Hbo-opleidingen Business School Notenboom krijgen kwaliteitszegel ‘Topopleiding’

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Elk jaar wordt het zegel ‘Topopleiding’ toegekend aan de beste hbo-opleidingen van Nederland. Deze onderscheiding wordt uitgereikt door De Keuzegids; dé onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Aan dit zegel kun je als (toekomstig) student dus direct zien dat een opleiding kwalitatief van zeer hoog niveau is. Wij zijn dan ook enorm trots dat onze hbo-opleidingen Bedrijfskunde en Hospitality en Events Management deze prachtige waardering mogen ontvangen!

Vanaf vandaag, 29 september, is de nieuwe ‘Keuzegids hbo 2017’ verkrijgbaar. De Keuzegids zet zich in voor (aankomend) studenten die op zoek zijn naar een (vervolg)studie. Elk jaar komt er een nieuwe gids uit waarin alle opleidingen staan vermeld en hoe zij scoren op onder andere de kwaliteit van het onderwijs, praktijklessen, deskundigheid van docenten en baankansen. Ook worden soortgelijke opleidingen kritisch met elkaar vergeleken. Zo kun je aan de hand van deze gids een goede selectie maken van onderwijsinstellingen die bieden wat jij zoekt.

Beoordeling door zowel instanties als studenten

Naast het uitbrengen van De Keuzegids, worden de beste opleidingen dus ook beloond met het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Om dit zegel te verdienen moet de opleiding zowel van keuringsinstanties als van studenten een hoge beoordeling krijgen. De opleidingen worden namelijk beoordeeld op het studiesucces, de intensiteit van de opleiding (het aantal contacturen), de beoordeling door keuringsinstantie NVAO en de tevredenheid van studenten. Dit alles wordt samengevat in één totaalscore die loopt van 20 tot 100 punten. Bij een score hoger dan 76 ontvangt de opleiding de naam ‘Topopleiding’.

De punten waarop studenten hun opleiding beoordelen, zijn onder andere de kwaliteit van de docenten, de groepsgrootte, stage-ervaringen en de studiebegeleiding. Op deze punten scoorden onze beide hbo-opleidingen erg hoog. Op de vraag of studenten hun opleiding zouden aanbevelen aan anderen, scoren we een geweldige 8,4. Voor ‘algemene sfeer’ scoren onze opleidingen een 8,7. Cijfers waar we trots op zijn!

Dit zetten we voort

Het kwaliteitszegel en de mooie beoordelingen door onze studenten zijn de bekroning op ons werk. Bovendien motiveert het ons extra om deze stijgende lijn voort te blijven zetten en ook komend jaar weer te investeren in kwaliteitsverbeteringen en innovatie. Zodat we continu voorop kunnen blijven lopen. En we jullie, onze studenten, van het beste onderwijs kunnen blijven voorzien.

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag