Mentor meneer Visser: Persoonlijk contact houden met de studenten

Aanmelden kennismakingsgesprek?

In deze blog: Mentor meneer Visser aan het woord.

Tjerk, al 14 jaar ben je mentor bij Business School Notenboom. Hoe spring je tijdens deze coronaperiode in bij de studenten?

Dit schooljaar is toch wel de grootste uitdaging voor student, docent en ook zeker voor de mentor. Ik geef inmiddels 16 jaar les bij Business School Notenboom en ben 14 jaar mentor.

Als mentor wil je er boven op zitten en alles onder controle hebben, maar nu is goed te merken dat face-to-face contact heel belangrijk is. Heel veel coaching heeft te maken met non verbale communicatie wat nu merendeels ontbreekt. Omdat je als mentor toch werkt met persoonlijk contact is het mentorschap nu nog intensiever. Ik merk dat als ik de studenten niet fysiek in een mentor klas heb zitten dat ik de interactie mis en een online mentoruur geen vervanging hiervoor vind.

Hoe coach je de studenten?

Ik wil zoveel mogelijk contact en zorg dat ik elke student persoonlijk spreek naast de groepsapp die erg druk bezocht wordt. Dit is heel intensief, maar geeft wel het gevoel dat je goed kunt coachen, ook in deze lastige tijd. Ik ben ook vooral bezig contact te onderhouden met de andere docenten, de administratie, ouders en leiding zodat ik een helikopterview heb en de studenten het beste kan begeleiden.

Er wordt in deze periode veel gevraagd van de studenten die online lessen volgen, huiswerk moeten maken, moeten leren en vooral mee moeten schakelen met de beslissingen van de overheid en de school. Ik ben als docent maar ook vooral als mentor erg trots op Business School Notenboom, alle collega's en de studenten dat we in deze tijd van de coronacrisis zo goed kunnen blijven doorwerken en positief alle uitdagingen aangaan.

Notenboom mentor aan het woord meneer Visser

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag