Kort hbo Hotel & Event Management

Aanmelden kennismakingsgesprek?

kort hbo Hotel & Event Management

Is het jouw ambitie om vernieuwende horecaconcepten te ontwikkelen en te realiseren? Of zie jij jezelf over twee jaar als manager in een luxe resort in het buitenland werken?

Als jij bereid bent hard te werken, zorgen wij ervoor dat jij dat doel gaat behalen.

Waarom kort hbo Hotel & Event Management bij Notenboom?

✔️ Jouw ambitie ons maatwerk onderwijs
✔️ TOP-opleiding: al 5 jaar op rij
✔️ Behaal een kort hbo-diploma in twee jaar
✔️ Voor de TOP-ondernemers van de toekomst
✔️ Inspirerend onderwijs gegeven door topdocenten
✔️ Persoonlijke begeleiding en les met aandacht voor jou!

Onze associate degree opleiding Hotel en Event Management is een uitdagende opleiding waar creativiteit, innovativiteit en organiseren samenkomen. Kies je voor deze opleiding? Dan kies je voor een Top-opleiding en studeer je aan de beste kleine hogeschool van Nederland!

Associate Degree Hotel & Event

Start studietraject kort hbo Hotel & Event Management in september én januari!

Kort hbo Hotel & Event Management - Wat houdt de studie in?

In je eerste jaar op deze kort hbo opleiding volg je hetzelfde programma als de studenten van de volledige hbo opleiding Hotel en Event Management. Centraal staat de inrichting van evenementen en bedrijven in deze branche. Ook leer je alles over food & beverage, economie en verschillende commerciële disciplines.

In het tweede jaar leer je alles over ‘imagineering’, belevingsconcepten en hoe je een evenement ontwerpt, organiseert en uitvoert. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en verwerf je diverse business skills. Je leert:

 • belevingsconcepten te creëren
 • events te organiseren
 • te communiceren en te presenteren
 • op internationaal niveau te denken en te handelen
 • een ondernemingsplan uit te werken

Je brengt al je opgedane kennis ook in de praktijk. Zo werk je aan uitdagende projecten en loop je beide studiejaren stage bij een mooi hotel of bedrijf in de evenementenbranche. Sluit je alles met goed gevolg af? Dan heb jij na twee jaar hard werken je Associate degree diploma in Hotel en Event Management op zak!

Wat wil jij doen?

Met het behalen van één van onze verkorte hbo opleidingen heb je veel mogelijkheden. Ben je klaar voor je carrière? Heb je vanuit je stageplaats een mooi aanbod gekregen? Of bevalt het studeren je eigenlijk wel goed en wil je je kennis nog verder uitbreiden? Dan stroom je na je afstuderen heel makkelijk door naar het derde jaar van de gelijknamige hbo opleiding. Aan jou de keus: wat wil je doen?

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Kort hbo Hotel & Event Management - Vakkenpakket

Je ad-opleiding Hotel & Event Management ziet er als volgt uit:

Jaar 1  
Vakken  
Rapporteren & formuleren (+ 1 uur) Hotel operations management
Business English 1+2 (+ 1 uur) Events management 1 + 2 + projectweek 1
Inleiding bedrijfskunde + projectweek 2 Gastbeleving 1
Bedrijfseconomie 1 (+ 1 uur) Vinologie
Economische calculaties (+ 1 uur) Food & beverage in uitvoering
Training persoonlijk leiderschap Basis marketing
Food & Beverage management Strategische communicatie
Introductie events Ondernemen 1
  Beroepsoriëntaterende stage

Stage
Aan het einde van het eerste jaar ga je aan de slag in de praktijk tijdens een beroepsoriënterende stage.

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 1 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Jaar 2
 
Vakken  
Verbetermanagement        Trends en ontwikkelingen in hotel en event
Business English 3 + 4 (+ 1 uur) Gastbeleving 2
Bedrijfseconomie 2 + 3 (+ 1 uur) Gastbeleving in andere branches
Management & Organisatie Ondernemen 2 + projectweek 1
Cross Cultural Management Personal branding + projectweek 2
Human Resource Management Afstuderen Associate Degree

Stage
Tijdens het tweede studiejaar loop je een lintstage: deze stage start al in het tweede trimester, waarin je elf weken lang drie dagen per week stage loopt. In het derde trimester ga je van drie dagen per week naar fulltime stagelopen. Je studeert af op basis van het ad-project.

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 2 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Opleidingsgids

Wil je nog meer weten over de opleiding kort hbo Hotel & Event Management? Download onze opleidingsgids.

Kort hbo Hotel & Event Management - Stage

Stage
Bij Notenboom zijn de stages een integraal onderdeel van het curriculum. Dat kan in Nederland, maar het wordt ook aangemoedigd om een stage in het buitenland te doen. Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Jaar 1
Het eerste jaar wordt afgesloten met een oriënterende stage van twaalf weken bij een bedrijf in de evenementenbranche. Je bent werkzaam als projectmedewerker en je levert een bijdrage op basis van vooraf vastgestelde eisen.

Jaar 2
Het tweede studiejaar wordt afgesloten met een lintstage: deze stage start al in het tweede trimester, waarin je elf weken lang drie dagen per week stage loopt. In het derde trimester ga je van drie dagen per week naar fulltime stagelopen. Tijdens je stage werk je aan een ad-project en ontwikkel je een oplossing voor een bedrijfsprobleem gerelateerd aan de evenementenbranche of aan een gastvrijheidsconcept.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Jouw eigen coach

Persoonlijke leerlijn

Bij Notenboom gaan we een flinke stap verder dan alleen goed onderwijs. Naast de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding bieden we jou naast de mentor ook een eigen coach.

We begeleiden je niet alleen bij het behalen van je diploma, nog belangrijker is te weten wie je bent en wat jij meebrengt in je eigen onderneming, familiebedrijf of in een organisatie. Dat ontdek jij samen met jouw persoonlijke coach.

Bij je start nemen we een Me.-scan af, waarmee inzichtelijk wordt waar je talenten en competenties liggen en hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Op basis daarvan ga je gedurende je gehele opleiding met je coach aan de slag, om jezelf als mens en ondernemer te vormen.

 Website-Notenboom-Coaches

Coaches persoonlijke leerlijn

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Hbo - Collegegelden

   
Collegegeld € 17.550,- per studiejaar
Collegegeld is inclusief:
 • Studieboeken
 • Introductie jaar 1
 • Interne examens
 • Inschrijfgeld

Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.

Er zijn drie betalingsmogelijkheden

 • Betaling in één keer
 • Betaling in 4 termijnen*
 • Betaling in 12 termijnen*
  * Extra kosten per termijn € 40,-.
  * Betaling in termijnen alleen mogelijk middels automatische incasso.

Klik hier voor meer informatie over de betalingstermijnen.

Betaalbaar voor iedereen

Een hbo-student heeft studiefinanciering aangevraagd (maximale lening), ontvangt collegegeldkrediet en betaalt in 12 termijnen.

Opleidingskosten en studiefinanciering per jaar

     
 Opleidingskosten Studiefinanciering Betaalbaar voor iedereen
12 x € 1.435,- = € 17.550,- 12 x € 1.824,50 = € 21.894,-  
12 termijnen x € 40,- € 480,-    
     
Totaal € 17.700,- Totaal € 21.894,-
 € 21.894,- - € 18.030,- = € 3864,-

Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers. Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd.

Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
(afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
Optionele studieactiviteit in het lesprogramma, wij werken op basis van vol = vol.

Risico & restitutie in het eerste schooljaar
Annuleert de student vóór 1 juli, dan is hij of zij € 250,- inschrijfgeld verschuldigd. In de periode 1 juli tot de start van de opleiding is annulering ook mogelijk. In dat geval betaalt de student het inschrijfgeld + 20% van het collegegeld.

Elke ingeschreven student heeft gedurende 14 dagen na datum ondertekening aanmeldingsformulier de mogelijkheid om deze per aangetekend schrijven te ontbinden zonder opgaaf van reden en verplichting tot betaling. Na start van de opleidingen geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Collegegelden en studiefinanciering

Notenboom is een particulier onderwijsinstituut. Dat betekent dat we geen subsidie ontvangen. Collegegelden zijn daarom hoger dan in het bekostigd onderwijs maar het wettelijk collegegeld, dat afgedragen wordt aan de overheid, hoeft niet betaald te worden. Meer informatie? Lees meer over collegegelden en studiefinanciering.

Hbo - Financiering

Studiefinanciering
Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de (voorlopige) gegevens van DUO voor studiejaar 2021–2022. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.143,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.790,48 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.790,48 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal  € 403,17 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.715,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen.
Bij de basisbeurs hoort ook de studentenreisproduct, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend studentenreisproduct wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Collegegelden en studiefinanciering

Meer informatie over het collegegeld van Notenboom? Lees meer.

Hbo - Voordelen Notenboom

Notenboom is een onderwijsinstelling voor studenten met ambitie. Studenten met grote toekomstdromen, die het beste uit zichzelf willen halen. Die bereid zijn hard te werken en veel tijd en energie te investeren, om zo een vruchtbare bodem te creëren voor een glansrijke carrière. Voor die studenten scheppen wij de ideale condities.

Ga jij voor een hbo opleiding?
Dan garanderen wij jou:

 • Top onderwijs! Onze studenten raden ons aan bij familie en vrienden en beoordelen ons met een 8,9!
 • Een toptijd! Onze hbo-studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!
 • Inspirerend onderwijs, gegeven door docenten met een nauwe band met de praktijk
 • Lesgarantie: uitgevallen lessen worden altijd ingehaald
 • Werken aan je business mindset, netwerkskills en een indrukwekkend cv
 • Goede kansen op de arbeidsmarkt met het Notenboom netwerk: Notenboom for life!

Particulier onderwijs

Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels ruim 60 jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien. Onder ons persoonlijke credo: ‘het leveren van de hoogste kwaliteit en het bewaken van de kleinschaligheid’.

 96% van onze afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een baan.

Want na het afstuderen heb je een schat aan waardevolle kennis en een set praktische vaardigheden en business skills opgebouwd. De wereld ligt voor je open.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Zegel - HBO topopleiding

HBO TOP OPLEIDING
AL 5 JAAR OP RIJ

In het kort

 • Studietijd2 jaar
 • Gemiddeld aantal leerlingen11
 • Maximaal aantal leerlingen15
 • Contact uren+- 25
 • Toelatingseisen

   

  Havo-diploma, Vwo-diploma,

  Mbo 4-diploma of 21+ toets

José’s Hospitality stage aan het strand bij Beachclub Bloomingdale

José’s Hospitality stage aan het strand bij Beachclub Bloomingdale
" José studeert hbo bachelor Hotel & Event Management aan Business School Notenboom. Ze zit in het tweede jaar van de verkorte HBO-opleiding, aan de vestiging in Hilversum... Lees meer

Onze garanties aan jou:

EEN TOPTIJD

Onze studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!

KANSEN

Het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt: een up-to-date vakkenpakket

TOPONDERWIJS

Onze hbo-studies dragen het zegel 'Topopleiding'.

AANRADER

Studenten raden ons aan met een 8,9!

LESGARANTIE

Uitgevallen lessen worden altijd ingehaald

MINDSET

Het creëren van een business mindset: het opbouwen van een indrukwekkend cv

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben wij in al onze opleidingen geïntegreerd.

Lees meer

Erkende kwaliteits keurmerken Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag