Meer weten?


Ben je benieuwd naar wat Notenboom je kan bieden? Vraag dan een van onze studiegidsen aan.

Studiegids downloaden >

Typisch Notenboom: de koppeling met het werkveld

In deze blog: Viola Mulder. Ik ben één dag in de week werkzaam als docent Hotel & Event Management bij Business School Notenboom in Hilversum; daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en run ik mijn eigen bedrijf.

Hotel & Event Management: een breed en afwisselend vakgebied

Hotel & Event Management, de naam zegt het al, gaat over de hotellerie en evenementenbranche. Maar dan in het breedste begrip van het woord; we richten ons op de gehele horecabranche, dus naast hotels ook restaurants, café’s, cateringbedrijven enzovoorts. Event Management gaat over het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van zowel zakelijke als publieke evenementen. En de twee deelgebieden komen ook samen. Bij het organiseren van evenementen is hospitality, gastvrijheid, essentieel – en in de hospitality branche worden ook events georganiseerd.”

Een persoonlijk, ondernemend, ambitieus en inspirerend lesprogramma

“Ik ben één dag in de week docent Hotel & Event Management hier bij Notenboom; daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en run ik mijn eigen bedrijf. Een fantastische combinatie! Ik probeer in elke les persoonlijke ervaringen, die ik opdoe vanuit mijn eigen onderneming, te integreren met de lesstof. Dat zijn verhalen, maar ook filmpjes en afbeeldingen. Dat inspireert hen zichtbaar. En het is ook enorm leuk om mijn dilemma’s en uitdagingen als ondernemer met mijn studenten te delen. Ik laat hen dan ook zien hoe je je in zo’n situatie professioneel opstelt, wat in feite losstaat van de lesstof, maar wel essentieel is als je de ambitie hebt om groot te worden in het vak.

“Ik probeer mijn studenten op alle vlakken uit te dagen en van feedback te voorzien. En op hun beurt inspireren ze mij ook weer, met hun onbevangen kijk op zaken.”

Typisch Notenboom: de koppeling met het werkveld

“De uitdaging als docent vind ik om de soms wat droge, theoretische stof te laten leven, door de koppeling te maken met de praktijk. Dit kan door persoonlijke ervaring toe te voegen, maar ook door een koppeling te maken met het werkveld door gebruik van het Notenboom netwerk, mijn persoonlijke netwerk of het netwerk van de studenten. Ik ben dan ook enorm trots op de banden die Business School Notenboom heeft met het bedrijfsleven. We werken nauw samen met bedrijven, bijvoorbeeld door middel van gastcolleges, die soms ook via Skype plaatsvinden, maar ook door bedrijfsbezoeken te organiseren. Dat maakt de stof nét dat beetje leuker en aansprekender voor de studenten.”

Elkaar blijven inspireren

“Ik probeer mijn studenten zo persoonlijk en inspirerend mogelijk te begeleiden. Mijn deur staat altijd voor ze open. Ik verwacht echter wel wat van ze. Als je groot wil worden in deze branche, zul je wel moeten presteren, zowel vakinhoudelijk als in hun persoonlijke attitude. Ik probeer ze op beide gebieden uit te dagen en van feedback te voorzien. Op hun beurt inspireren de studenten mij ook weer, met hun onbevangen kijk op zaken. Ik vind lesgeven dan ook meer dan leuk. Bovendien voelt het als een must om als professional een bijdrage te leveren aan de jongeren die in de toekomst in ons werkveld terecht komen.

“Een professionele attitude, leer je niet van een boek – maar is wel essentieel als je groot wilt worden in dit vak.”

Benieuwd naar de opleidingen gericht op Hotel & Event Management? Klik hier.

Gerelateerde blogs

 • Marieke liep stage op Curacao: ‘het resort ligt pál aan het strand!’

  Marieke liep stage op Curacao: ‘het resort ligt pál aan het strand!’

  Marieke Bredie studeert Hotel & Event Management aan Business School Notenboom. In het tweede jaar van haar opleiding ging ze voor stage naar het zonnige Curaçao, om mee te lopen bij Baoase Luxury Resort. Wauw Marieke, wat is dit voor resort? Baoaso Luxury Resort is het enige …

  Lees meer
 • Stage lopen in een hotel? Dat doet Frederique bij Pullman Eindhoven Cocagne

  Stage lopen in een hotel? Dat doet Frederique bij Pullman Eindhoven Cocagne

  Frederique Maenen studeert MBO Hotel & Event Management aan Business School Notenboom. In het eerste jaar van haar opleiding loopt ze stage bij een Eindhovens hotel: Pullman Eindhoven Cocagne. Hi Frederique! Bij wat voor hotel loop je precies stage? Pullman Eindhoven Cocagne is een groot …

  Lees meer
 • José’s Hospitality stage aan het strand bij Beachclub Bloomingdale

  José’s Hospitality stage aan het strand bij Beachclub Bloomingdale

  José studeert Hotel & Event Management aan Business School Notenboom. Ze zit in het tweede jaar van de verkorte HBO-opleiding, aan de vestiging in Hilversum. Haar tweede stage liep ze heerlijk aan het strand, bij Beachclub Bloomingdale. José, kun je wat vertellen over je …

  Lees meer

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op