Een opleiding Eventmanagement biedt kansen. Ja, óók in en na coronatijd. Of nog beter: juíst nu!

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Kies je voor een opleiding Eventmanagement of volg je een opleiding Eventmanagement, bedreigt een virus je toekomst! Zo lijkt het…of niet?

Bij Business School Notenboom krijg je les van professionals die vaak zelf topondernemer zijn in hun vakgebied. Je wordt dus goed voorbereid op de praktijk. Maar hoe bereid je studenten voor als je branche zwaar getroffen wordt door een pandemie? Docenten en ondernemers eventmanagement Mevrouw Maas en mevrouw Vasconcellos aan het woord. 

Is er afgelopen jaar een andere toevoeging geweest op de lessen eventmanagement, in vergelijking met het lesjaar daarvoor? Dan in het pre-corona tijdperk?

“De evenementenwereld stortte natuurlijk in elkaar in maart 2020. Daar konden we ook in onze lessen niet omheen. Er waren ook echt studenten die in paniek raakten. Zeker de tweedejaars hbo’ers, die zeiden dan: “Wat moet ik straks? Ik wil graag eventmanager worden, maar dan ben ik straks klaar en dan wat? Wat ga ik eraan doen?” Wij zagen in onze praktijken echter gelukkig al snel de initiatieven en mogelijkheden als paddenstoelen uit de grond komen. Weliswaar in andere vormen, maar er konden events doorgaan. Dat zijn belangrijke en best spannende dingen, die wij meteen met onze studenten konden delen.”

Is er überhaupt wel werk voor studenten straks?

Ja, en kijk, dát is het voordeel dat wij als eventmanagers in combinatie met docent-zijn hebben. We konden de zorg van onze studenten heel snel weerleggen. Er is heel veel werk in de evenementenbranche. Sterker nog, wij denken dat er nu zelfs nog wel méér behoefte is aan eventmanagers.

Voorheen zeiden mensen bijvoorbeeld: “Ik stuur een uitnodiging uit, zet 12 stoeltjes en een scherm in een zaal en laat de cateraar drie hapjes per persoon brengen.” Dat kan je natuurlijk op een kantoor heel gemakkelijk zelf organiseren. Omdat events nu echter online of hybride plaatsvinden, moet er echt iemand zijn die dáár verstand van heeft. Die daar ervaring in heeft, om zo’n event dan toch interessant te maken.”

“Het is ook mooi om te zien hoe snel onze branche zich heeft aangepast. We deden natuurlijk al hele mooie dingen, maar er was nooit zo’n behoefte aan online of hybride evenementen als nu. En nu dat ineens moet, zie je ook meteen hoe creatief we op die vlakken zijn geworden. Wij denken bovendien ook niet dat deze vormen weer weggaan. Dat is misschien de grootste les voor onze studenten afgelopen jaar, hoe snel en oplossingsgericht je moet denken in de evenementenbranche. Dat moest sowieso al, maar nu al helemaal. Je flexibiliteit, je veerkracht en ook je creativiteit, daar wordt echt een beroep op gedaan. Dat past helemaal bij de ondernemende studenten die Business School Notenboom aflevert!”

Jullie hebben inmiddels veel praktijkervaring met online en hybride events. Daar moet nu eigenlijk ook nog theorie over komen?

We zaten vorig jaar net in de afrondende fase van toen dit ineens allemaal op ons afkwam. En wij dat natuurlijk in de lessen bespreekbaar moesten maken. De kans aangrijpen om onze studenten te laten zien, dit is real life. De eventmanager moet hier ook iets mee nu. Uit nood hebben we toen direct extra lesstof online bij elkaar gesprokkeld. Begin dit schooljaar wisten we natuurlijk meer van waar we instonden en in een van de lesboeken die we gebruiken stond gelukkig een heel hoofdstuk over online, virtuele events en hoe je die interessant maakt met een bepaalde vorm van interactie. Die theorie hebben we natuurlijk lekker uitgebuit en daar veel praktijkvoorbeelden bij gehaald.” 

Aanpassen van de lesinhoud dus?

“We integreren theorie en praktijk. Dat doen we altijd al en hebben dat nu aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen. Studenten moeten een evenement opstarten: een studentenfeest voor Business School Notenboom. Daarvoor moeten ze vanaf nu twee hoofdplannen maken. Een live plan in een scenario waar we bijvoorbeeld met 30 man in een zaal kunnen zijn. Waarin we bijvoorbeeld meerdere zalen aan elkaar kunnen knopen, en zo een flinke hoeveelheid mensen aan kunnen. En een ‘lockdown’ scenario. Dus echt op afstand en alles wat er tussen zit. Met de routeplanner van het RIVM in handen zich afvragen, wat nou als de situatie van ernstig naar zeer ernstig opschuift. Wat betekent dat voor mijn evenement en hoe gaan we dat dan terugvertalen naar het plan? Dat is heel spannend, maar ook echt heel mooi om te zien.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Business School Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Bij Business School Notenboom kun je de volgende Hotel en Eventmanagement opleidingen volgen:

Notenboom-erasmus-docent-mevrouw-Vasconcellos-mevrouw-Maas

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag