“Lesgeven werkt aanstekelijk: je wordt zelf telkens opnieuw verliefd op je vak!”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

In deze blog: Mevrouw Vasconcellos, docent Event Management bij Business School Notenboom in Eindhoven.

Studenten zijn professionals in spe

“Ik geef verschillende vakken op het gebied van Event Management hier bij Business School Notenboom. Dat doe ik één dag in de week. Ik heb ervaring als Event Manager en organiseer diverse evenementen met name voor de zakelijke markt.” In mijn lessen integreer ik vaak voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld door een situatie voor te leggen en aan mijn studenten te vragen wat zij in de rol van Event Manager zouden doen. Maar ik vraag hen ook om zelf voorbeelden aan te dragen. Ik zie mijn studenten namelijk als young professionals in spe en hamer continu op een goede mentaliteit en professionele, klantgerichte houding. Bovendien maakt het de lessen lekker interactief. ”

Inspelen op interesses

“Ik probeer de belevingswereld van de studenten zoveel mogelijk te betrekken bij mijn lessen. Dus, wat vinden de studenten interessant? En hoe kan ik die interesses in mijn lessen integreren, bijvoorbeeld door ze aan te halen als praktijkvoorbeelden? Daarom is het zo fijn dat bij Business School Notenboom de klassen zo klein zijn. Je leert je studenten snel kennen en kunt daardoor goed inspelen op wat er in hun wereld leeft. Ik laat mijn studenten dan ook altijd lekker veel vragen stellen.

Event Management is geen ‘tekstboekvak’ – het gaat juist om het ontwikkelen van creativiteit en flexibiliteit en het leren handelen naar je intuïtie.”

De belangrijkste vaardigheden leer je niet van een tekstboek

“Het vak Event Management en alle vakken daaromheen zijn niet zozeer ‘tekstboekvakken’, waarbij je alle kennis uit de theorie kunt halen. Het gaat juist ook om het ontwikkelen van creativiteit en flexibiliteit en het leren handelen naar je intuïtie. Belangrijke eigenschappen die je als Event Manager moet ontwikkelen, net als probleemoplossend kunnen denken. Deze praktische vaardigheden probeer ik de studenten dan ook mee te geven, door voorbeelden en verhalen uit de praktijk aan te halen; dat zijn dingen die veel meer aanspreken.”

Vandaag zit ik aan tafel met een klant, morgen sta ik voor de klas

“De afwisseling tussen mijn werk als Event Manager en docent maakt mijn werk erg interessant en uitdagend. De ene dag zit je aan tafel met de klant de andere dag sta je voor de klas, dat maakt het erg leuk. Het lesgeven zet me wekelijks ook weer even met beide benen op de grond, de lesstof en interactie met de studenten brengen me weer terug naar de basis. Niets is zo aanstekelijk als een groep enthousiaste studenten, je wordt zelf ook weer opnieuw verliefd op je vak!”

Mijn studenten zetten me wekelijks weer met beide benen op de grond; het brengt me weer terug naar de basis. Niets zo aanstekelijk als een groep enthousiaste studenten!”
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag