Marketing en Communicatie Management / Commercieel Management

Ben jij geïnteresseerd in de commerciële kant van bedrijfsvoering? Ben je ondernemend en hou je wel van een uitdaging? Dan is de studierichting mbo Marketing & Communicatie Management / Associate Degree Commercieel Management zeker wat voor jou. Sales, marketing en communicatie, management en de inrichting van organisaties staan centraal in deze studierichting. Maar ook creativiteit, inspringen op kansen en het herkennen en volgen van trends en ontwikkelingen in jouw branche. Met je diploma op zak werk jij straks samen met een team om jouw bedrijf of product succesvol in de markt te zetten en groot te maken.

Marketing & Communicatie Management / Commercieel Management

Tijdens de opleiding word je voorbereid op een carrière in de (internationale) business. Je doet zowel vakkennis op als praktische vaardigheden. Je leert alles over de inrichting van bedrijven en organisaties, over bedrijfsprocessen, marketing en communicatie en het omgaan met klanten. Ook werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en business skills. Je volgt workshops en gaat op bedrijfsbezoeken. Bovendien wordt er bij Business School Notenboom ook veel aandacht besteed aan de zakelijke kant. Wij stimuleren je om een ondernemersmentaliteit te ontwikkelen en ambitieus te zijn. En dat is wat jou straks, bij het zoeken van een leuke baan, die voorsprong op andere kandidaten gaat geven.

Mbo of Associate degree?

We bieden deze studierichting aan op twee locaties, op mbo- en ad-niveau:

Mbo Marketing & Communicatie Management
De mbo opleiding heeft niveau 4 en duurt twee jaar. Je doet zowel vakkennis op als praktische vaardigheden. In allebei de studiejaren loop je stage. Na je opleiding ga je aan de slag in een commerciële functie in bijvoorbeeld de retail of in multinational of kun je doorstromen naar onze associate degree opleiding.

Bekijk de MBO opleiding

Associate degree Commercieel Management
De associate degree opleiding duurt twee jaar en zit qua niveau tussen het mbo 4 en hbo bachelor in. Je krijgt zowel theoretische vakken als praktijklessen en workshops. Je werkt aan praktische projecten en loopt in beide studiejaren stage. Na je opleiding kun je aan de slag in een leidinggevende functie op een commerciële afdeling van een (internationaal) bedrijf of doorstromen naar het derde jaar van onze opleiding hbo bachelor Bedrijfskunde.

Bekijk de Associate Degree

Vragen of studieadvies nodig? Neem contact op!

Wij staan voor je klaar.

Neem contact op