FAQ

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Faq

Meestgestelde vragen ouders

STUDEERT IEDEREEN BINNEN DE NOMINALE TIJD AF?

Het is onze primaire doelstelling om alle studenten binnen de nominale tijd te laten afstuderen. De docenten en mentoren zijn hiertoe zeer gemotiveerd en natuurlijk bieden we uitstekende faciliteiten om dit doel te bewerkstelligen.

MOET ER THUIS NOG GESTUDEERD WORDEN?

Voor de mbo-studenten zijn er gedurende de week huiswerkbegeleidingsuren waarbij altijd een docent aanwezig is. Op die manier kan de student in een prettige studieomgeving een belangrijk deel van zijn huiswerk afmaken. Van de kort hbo- en hbo bachelor-studenten wordt verwacht dat zij zelfstandig werken aan huiswerk en projecten, maar onze docenten staan altijd klaar voor vragen of ondersteuning. Voor álle studenten.

HOE IS DE BEGELEIDING GEORGANISEERD?

Bij aanvang van het studiejaar krijgt de student een mentor toegewezen, die hem of haar begeleidt tijdens de gehele studietijd bij Business School Notenboom. Deze mentor geeft intensieve begeleiding tijdens mentoruren en tijdens persoonlijke gesprekken. Ook geeft de mentor adviezen over studietrajecten en stageplaatsen.

IS ER VEEL LESUITVAL EN WORDEN UITGEVALLEN LESSEN INGEHAALD?

Business School Notenboom biedt 0% lesuitval en 100% lesgarantie. Er wordt met inhaalweken gewerkt: als een les is uitgevallen, en deze wordt ingehaald in de week aan het eind van de lesperiode, vóór de toetsweken.

KOMEN DE DOCENTEN UIT HET BEDRIJFSLEVEN?

Ongeveer 80% van onze docenten werkt in het bedrijfsleven en integreert de opgedane ervaringen en praktische kennis in de lessen.

Meestgestelde vragen studenten

 

HOE ZIET HET LESROOSTER ERUIT?

Wij bieden voltijd opleidingen aan. Lessen zijn in principe van maandag t/m vrijdag. Mbo-studenten hebben gemiddeld 30 contacturen per week (inclusief huiswerkbegeleiding) en 10-15 uur zelfstudie per week. De kort hbo- en hbo bachelor-studenten hebben gemiddeld 25 contacturen per week.

ZIT ER VEEL PRAKTIJK IN DE OPLEIDING?

Ons lesprogramma is praktijkgericht en inspirerend. We brengen je voortdurend in contact met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven, onder meer door bedrijfsbezoeken, gastsprekers, bijzondere studiereizen en interessante stageplaatsen.

ZIJN ER STAGES IN HET EERSTE JAAR?

Volg je een mbo studie, dan loop je in het eerste en tweede leerjaar stage. Kort hbo-studenten lopen ook in het eerste en tweede leerjaar stage en hbo bachelor-studenten lopen in het eerste en derde leerjaar stage.

MOET IK VEEL TIJD BESTEDEN AAN HUISWERK?

Voor mbo-studenten zijn er gedurende de week huiswerkbegeleidingsuren ingeroosterd; tijdens deze uren maak je je huiswerk, op school en onder begeleiding van een docent. Je kunt dan al een groot deel van je huiswerk afmaken. Van de studenten kort hbo- en hbo bachelor wordt verwacht dat zij zelfstandig werken aan huiswerk en projecten, maar onze docenten staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden.

KOMEN DE STUDENTEN UIT DE REGIO?

Het grootste gedeelte van onze studenten komt uit de regio, maar een aantal komt uit andere delen van het land.

Bereikbaarheid vestigingen

Locatie Eindhoven

Locatie Eindhoven

Beukenlaan 145
5616 VD Eindhoven

 • Openbaar vervoer
  Nabijgelegen bushaltes liggen aan de Cederlaan en het Evoluon. Beide liggen op 8 minuten loopafstand. Dit geeft je de mogelijkheid om naar het Centraal Station van Eindhoven te gaan.
 • Parkeren
  Rondom het pand hebben we eigen parkeergelegenheid, je kunt hier gratis parkeren.

Bereken route
Locatie Hilversum

Locatie Hilversum

Emmastraat 15
1211 NE Hilversum

 • Openbaar vervoer
  Stations: Hilversum Centraal en Hilversum Sportpark. Beide liggen op 10 minuten loopafstand.
  Bushaltes: de dichtstbijzijnde bushaltes liggen aan de Hollandse laan en Schapenkamp. Beide liggen op 3 minuten loopafstand.
 • Parkeren
  In de directe omgeving is het betaald parkeren (parkeerzones). In de woonwijk is het gratis parkeren.

Bereken route
Locatie Maastricht

Locatie Maastricht

Parallelweg 45C
6221 BD Maastricht

 • Openbaar vervoer
  Gelegen tegenover het Centraal Station Maastricht.
 • Parkeren
  Rondom het pand zijn er diverse Q-park parkeergarages, tegen betaling.

Bereken route
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag