“Een concert van Armin van Buuren cateren? Ik krijg er een kick van!”

Aanmelden kennismakingsgesprek?

Désirée van Suijdam volgt de hbo bachelor opleiding Hotel & Event Management in Eindhoven. Ze loopt haar eerste stage bij Maison van den Boer, een grote speler in de event catering. Daar wordt ze lekker in het diepe gegooid; zo wordt ze bijvoorbeeld zomaar een avond verantwoordelijk gesteld voor het managen van een party. Wij zijn benieuwd hoe het haar afgaat.

Désirée, waarom heb je voor onze opleiding Hotel & Event gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in de evenementen business. Vanaf het bedenken van een evenement, tot aan de uitvoering. In de hotellerie ben ik minder geïnteresseerd en daar ligt bij veel andere hospitality opleidingen wel de nadruk op. Wat me verder aanspreekt is de kleinschaligheid van Business School Notenboom. Je bent geen nummer en krijgt genoeg aandacht als je dat nodig hebt. Bovendien zijn de docenten stuk voor stuk enorm goed en komen ze bijna allemaal uit de branche. Je kunt daardoor veel van hun praktijkervaring leren en al je vragen aan hen stellen. Ik ben heel blij met mijn opleiding en vind dat deze ook goed aansluit op mijn stage.”

Je loopt stage bij Maison van den Boer. Wat is dat voor een bedrijf?

“Maison van den Boer verzorgt event catering, locatie catering & exploitatie, hospitality en foodservice in heel Nederland. Onder de naam Maison van den Boer Events is het bedrijf ook actief in de Nederlandse markt als evenementenbureau. Het hoofdkantoor van Maison van den Boer staat in Veghel en daarnaast zijn er kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Maastricht. In totaal heeft Maison van den Boer 700 mensen in dienst. Het bedrijf maakt daarnaast onderdeel uit van de Koninklijke van den Boer groep. Binnen deze groep opereren diverse cateringondernemingen met de focus op partycatering, venue catering en medische voeding. Hieronder vallen onder meer Oseven Happening & Food en FoodforHospiltality.”

Waarom heb je voor deze stage gekozen?

“Wat ik erg leuk vind aan het bedrijf is dat het gevestigd is in grote steden en dat het werkzaam is bij veel grote evenementen. Op de locatie waar ik stage loop, de Johan Cruijff Arena, cateren we bijvoorbeeld concerten van Armin van Buuren, de Toppers en U2, maar ook grote evenementen zoals Sensation. Daarnaast cateren we bijvoorbeeld ook bij congressen en tijdens voetbalwedstrijden van Ajax.”

Wat vind je leuk en leerzaam aan je stage?

“Het leuke aan mijn stage vind ik dat je elke dag andere werkzaamheden verricht. De ene dag zit je op kantoor de administratie te doen en de andere dag ben je aan het opbouwen voor een event. Die variatie vind ik erg leuk. De laatste weken ben ik voornamelijk ‘op de vloer’ te vinden. Dat houdt in dat ik veel bezig ben met het opbouwen en klaarzetten voor partijen en dat ik veel werk tijdens partijen. En ook dat is ook elke keer weer anders. De ene keer sta ik achter de bar en de andere keer denk ik mee met een partymanager.”

Welke vakken of vaardigheden komen van pas op je stage?

“We leren veel over werkhouding: dat je zelfstandig kunt werken en niet altijd achter iedereen aanloopt. Dat wordt zeker van je verwacht tijdens je stage, dat je zelfstandig kunt werken en denken. En er wordt ons geleerd om perfectionistisch te werken en niet alles af te raffelen. Op mijn stage probeer ik dan ook ontzettend mijn best te doen en zo min mogelijk fouten te maken. Vakken waar ik veel aan heb, zijn Engels en Gastvrijheidskunde. Engels omdat ik in Amsterdam zit en tijdens veel evenementen Engelssprekende gasten moet ontvangen. En Gastvrijheidskunde natuurlijk omdat het belangrijk is om te weten hoe je een gast op de juiste manier behandelt.”

Wat is het meest leerzame dat je tot nu toe hebt gedaan?

“Het meest leerzame wat ik tot nu toe heb gedaan is dat ik tijdens het concert van Armin van Buuren samen met nog een stagiaire verantwoordelijk was voor een partyzaal. Wij waren voor die avond dus de partymanagers van die zaal. We moesten er voor zorgen dat alles goed ging, we moesten allerlei problemen oplossen en het personeel aansturen. Erg leerzaam! Het werken voor dit soort grote evenementen vind ik het allerleukste. Vooral tíjdens het evenement. Je krijgt er echt een kick van!”

Hoe zie jij je toekomst voor je?

“Over vijf jaar werk ik bij een leuk evenementenbureau, misschien wel bij Maison van den Boer, en ben ergens eindverantwoordelijke voor. Bijvoorbeeld voor de Operations. Nadat ik voldoende ervaring heb opgedaan, wil ik samen met mijn vader een evenementenbureau starten. Of het in de openbare evenementen of juist zakelijke evenementen zal zijn, weet ik nog niet; omdat ik het tot nu toe allebei erg leuk vind. Misschien vind ik hier later wel een mooie combinatie in!”

 

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer

 

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag