“Omdat ik midden in de praktijk sta, kan ik die praktijkervaring heel mooi integreren in mijn lessen – én doorgeven aan de studenten. ”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

In deze blog: Meneer Klop. Docent op de vestiging Hilversum, ontwikkelaar van lesprogramma’s én ondernemer.

In verschillende rollen betrokken bij Business School Notenboom

“Ik ben al vele jaren betrokken bij Business School Notenboom, in verschillende rollen. Niet alleen als docent, maar ook als ontwikkelaar van het onderwijs dat we hier geven. Als docent kun je me kennen van vakken op het gebied van Bedrijfskunde, zoals het vak ‘Inleiding Bedrijfskunde’ wat ik aan eerstejaars studenten geef. Met het vak Bedrijfskunde laten we studenten kennismaken met alle aspecten van Bedrijfskunde.”

Met één been in de praktijk

“Naast docent en onderwijsontwikkelaar ben ik ook zelfstandig ondernemer. Ik geef trainingen bij bedrijven en ben consultant op onder andere het gebied van strategie en financiën. Omdat ik, naast het lesgeven, ook nog midden in de praktijk sta, kan ik juist die praktijk in mijn lessen integreren en die praktijkervaring doorgeven aan mijn studenten. ”

Omdat ik, naast het docent zijn, ook nog midden in de praktijk sta, kan ik die praktijkervaring heel mooi integreren in mijn lessen – én doorgeven aan de studenten. ”


Bedrijfskunde: geen specialist, maar een generalist

De opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde bij Business School Notenboom is een brede studie, waarbij de studenten kennis opdoen van alle aspecten van het vakgebied. Je bent na je afstuderen een generalist; van alle deelgebieden van het vak en van alle functies binnen een organisatie heb je een gedegen basiskennis opgedaan. Je leert dus de algemene basis van het vak financiën, van logistiek en marketing, maar ook van ondernemerschap en innovatie.”

Ondernemen

“Ik geef ook het vak Ondernemen; een vak waarbij studenten een bedrijfsplan gaan bedenken en uitwerken. Dat vak wordt verspreid over verschillende semesters gegeven.

In het eerste semester beginnen de studenten in groepjes met het bedenken van een idee. Vanuit dat idee gaan we aan de slag met strategie en financiën, tot aan uiteindelijk het opstarten van het bedrijf.

Shark Tank

Het leuke aan dit vak is dat de beoordeling van het bedrijfsplan gebeurt zoals dat in de praktijk ook zou gaan. Het eerste beoordelingsmoment is tijdens de zogeheten ‘Shark Tank’; de studenten presenteren hun idee aan professionals, die kritische vragen stellen over het plan, de uitwerking en haalbaarheid ervan. Met de feedback die ze hieruit winnen, kunnen de studenten toewerken naar het eindproduct.

Dragons' Den

Dat wordt beoordeeld tijdens de ‘Dragons' Den’. Op deze speciale avond pitchen de studenten hun uiteindelijke product of dienst aan vier ondernemers en investeerders uit de praktijk. Deze professionals beslissen die avond ook echt om wel of niet te investeren in de ondernemingen van de studenten.”

Tijdens de Dragons' Den beslissen echte professionals uit de praktijk of ze willen investeren in de ondernemingen van onze studenten.”

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag