Digitaal lesgeven... als je er vooraf over nadenkt dan kan het niet veel zijn voor persoonlijk onderwijs. Toch blijkt digitaal lesgeven ook prima te verlopen. Sterker nog, je leert er ook veel van.

Aanmelden kennismakingsgesprek?

In deze blog: Meneer Klop. Docent Strategic Marketing & Branding, ontwikkelaar van lesprogramma’s én ondernemer.

Flexibiliteit van onze studenten in deze uitzonderlijke tijden

Digitaal lesgeven….. Als je er vooraf over nadenkt dan kan het niet veel zijn voor persoonlijk onderwijs. Juist persoonlijke aanwezigheid is van toegevoegde waarde, dacht ik altijd. Toch blijkt digitaal lesgeven ook prima te verlopen. Sterker nog, je leert er zelf ook veel van.

De lessen worden nog altijd op basis van een presentatie gegeven. De interactie met alle studenten is in het begin nog lacherig (voor het eerst achter de camera) maar daarna kunnen we al snel de inhoud in via chats en interactieve presentatie. Bij het stellen van vragen (door zowel de docent als de student) komen er nu vanuit alle hoeken antwoorden in de chatbox binnen, dat levert weer leuke discussies op. Een groot voordeel van het digitaal lesgeven is daarmee ook benoemd. Studenten zijn veelal actiever betrokken en kunnen elkaar niet afleiden. Het grootste nadeel vind ik het gemis aan sociale interactie en het plezier dat de groepsdiscussies altijd opleveren.

Zelf heb ik voor het digitaal lesgeven natuurlijk representatieve kleding aangetrokken en zorg ik ervoor dat ik in een passende omgeving zit (rust en reinheid op de werkplek). Onze studenten zie ik terug op allerlei plekken in het gehele huis en in allerlei verschillende, soms wat minder businesswaardige, huispakken. Zo leer je de studenten en hun thuisfront op een andere manier kennen. 

Hoge mate van betrokkenheid bij de lessen

Maar veel belangrijker, ze zijn er bijna allemaal en er is een hoge mate van betrokkenheid bij de lessen! Ik ben trots op deze werkhouding en flexibiliteit van onze studenten in deze uitzonderlijke tijden!

Dank jullie wel voor de digitale bijdrage!

Notenboom-docent-aan-het-woord-meneer-klop

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag