliteit en het bewaken van de kleinschaligheid’.

Voordelen Notenboom

Heb jij ambities voor een succesvolle carrière in het (internationale) bedrijfsleven of de gastvrijheidssector? Wil jij alles uit jezelf halen en het hoogst haalbare bereiken? Dan is het particuliere onderwijs van Business School Notenboom de beste voorbereiding waarmee je jouw doelen gaat bereiken.

De opleidingen bij Business School Notenboom kenmerken zich door:

 • Kleinschaligheid: kleine klassen met veel aandacht voor elke student
 • Resultaatgerichtheid: met onze begeleiding vergroot je jouw kans op het behalen van je diploma
 • Een persoonlijk karakter: oog voor elke student met zijn sterke en zwakkere punten
 • Het creëren van een business mindset: het opbouwen van een netwerk en indrukwekkend cv
 • Het creëren van een ondernemende houding: kansen leren herkennen én benutten
 • Inspirerend onderwijs: van docenten met een nauwe band met de praktijk
 • Het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt: een up-to-date vakkenpakket en deze opleiding biedt verkorte leertrajecten voor excellente studenten

  96% van onze afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een baan

  Want na het afstuderen heb je een schat aan waardevolle kennis en een set praktische vaardigheden en business skills opgebouwd. De wereld ligt voor je open.

  Meer weten over particulier onderwijs? Lees hier meer.

Deze opleiding is op 2 Notenboom-locaties te volgen


Bijzonder leerzaam

Stage bij de Efteling

De opdracht tijdens mijn stage was eigenlijk om een onderzoek te doen, maar toen ik de kans kreeg om zelfstandig evenementen te organiseren bij de Efteling, kreeg ik direct groen licht. Het was een geweldig leuke stage, vooral omdat ik alle mogelijkheden kreeg om te groeien.

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op