Dragons’ Den 2017: studenten pitchen hun ondernemingsplan

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Eind maart was het zover: alle tweedejaars studenten moesten hun zelf ontwikkelde ondernemingsplannen pitchen tijdens de Dragons’ Den 2017. Na maanden hard werken aan die plannen brak het uur van de waarheid aan: hoe levensvatbaar zijn de ideeën eigenlijk? En welk plan werd als beste beoordeeld?

Gedurende het hele schooljaar werd er aan de ondernemingsplannen gewerkt. De ontwikkeling ging volgens de ‘scrum methode’. Bij deze methode wordt er steeds in korte sprints gewerkt aan kleine onderdelen van het concept. Zo heb je al snel een afgebakend concept, dat je met elke sprint steeds een stukje uitbreidt.

Oog in oog met de ‘Dragons’

Om de ondernemingsplannen te toetsen op haalbaarheid en schaalbaarheid, nodigden we enkele kritische professionals uit. Allen met verschillende achtergronden, zoals de hospitality sector, de apps en gaming industrie, de online marketing, de investeerderskant, de detacheringssector en de bouw en constructiesector.

En toen stonden ze daar, onze studenten, oog in oog met de Dragons. In groepjes van maximaal vijf studenten kregen ze 15 minuten de tijd om hun idee te pitchen. 7 minuten om te presenteren, 7 minuten om de vragen van de Dragons te beantwoorden en 1 minuut waarin de Dragons overleg pleegden.

Wat zijn onze studenten inventief!

Er kwamen uiteenlopende bedrijfsideeën voorbij, zoals een oplossing voor het beschermen van je velgen tijdens het inparkeren, een slimme brievenbus die 70% van alle pakketjes veilig op kan bergen, of een luxe inrichting voor restaurants. Het was een genot om al deze inventieve en vooral creatieve ideeën voorbij te horen komen.

And the winner is...

De competitie was sterk, maar uiteindelijk kan niet élk idee het beste zijn. Eén van de trotse winnaars was het bedrijf ‘2shoes4you’. Hun concept richt zich op het feit dat veel vrouwen een schoenmaat verschil hebben tussen hun linker- en rechtervoet; alleen al zo’n 500.000 in Nederland. Bij het aanschaffen van pumps is dit een hele uitdaging om een comfortabel zittend paar te vinden. 2shoes4you presenteerde een mooi concept dat dit probleem kan verhelpen. Een prachtig idee, gefeliciteerd!

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag