Marketing en communicatie mbo 4 in 2 jaar

Aanmelden kennismakingsgesprek?

mbo 4 Marketing & Communicatie Management

Ambieer jij een carrière in de marketing en communicatie of in de sales bij een (internationaal) bedrijf?

Lijkt het je een leuke uitdaging om je commerciële kwaliteiten te ontwikkelen, klantgericht te leren denken en een ondernemende houding aan te nemen? Dan is onze Marketing en Communicatie mbo opleiding zeker iets voor jou!

Waarom mbo 4 Marketing & Communicatie Management bij Business School Notenboom?

✔️ Jouw ambitie ons maatwerk onderwijs
✔️ TOP-opleiding: al 2 jaar op rij
✔️ Behaal versneld je mbo 4-diploma in twee jaar
✔️ Voor de TOP-ondernemers van de toekomst
✔️ Inspirerend onderwijs gegeven door topdocenten
✔️ Persoonlijke begeleiding en les met aandacht voor jou!

Deze opleiding bereidt je voor op een mooie carrière in het bedrijfsleven. Naast dat je les krijgt van docenten uit de beroepspraktijk, stimuleren wij je ook om je ondernemersgevoel te ontwikkelen en ambitieus te zijn. Ben jij straks die topper die een bedrijf to the next level tilt?

Mbo 4 Marketing & Communicatie Management

Start studietraject mbo 4 Marketing & Communicatie Management in september én januari!

Marketing & Communicatie Management opleiding mbo: wat houdt het in?

Marketing, communicatie, sales en de inrichting van organisaties staan centraal bij deze Marketing en Communicatie mbo opleiding. Je leert alles over marktwerking, over de omgang met klanten, de structuur van ondernemingen en het uitvoeren van operationele plannen. Daarnaast werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert:

 • te schrijven en te presenteren
 • marketing- en communicatievaardigheden
 • een ondernemingsplan op te stellen
 • ondernemend en ethisch te denken en te handelen

De opleiding is op niveau 4 en duurt twee jaar. Beide studiejaren sluit je af met een stage bij een (internationale) onderneming. Tijdens deze stages kun je meteen alle opgedane kennis direct in de praktijk brengen. Sluit je je stageperiodes en al je vakken met goed gevolg af? Dan heb jij na twee jaar hard werken je Marketing en Communicatie mbo diploma op zak!

De start van een mooie carrière

Na het afronden van je opleiding ben jij helemaal klaar voor de arbeidsmarkt. Je kunt nu vol passie aan de slag als medewerker marketing en sales bij een multinational, of als bedrijfsleider in de retail. Of misschien richt je wel je eigen bedrijf op?

Doorstromen

Doorstromen naar een hbo-opleiding kan ook, als je de smaak van het studeren te pakken hebt. De keuze is aan jou!

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Mbo Marketing & Communicatie Management - Vakkenpakket

Jouw opleiding Marketing & Communicatie Management ziet er als volgt uit:

Jaar 1  
Vakken  
Marketing 1+2 + projectweek 1 Ondernemen 1
Operationele communicatie 1+2 Burgerschap 1
Copy & Concept 1 + projectweek 2 Nederlands 1+2
Office 1+2 Engels 1+2
Bedrijfseconomie 1+2 Duits 1
Administratie Rekenen 1+2
  Mentor 1+2
  Huiswerkbegeleiding 1+2

Stage
Aan het einde van jaar 1 ga je drie maanden praktijkervaring opdoen bij een marketingbureau, een handelsorganisatie of in de communicatiebranche.

Notenboomweek
Jaar 1 vindt er een Notenboomweek plaats en staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Jaarlijks: Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Jaar 2
 
Vakken  
Marketing 3+4 Ondernemen 2+3 + projectweek 1
Operationale communicatie 3+4 Burgerschap 2+3
Webdesign 1+2 Nederlands 3+4
Copy & Concept 2 Engels 3
Bedrijfseconomie 3+4 Duits 2+3
Statistiek Rekenen 3+4
Onderneming & Recht Mentor 3+4
Voorbereiding simulatie examen Huiswerkbegeleiding 3+4
   
  Keuzedeel verdieping e-commerce
  Keuzedeel voorbereiding hbo

Stage
Ook aan het einde van jaar 2 loop je stage bij een mooi bedrijf, in een commerciële functie.

Notenboomweek
Jaar 2 vindt er ook een Notenboomweek plaats en staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Jaarlijks: Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Opleidingsgids

Wil je nog meer weten over de opleiding mbo 4 Marketing & Communicatie Management? Download onze opleidingsgids.

Mbo Marketing & Communicatie Management - Stage

Stage
Stages zijn een belangrijk onderdeel binnen al onze opleidingen. Je gaat dan ook in beide studiejaren aan de slag in de praktijk bij (internationale) bedrijven, in een commerciële functie. Business School Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Jaar 1
Het eerste jaar wordt afgesloten met een stage van twaalf weken. Je functioneert als medewerker en wordt ingezet om wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Je houdt je bezig met verschillende activiteiten.

Jaar 2
De opleiding wordt afgesloten met een eindstage van twaalf weken. Het doel is om als volwaardige medewerker mee te draaien in het bedrijf en zelfstandig een bijdrage te leveren. De stage sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Jouw eigen coach

Persoonlijke leerlijn

Bij Notenboom gaan we een flinke stap verder dan alleen goed onderwijs. Naast de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding bieden we jou naast de mentor ook een eigen coach.

We begeleiden je niet alleen bij het behalen van je diploma, nog belangrijker is te weten wie je bent en wat jij meebrengt in je eigen onderneming, familiebedrijf of in een organisatie. Dat ontdek jij samen met jouw persoonlijke coach.

Bij je start nemen we een Me.-scan af, waarmee inzichtelijk wordt waar je talenten en competenties liggen en hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Op basis daarvan ga je gedurende je gehele opleiding met je coach aan de slag, om jezelf als mens en ondernemer te vormen.

 Website-Notenboom-Coaches

Coaches persoonlijke leerlijn

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Mbo - Collegegelden

   
Collegegeld € 17.550,- per studiejaar
Collegegeld is inclusief:
 • Studieboeken
 • Introductie jaar 1
 • Interne examens
 • Inschrijfgeld

Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.

Betalingsvormen

 • Betaling in één keer
 • Betaling in 4 termijnen*
 • Betaling in 12 termijnen*
  * Extra kosten per termijn € 40,-.
    Betaling in termijnen is alleen mogelijk middels automatische incasso.

Klik hier voor meer informatie over de betalingstermijnen.

Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden.

Doorstromers
Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd. Een doorstromer is een student die zijn opleiding aansluitend voltijds doorzet in het volgende studiejaar. Een doorstromer van mbo 4 naar hbo zal een nieuwe overeenkomst aangaan met de dan geldende collegegelden. Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden.

Voor de volledige informatie over de betalingen verwijzen we je naar de algemene voorwaarden.

Studiereis
De kostenindicatie van de studiereis ligt op circa €1500,- en is mede afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen.
Let op: dit is een optionele studieactiviteit in het lesprogramma.
Toezegging deelname is op basis van vol = vol.

Risico en restitutie
Annuleert de student vóór 1 juli, dan is hij of zij € 250,- inschrijfgeld verschuldigd. In de periode 1 juli tot de start van de opleiding is annulering ook mogelijk. In dat geval betaalt de student het inschrijfgeld + 20% van het collegegeld.

Elke ingeschreven student heeft gedurende 14 dagen na datum ondertekening aanmeldingsformulier de mogelijkheid om deze per aangetekend schrijven te ontbinden zonder opgaaf van reden en verplichting tot betaling. Na start van de opleidingen geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Collegegelden en studiefinanciering

Notenboom is een particulier onderwijsinstituut. Dat betekent dat we geen subsidie ontvangen. Collegegelden zijn daarom hoger dan in het bekostigd onderwijs maar het wettelijk collegegeld, dat afgedragen wordt aan de overheid, hoeft niet betaald te worden. Meer informatie? Lees meer over collegegelden en studiefinanciering.

Mbo - Financiering

Studiefinanciering
Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de gegevens van DUO voor het studiejaar 2021–2022. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Notenboom een particuliere onderwijs instelling is, hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor mbo studenten het bedrag van € 1.202,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering mbo
Woon je nog thuis, dan kun je meer dan € 7.400,- per jaar aan studiefinanciering ontvangen. Ben je een uitwonende student dan kan dit wel meer dan € 10.047,- per jaar zijn.

Studiefinanciering op het mbo (18 jaar of ouder)
Volg je een opleiding op mbo niveau en ben je 18 jaar of ouder, dan heb je recht op studiefinanciering. Woon je nog thuis, dan ontvang je maandelijks € 85,13. Ben je uitwonend, dan bedraagt de beurs € 277,84. Bij de basisbeurs hoort ook de studentenreisproduct, waarmee je ofwel in het weekend, ofwel doordeweeks gratis kunt reizen.

Wanneer je nog geen 18 bent, kun je een zogeheten ‘tegemoetkoming studiekosten’ ontvangen. Het bedrag van de tegemoetkoming is afhankelijk van het inkomen van je ouders. Zodra je 18 wordt, ontvang je vanaf het eerste opvolgende kwartaal je studiefinanciering.

Aanvullende Beurs
Naast de studiefinanciering kun je ook een aanvullende beurs aanvragen, afhankelijk van het inkomen van je ouders. Woon je nog thuis dan ontvang je maximaal € 351,46 per maand; ben je uitwonend dan ontvang je maximaal € 373,94. Naast de basisbeurs en aanvullende beurs heb je ook de mogelijkheid om te lenen; dit bedrag is € 185,46 per maand. Kom je niet in aanmerking voor de aanvullende beurs, dan kun je een bedrag ter hoogte van de aanvullende beurs bijlenen.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Collegegelden en studiefinanciering

Meer informatie over het collegegeld van Notenboom? Lees meer.

Mbo - Voordelen Notenboom

Notenboom is een onderwijsinstelling voor studenten met ambitie. Studenten met grote toekomstdromen, die het beste uit zichzelf willen halen. Die bereid zijn hard te werken en veel tijd en energie te investeren, om zo een vruchtbare bodem te creëren voor een glansrijke carrière. Voor die studenten scheppen wij de ideale condities.

Ga jij voor een mbo opleiding?
Dan garanderen wij jou:

 • Top onderwijs! Onze studenten raden ons aan bij familie en vrienden en beoordelen ons met een 8,9!
 • Een toptijd! Onze hbo-studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,4!
 • Snel studeren: wij bieden je de mogelijkheid om je mbo-diploma te behalen in slechts 2 jaar
 • Huiswerkbegeleiding: elke week zijn er huiswerkbegeleidingsuren ingeroosterd, waarbij altijd een docent aanwezig is
 • Lesgarantie: uitgevallen lessen worden altijd ingehaald
 • Werken aan je business mindset, netwerkskills en een indrukwekkend cv
 • Goede kansen op de arbeidsmarkt met het Notenboom netwerk: Notenboom for life!
 • Met een VMBO-T, maar ook VMBO-GL of VMBO-K diploma word je toegelaten tot de opleiding

Particulier onderwijs

Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels ruim 60 jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Zegel - MBO topopleiding

MBO
TOP OPLEIDING
AL 2 JAAR

In het kort

 • Studietijd2 jaar
 • Gemiddeld aantal leerlingen11
 • Maximaal aantal leerlingen15
 • Contact uren+ - 30
 • Toelatingseisen

   

  Vmbo-TL, vmbo-GL, vmbo-K,

  Overgang 3-4 havo / vwo,

  of 21+ toets

Madelon: ‘wat bedrijven vandaag de dag kunnen bereiken met data, verbaast me enorm’

Madelon: ‘wat bedrijven vandaag de dag kunnen bereiken met data, verbaast me enorm’
" Madelon volgde de opleiding mbo Marketing & Communicatie Management. Als tweedejaars studente liep ze stage bij Adversitement. Bij deze multinational werken 70 data-goeroes en spec... Lees meer

Onze garanties aan jou:

DIPLOMA

Met een VMBO-TL, maar ook VMBO-GL of VMBO-K diploma word je toegelaten tot de opleiding

HUISWERKBEGELEIDING

Elke week zijn er huiswerkbegeleidingsuren ingeroosterd, waarbij altijd een docent aanwezig is

SNEL STUDEREN

Wij bieden je de mogelijkheid om je mbo niveau 4 diploma te behalen in slechts 2 jaar    

LESGARANTIE

Uitgevallen lessen worden altijd ingehaald

EEN TOPTIJD

Onze studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,4!

AANRADER

Studenten raden ons aan met een 8!

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben wij in al onze opleidingen geïntegreerd.

Lees meer

Erkende kwaliteits keurmerken Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag