Hotel en eventmanagement hbo

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Hotel en Eventmanagement hbo

Wat is jouw droom? Een resort in de Caraïben runnen?

Liggen jouw ambities bij de wereld van de hotellerie, evenementen en het organiseren van gastvrijheidsconcepten? Zie jij jezelf later een team van medewerkers aansturen om de verwachtingen van jouw gasten te overtreffen? Schrijf je dan in voor de uitdagende driejarige hbo Bachelor opleiding Hotel & Event Management!

 Waarom Hotel en Eventmanagement hbo bij Notenboom?

✔️ Jouw ambitie ons maatwerk onderwijs
✔️ TOP-opleiding: al 5 jaar op rij
✔️ Behaal versneld je hbo bachelor-diploma in drie jaar
✔️ Voor de TOP-ondernemers van de toekomst
✔️ Inspirerend onderwijs gegeven door topdocenten
✔️ Persoonlijke begeleiding en les met aandacht voor jou!

Hotel en eventmanagement

Deze gevarieerde en uitdagende hotel management opleiding maakt van jou een allround specialist in deze sterk groeiende industrie. Wist je dat deze hbo-opleiding het kwaliteitszegel ‘Top-opleiding’ draagt? Daarnaast kies je dan ook voor de beste kleine hogeschool van Nederland! De perfecte start van jouw succesvolle carrière!

Hotel en eventmanagement hbo

Start studietraject hbo bachelor in september en januari!

Hotel en eventmanagement hbo - Wat houdt het in?

Het ontwerpen, organiseren, uitvoeren, evalueren en verbeteren van evenementen en hotel activiteiten staat centraal tijdens deze opleiding. Je leert alles over hotel management, food & beverage management, event management en conceptontwikkeling.

Hotel en eventmanagement hbo

Ook werk je aan je personal en business skills. Je leert:

 • belevingsconcepten te creëren
 • concepten en ondernemingsplannen uit te werken
 • te communiceren en te presenteren
 • verschillende sales- en netwerkvaardigheden
 • onderzoek te doen

Om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt, wordt er gedurende de hele opleiding veel aandacht geschonken aan de praktijk. Onder andere tijdens praktische projecten, workshops, bedrijfsbezoeken en natuurlijk tijdens de stages. Tijdens je laatste stage voer je tevens een afstudeeronderzoek uit bij een (internationaal) hotel of bedrijf. Sluit je alles met goed gevolg af? Dan heb jij al na drie jaar hard werken je hbo-diploma Event en Hotel Management behaald!

Hotel en eventmanagement

De start van jouw carrière. Je hebt je diploma op zak. Met jouw ambitie, je interesse in de branche, je creativiteit en innovativiteit speel je moeiteloos in op de wensen en behoeften van doelgroepen en opdrachtgevers. En dankzij je kennis van financiën, marketing en human resource management weet je alles in goede banen te leiden. Niets staat jouw carrière nog in de weg. Laat de toekomst maar komen!

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Hotel en eventmanagement hbo - Vakkenpakket

De hbo-opleiding Hotel & Event Management is als volgt opgebouwd:

Hotel en eventmanagement

Jaar 1  
Vakken  
Rapporteren & formuleren Hotel operations management
Business English 1 + 2 Introductie events
Mentor Events management 1 + 2 + projectweek 1
Macro-economie Gastbeleving 1
Bedrijfseconomie 1 Food & beverage in uitvoering
Inleiding bedrijfskunde + projectweek 2 Food & Beverage management
Economische calculaties Vinologie
Management & Organisatie Basis marketing
Training persoonlijk leiderschap Strategische communicatie
Human resource management Ondernemen 1
  Beroepsvormende stage

Stage
Aan het einde van het eerste studiejaar loop je een stage van twaalf weken, in de hotel- of evenementenbranche. Dat kan zowel in Nederland als in het buitenland.

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 1 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Hotel en eventmanagement hbo

Jaar 2
 
Vakken  
Statistiek Strategisch event management
Strategische adviesvaardigheden Strategisch hotel management
Kwalitatief onderzoek Gastbeleving in andere branches
Kwantitatief onderzoek Trends en ontwikkelingen in hotel en event
Business English 3 + 4 Analyses in hotel en event
Mentor Gastbeleving over de grens
Bedrijfseconomie 2 + 3 Ondernemen 2 + 3 + projectweek 1
Spaans e-Business
Cross cultural management Business Intellegence (digitaal)
Innovation & Strategy + projectweek 2 Strategic marketing & branding
Yield management Financial management
   
Engelstalig  

Projectweek en Notenboomweek
Jaar 2 vindt er een projectweek plaats en een Notenboomweek. Tijdens de projectweek wordt er een week lang gewerkt aan een casus van een externe opdrachtgever. Op de vrijdag presenteren de studenten hun oplossing aan de opdrachtgever. Ook de Notenboomweek staat in het teken van de praktijk. Deze week gaan de studenten op verschillende bedrijfsbezoeken, krijgen ze gastcolleges en volgen ze workshops.

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Hbo hotel en eventmanagement

Jaar 3
Vakken
Business English 5
Leadership & Change management
Experience marketing
Afstuderen bachelor
Afstudeerstage
Afstuderen eigen onderneming of het familiebedrijf
 
Engelstalig

Particuliere hotelschool

Afstudeeronderzoek

Je derde studiejaar sluit je af met een afstudeeronderzoek en vervolgens een afstudeerstage van vierentwintig weken. Het afstudeeronderzoek voer je uit in opdracht van een organisatie. Alle tijdens de opleiding vergaarde kennis gebruik je om op eigen wijze een gedefinieerd probleem in een organisatie op te lossen.

De afstudeerstage loop je bij dezelfde organisatie als waarvoor je je afstudeeronderzoek doet óf in een andere organisatie. Tijdens je afstudeerstage toon je aan dat je op bachelor-niveau werkzaamheden kunt verrichten.

Óf afstuderen binnen je eigen onderneming of het familiebedrijf

Als ondernemende school heeft Notenboom naast een afstudeeronderzoek / scriptie ook de mogelijkheid om af te studeren binnen je eigen onderneming of het familiebedrijf. Je bent in je afstudeerjaar (derde studiejaar) werkzaam in je eigen bedrijf of binnen het familiebedrijf met een nieuwe activiteit die je zelfstandig van idee tot product of dienst in de markt zet.

Blogbericht: Oud-student Roy Henkemans is afgestudeerd binnen zijn eigen onderneming Vedicium.

Roy: Oprechte interesse en ondersteuning in mijn onderneming vanuit de opleiding is één van de redenen dat dit traject met plezier én succes heb afgerond.

Blogbericht: Oud-student Pedro Bruijnooge is afgestudeerd binnen het familiebedrijf Adri & Zoon.

Pedro: Bij Notenboom vond ik 3 jaar geleden de juist mensen en mentaliteit plus programma's en structuur om mij verder te ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde en ondernemerschap. Samen met mijn broer en zussen wil ik het familiebedrijf voortzetten.

Opleiding bedrijfskunde hbo

Internationale Studiereis
Wij organiseren jaarlijks een leuke en leerzame reis naar een bijzondere internationale bestemming.

Opleidingsgids

Wil je nog meer weten over de opleiding hbo bachelor hotel en eventmanagement? Download onze opleidingsgids.

Hotel en eventmanagement hbo - Stage

Stage Hotel en eventmanagement hbo

Tijdens je hbo-opleiding Hotel en Event Management oriënteer je je tijdens je stages op de branche waar je voor opgeleid wordt. Notenboom beschikt over een uitgebreid bestand aan goede stageadressen, zowel in binnen- als buitenland.

Jaar 1
In het eerste studiejaar loop je een beroepsopleidende stage van twaalf weken bij een (internationaal) bedrijf in de evenementenbranche, of bij een hotel. Je verdiept je in de gang van zaken binnen de verschillende afdelingen in het bedrijf. Als aanstaande manager leer je om te kijken en te luisteren naar de consument, wat er voor nodig is om (potentiële) klanten te binden of hoe je bijvoorbeeld een nieuw evenement in de markt zet.

Jaar 3
De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerstage van vierentwintig weken. Je functioneert als manager en bent verantwoordelijk voor de realisering van vooraf vastgestelde doelen. Je voert tijdens je stage tevens een onderzoek uit, waarbij je je opgedane kennis en kunde toepast bij het oplossen van een vooraf gedefinieerd probleem binnen het stagebedrijf.

Hotel en event management hbo

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Jouw eigen coach

Persoonlijke leerlijn

Bij Notenboom gaan we een flinke stap verder dan alleen goed onderwijs. Naast de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding bieden we jou naast de mentor ook een eigen coach.

We begeleiden je niet alleen bij het behalen van je diploma, nog belangrijker is te weten wie je bent en wat jij meebrengt in je eigen onderneming, familiebedrijf of in een organisatie. Dat ontdek jij samen met jouw persoonlijke coach.

Bij je start nemen we een Me.-scan af, waarmee inzichtelijk wordt waar je talenten en competenties liggen en hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Op basis daarvan ga je gedurende je gehele opleiding met je coach aan de slag, om jezelf als mens en ondernemer te vormen.

 Website-Notenboom-Coaches

Coaches persoonlijke leerlijn

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Hbo - Collegegelden

   
Collegegeld € 17.550,- per studiejaar
Collegegeld is inclusief:
 • Studieboeken
 • Introductie jaar 1
 • Interne examens
 • Inschrijfgeld

Er hoeft geen lesgeld aan het Ministerie van OC&W te worden betaald.

Er zijn drie betalingsmogelijkheden

 • Betaling in één keer
 • Betaling in 4 termijnen*
 • Betaling in 12 termijnen*
  * Extra kosten per termijn € 40,-.
  * Betaling in termijnen alleen mogelijk middels automatische incasso.

Klik hier voor meer informatie over de betalingstermijnen.

Betaalbaar voor iedereen

Een hbo-student heeft studiefinanciering aangevraagd (maximale lening), ontvangt collegegeldkrediet en betaalt in 12 termijnen.

Opleidingskosten en studiefinanciering per jaar

     
 Opleidingskosten Studiefinanciering Betaalbaar voor iedereen
12 x € 1.435,- = € 17.550,- 12 x € 1.824,50 = € 21.894,-  
12 termijnen x € 40,- € 480,-    
     
Totaal € 17.700,- Totaal € 21.894,-
 € 21.894,- - € 18.030,- = € 3864,-

Bij wanbetaling wordt per aanmaning €35,- administratiekosten in rekening gebracht en zijn eventuele incassokosten voor jouw rekening of voor rekening van de wettelijke vertegenwoordigers. Voor doorstromers wordt het collegegeld jaarlijks geïndexeerd.

Kostenindicatie studiereis circa €1500,-
(afhankelijk van vluchtprijsontwikkelingen)
Optionele studieactiviteit in het lesprogramma, wij werken op basis van vol = vol.

Risico & restitutie in het eerste schooljaar
Annuleert de student vóór 1 juli, dan is hij of zij € 250,- inschrijfgeld verschuldigd. In de periode 1 juli tot de start van de opleiding is annulering ook mogelijk. In dat geval betaalt de student het inschrijfgeld + 20% van het collegegeld.

Elke ingeschreven student heeft gedurende 14 dagen na datum ondertekening aanmeldingsformulier de mogelijkheid om deze per aangetekend schrijven te ontbinden zonder opgaaf van reden en verplichting tot betaling. Na start van de opleidingen geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Collegegelden en studiefinanciering

Notenboom is een particulier onderwijsinstituut. Dat betekent dat we geen subsidie ontvangen. Collegegelden zijn daarom hoger dan in het bekostigd onderwijs maar het wettelijk collegegeld, dat afgedragen wordt aan de overheid, hoeft niet betaald te worden. Meer informatie? Lees meer over collegegelden en studiefinanciering.

Hbo - Financiering

Studiefinanciering
Onderstaande bedragen zijn gebaseerd op de (voorlopige) gegevens van DUO voor studiejaar 2021–2022. We verwijzen dan ook voor actuele gegevens altijd naar de website van DUO: www.duo.nl.

GEEN Wettelijk collegegeld
Omdat Notenboom een particuliere onderwijs instelling is hoef je geen wettelijk collegegeld te betalen. Dat betekent dat voor hbo studenten het bedrag van € 2.143,- (per jaar) komt te vervallen.

Studiefinanciering EN COLLEGEGELDKREDIET op het hbo
Vanaf 1 september 2015 geldt voor studenten aan hbo en universiteit een nieuw stelsel van studiefinanciering. De basisbeurs is op dat moment komen te vervallen. In plaats hiervan kunnen studenten (in het particulier onderwijs) per maand maximaal circa € 1.790,48 lenen. Je bepaalt zelf hoeveel je leent voor je levensonderhoud en collegegeld. Het bedrag van € 1.790,48 is inclusief een eventuele aanvullende beurs (afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je een aanvullende beurs van maximaal  € 403,17 krijgen, de aanvullende beurs wordt een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt) en collegegeldkrediet. Studenten die een hbo opleiding volgen en recht hebben op studiefinanciering kunnen collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is bedoeld voor de financiering van het collegegeld en bedraagt maximaal € 10.715,- per jaar. Dit wordt per maand met de studiefinanciering uitbetaald.

De verplichte aflosfase is met ingang van 1 januari 2016 van 15 jaar naar 35 jaar gegaan. Wie minder verdient dan het minimumloon hoeft niet af te lossen. Bovendien hoef je maandelijks nooit meer dan 4% van het extra inkomen boven het minimumloon terug te betalen.
Bij de basisbeurs hoort ook de studentenreisproduct, hierbij kun je kiezen of je een week of weekend studentenreisproduct wilt waarmee je dan gratis kunt reizen.

Meer informatie over studiefinanciering
Kijk op www.duo.nl of bel met het centrale telefoonnummer van DUO: 050-5997755.

Collegegelden en studiefinanciering

Meer informatie over het collegegeld van Notenboom? Lees meer.

Hbo - Voordelen Notenboom

Notenboom is een onderwijsinstelling voor studenten met ambitie. Studenten met grote toekomstdromen, die het beste uit zichzelf willen halen. Die bereid zijn hard te werken en veel tijd en energie te investeren, om zo een vruchtbare bodem te creëren voor een glansrijke carrière. Voor die studenten scheppen wij de ideale condities.

Ga jij voor een hbo opleiding?
Dan garanderen wij jou:

 • Top onderwijs! Onze studenten raden ons aan bij familie en vrienden en beoordelen ons met een 8,9!
 • Een toptijd! Onze hbo-studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!
 • Inspirerend onderwijs, gegeven door docenten met een nauwe band met de praktijk
 • Lesgarantie: uitgevallen lessen worden altijd ingehaald
 • Werken aan je business mindset, netwerkskills en een indrukwekkend cv
 • Goede kansen op de arbeidsmarkt met het Notenboom netwerk: Notenboom for life!

Particulier onderwijs

Notenboom werd opgericht in 1958 en is inmiddels ruim 60 jaar succesvol opleider op het gebied van Business en Hotelmanagement. Het persoonlijke en ondernemende karakter van ons onderwijs zit dan ook diep geworteld in onze cultuur. Samen met een team van 150 gepassioneerde en gewaardeerde collega’s zetten wij ons dagelijks in om onze studenten van het beste onderwijs te voorzien. Onder ons persoonlijke credo: ‘het leveren van de hoogste kwaliteit en het bewaken van de kleinschaligheid’.

 96% van onze afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een baan.

Want na het afstuderen heb je een schat aan waardevolle kennis en een set praktische vaardigheden en business skills opgebouwd. De wereld ligt voor je open.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Zegel - HBO topopleiding

HBO TOP OPLEIDING
AL 5 JAAR OP RIJ

In het kort

 • Studietijd3 jaar
 • Gemiddeld aantal leerlingen11
 • Maximaal aantal leerlingen15
 • Contact uren+- 25
 • Toelatingseisen

   

  Havo-diploma, Vwo-diploma,

  Mbo 4-diploma of 21+ toets

Noortje Slootweg liep stage bij Mysteryland: met haar organisatietalent heeft ze onder andere Foodie Island gecoördineerd

Noortje Slootweg liep stage bij Mysteryland: met haar organisatietalent heeft ze onder andere Foodie Island gecoördineerd
" Voor haar opleiding hbo bachelor Hotel & Event Management liep Noortje stage bij Mysteryland. Noortje, Mysteryland is een groot festival, op welke afdeling liep je stage?... Lees meer

Onze garanties aan jou:

EEN TOPTIJD

Onze studenten beoordelen de sfeer op school met een 8,8!

KANSEN

Het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt: een up-to-date vakkenpakket

TOPONDERWIJS

Onze hbo-studies dragen het zegel 'Topopleiding'.

AANRADER

Studenten raden ons aan met een 8,9!

LESGARANTIE

Uitgevallen lessen worden altijd ingehaald

MINDSET

Het creëren van een business mindset: het opbouwen van een indrukwekkend cv

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Een ondernemende houding maakt je succesvoller

Bij Business School Notenboom zijn we ervan overtuigd dat je met ondernemende kwaliteiten veel competitiever en succesvoller bent in je carrière. Wij stimuleren ondernemerschap; dit hebben wij in al onze opleidingen geïntegreerd.

Lees meer

Meestgestelde vragen hbo studenten

HOE ZIET HET LESROOSTER ERUIT?

Wij bieden voltijd particulier onderwijs. Als je een hbo opleiding volgt zijn de lessen zijn in principe van maandag t/m vrijdag. De kort hbo- en hbo bachelor-studenten hebben gemiddeld 25 contacturen per week.

ZIT ER VEEL PRAKTIJK IN DE OPLEIDING?

Ons lesprogramma is praktijkgericht en inspirerend en je krijgt veel persoonlijke aandacht. We brengen je voortdurend in contact met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven, onder meer door bedrijfsbezoeken, gastsprekers, bijzondere studiereizen en interessante stageplaatsen.

ZIJN ER STAGES IN HET EERSTE JAAR?

Kort hbo-studenten lopen in het eerste en tweede leerjaar stage en hbo bachelor-studenten lopen in het eerste en derde leerjaar stage.

MOET IK VEEL TIJD BESTEDEN AAN HUISWERK?

Binnen Business School Notenboom wordt er verwacht dat je zelfstandig werkt aan je huiswerk en de projecten, maar onze docenten staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden.

KOMEN DE STUDENTEN UIT DE REGIO?

Het grootste gedeelte van onze studenten komt uit de regio van Eindhoven, Hilversum, Rotterdam en Maastricht. Een aantal studenten komt uit andere delen van het land zoals de hoofdstad Amsterdam of uit de provincie Zeeland.

Erkende kwaliteits keurmerken Notenboom

Ministerie
NVAO
Inspectie onderwijs
NTRO

De hbo Bachelor studies van Notenboom

De particuliere hbo opleidingen duren drie jaar. Naast vakkennis, is het opdoen van praktijkervaring enorm belangrijk. En die doe je op tijdens praktische projecten, workshops, bedrijfsbezoeken en natuurlijk tijdens je stages bij (internationale) topbedrijven. Tijdens je afstudeerstage voer je een onderzoek uit bij een bedrijf en schrijf je een thesis, die je tot slot moet verdedigen. Bovendien ga je op een leerzame en leuke studiereis naar het buitenland. Bijvoorbeeld op een wijnreis door de Bourgogne, op een cruise naar de Caraïben of een trip naar Singapore of Kaapstad.

De beste start van jouw carrière

Waarom kies jij voor een particuliere hbo opleiding bij Notenboom? Omdat wij jou écht het beste fundament geven voor het bedrijfsleven. Na je afstuderen heb jij de vakkennis, de managementkwaliteiten en het ondernemersgevoel dat jou straks dat streepje voor geeft op andere afgestudeerde hbo’ers. Een ijzersterk fundament waarop je kunt bouwen. Net als op het uitgebreide Notenboom netwerk. Dat is onze kracht. Wanneer ga jij bouwen aan je toekomst?

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag