Meer weten?


Ben je benieuwd naar wat Notenboom je kan bieden? Vraag dan een van onze studiegidsen aan.

Studiegids downloaden >

“Omdat ik midden in de praktijk sta, kan ik die praktijkervaring heel mooi integreren in mijn lessen – én doorgeven aan de studenten. ”

In deze blog: Victor Klop. Docent op de vestiging Hilversum, ontwikkelaar van lesprogramma’s én ondernemer.

In verschillende rollen betrokken bij Business School Notenboom

“Ik ben al vele jaren betrokken bij Business School Notenboom, in verschillende rollen. Niet alleen als docent, maar ook als ontwikkelaar van het onderwijs dat we hier geven. Als docent kun je me kennen van vakken op het gebied van Bedrijfskunde, zoals het vak ‘Inleiding Bedrijfskunde’ wat ik aan eerstejaars studenten geef. Met het vak Bedrijfskunde laten we studenten kennismaken met alle aspecten van Bedrijfskunde.”

Met één been in de praktijk

“Naast docent en onderwijsontwikkelaar ben ik ook zelfstandig ondernemer. Ik geef trainingen bij bedrijven en ben consultant op onder andere het gebied van strategie en financiën. Omdat ik, naast het lesgeven, ook nog midden in de praktijk sta, kan ik juist die praktijk in mijn lessen integreren en die praktijkervaring doorgeven aan mijn studenten. ”

“Omdat ik, naast het docent zijn, ook nog midden in de praktijk sta, kan ik die praktijkervaring heel mooi integreren in mijn lessen – én doorgeven aan de studenten. ”

Geen specialist, maar een generalist

De opleiding Bedrijfskunde bij Business School Notenboom is een brede studie, waarbij de studenten kennis opdoen van alle aspecten van het vakgebied. Je bent na je afstuderen dus geen specialist, maar een generalist; van alle deelgebieden van het vak en van alle functies binnen een organisatie heb je een gedegen basiskennis opgedaan. Je leert dus de algemene basis van het vak financiën, van logistiek en marketing, maar ook van ondernemerschap en innovatie.”

Shark Tank en Dragons’ Den: studenten pitchen hun bedrijfsplan voor professionals

“Ik geef ook het vak Ondernemen; een vak waarbij studenten een bedrijfsplan gaan bedenken en uitwerken. Dat vak wordt verspreid over verschillende semesters gegeven. In het eerste semester beginnen de studenten in groepjes met het bedenken van een idee. Vanuit dat idee gaan we aan de slag met strategie en financiën, tot aan uiteindelijk het opstarten van het bedrijf. Het leuke aan dit vak is dat de beoordeling van het bedrijfsplan gebeurt zoals dat in de praktijk ook zou gaan. Het eerste beoordelingsmoment is tijdens de zogeheten ‘Shark Tank’; de studenten presenteren hun idee aan professionals, die kritische vragen stellen over het plan, de uitwerking en haalbaarheid ervan. Met de feedback die ze hieruit winnen, kunnen de studenten toewerken naar het eindproduct. Dat wordt beoordeeld tijdens de ‘Dragons’ Den’. Op deze speciale avond pitchen de studenten hun uiteindelijke product of dienst aan vier ondernemers en investeerders uit de praktijk. Deze professionals beslissen die avond ook echt om wel of niet te investeren in de ondernemingen van de studenten.”

“Tijdens de Dragons’ Den beslissen echte professionals uit de praktijk of ze willen investeren in de ondernemingen van onze studenten.”

Gerelateerde blogs

 • ‘Lui talent bestaat niet’ zijn de woorden van een Dragon

  ‘Lui talent bestaat niet’ zijn de woorden van een Dragon

  Uitgenodigd worden, door Business School Notenboom, om Dragon te zijn, het is mij overkomen. Dick Koopman is CEO van Homies. Eind maart mocht ik met een aantal collega Dragons een vijftal pitches beoordelen. Vijf teams van jonge mensen …

  Lees meer
 • Dragons’ Den 2017: studenten pitchen hun ondernemingsplan

  Dragons’ Den 2017: studenten pitchen hun ondernemingsplan

  Eind maart was het zover: alle tweedejaars studenten moesten hun zelf ontwikkelde ondernemingsplannen pitchen tijdens de Dragons’ Den 2017. Na maanden hard werken aan die plannen brak het uur van de waarheid aan: hoe levensvatbaar zijn de ideeën eigenlijk? En welk plan werd als beste beoordeeld? Gedurende het hele schooljaar …

  Lees meer

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op