Aanmelden kennismakingsgesprek?

Studeren aan Notenboom

Wat houdt studeren aan Notenboom in de praktijk in? Op welke manier wordt er aandacht gegeven aan praktische vaardigheden? Hoe zijn de lesweken ingedeeld en hoe ziet de jaarplanning eruit? En wat voor mede-studenten kan ik verwachten? Je leest het allemaal op deze pagina.

Praktijk en Stages

Ons lesprogramma is praktijkgericht en inspirerend. We brengen je voortdurend in contact met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven, onder meer door bedrijfsbezoeken, gastsprekers, bijzondere studiereizen en interessante stageplaatsen.

Daarnaast loopt elke student tweemaal stage gedurende zijn of haar opleiding. Volg je een mbo-studie, dan loop je zowel in het eerste als in het tweede leerjaar stage. Ad-studenten lopen ook in beide leerjaren stage en hbo'ers in het eerste en derde leerjaar. Voor Associate degree- en hbo-studenten is de eerste stage een praktijkstage en de tweede stage een project of afstudeeronderzoek.

Lesrooster en Studielast

Notenboom biedt enkel voltijd opleidingen aan. Lessen zijn er in principe van maandag t/m vrijdag. Mbo-studenten hebben gemiddeld 30 contacturen per week, inclusief de ingeroosterde uren huiswerkbegeleiding. Tijdens de huiswerkbegeleidingsuren maak je zelfstandig je huiswerk, in een klaslokaal en onder begeleiding van een docent. Deze docent is aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Zo kun je het grootste gedeelte van je huiswerk op school al afmaken.

Associate degree- en hbo-studenten hebben zo’n 22-24 contacturen per week. Van hen wordt verwacht dat zij zelfstandig werken aan huiswerk en projecten, maar onze docenten staan altijd voor hen klaar om vragen te beantwoorden of andere ondersteuning te bieden.

Wie studeert er bij Notenboom?

Bij Notenboom studeert een heel diverse groep studenten. De leeftijden van onze studenten liggen tussen de 16 en 22 jaar. Veel studenten komen uit de regio van de school, maar er zijn ook studenten die van verder komen. Elke student is uniek, heeft zijn of haar eigen achtergrond, talenten en ambities. Maar naast de verschillen, hebben alle Notenboom-studenten één ding gemeen: allemaal willen ze toponderwijs om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Waar ze het ook over eens zijn is de goede sfeer op school: die geven ze gemiddeld een 8,6! Zij voelen allemaal: voor iedereen die hard wil werken is er een plekje op Notenboom.

Bereikbaarheid van onze vestigingen

Vestiging Eindhoven

Parkeergelegenheid
Rondom het pand hebben we eigen parkeergelegenheid, je kunt hier gratis parkeren.

Openbaar vervoer
Nabijgelegen bushaltes liggen aan de Cederlaan en het Evoluon. Beide liggen op 8 minuten loopafstand.

Vestiging Hilversum

Parkeergelegenheid
In de directe omgeving is het betaald parkeren (parkeerzones). In de woonwijk is het gratis parkeren.

Openbaar vervoer
Nabijgelegen bushaltes liggen aan de Cederlaan en het Evoluon. Beide liggen op 8 minuten loopafstand.

Vestiging Maastricht

Parkeergelegenheid
Rondom het pand zijn er diverse Q-park parkeergarages, tegen betaling.

Openbaar vervoer
Vestiging Maastricht is gelegen tegenover het Centraal Station Maastricht.

Vestiging Rotterdam

Parkeergelegenheid
In de directe omgeving is het betaald parkeren (Parkeergarage Q-park Zuidplein).

Openbaar vervoer
Nabijgelegen is Metrostation Zuidplein. Het metrostation ligt op 5 minuten loopafstand.

 

Opleidingsgids

Wil je nog meer weten over studeren aan Business School Notenboom? Download onze opleidingsgids.

Erkende kwaliteits keurmerken Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag