Oud-student Rik Michelbrink: "Door mijn studie bij Notenboom weet ik hoe ik zaken moet aanpakken."

Aanmelden kennismakingsgesprek?

“Door mijn studie bij Notenboom weet ik hoe ik zaken moet aanpakken”

Veel van onze studenten hebben een familiebedrijf als achtergrond. Dat geldt ook voor de 22-jarige Rik Michelbrink. Ruim 30 jaar geleden startte zijn vader 'Hoveniersbedrijf Jonnie Michelbrink' en bouwde dat uit. Rik volgde voorafgaand aan zijn mbo 4-opleiding Marketing & Communicatie Management bij Notenboom de hoveniersopleiding bij het Helicon in Boxtel. Hij denkt er over na om het familiebedrijf voort te zetten of om de keuze te maken zijn eigen onderneming ‘De Kleinste Zaligheid’ uit te breiden: “Binnen nu en vijf jaar moet die knoop worden doorgehakt.”

Toch werk je nu in loondienst?

“Ja. Voor mijn stage kwam ik terecht bij Borek, een bedrijf dat buitenmeubelen en parasols levert in het hoger segment. Dat is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik daar nu ook een baan heb gekregen. Zo kan ik ervaring opdoen en in de keuken kijken van een ander bedrijf, voordat ik eventueel ons hoveniersbedrijf overneem. Kennis die ik bovendien ook kan gebruiken voor mijn eigen onderneming.”

Vertel eens meer over je eigen bedrijf?

“Een onderdeel van mijn vaders bedrijf was de verkoop van OFYR kooktoestellen (outdoor cooking). Dat heb ik overgenomen en ondergebracht in mijn eigen bedrijf ‘De Kleinste Zaligheid’. Verder verkoop ik onder die naam een collectie buitenmeubelen, warmtelampen en meerdere buitenaccessoires. We leveren aan particulieren en bedrijven, waaronder restaurants. Je kunt bij ons ook OFYR kooktoestellen huren, voor bijvoorbeeld een feestje.” 

In hoeverre sluit je studie bij Notenboom aan bij de praktijk in je onderneming?

“Door mijn opleiding zijn sales en marketing geen onbekende terreinen. Ik weet hoe ik zaken kan aanpakken. Verder is het veel leren in de praktijk. Vorig jaar ben ik met een busje en een stapel folders ‘de boer’ opgegaan. Vanwege corona durfden veel horecabedrijven niet direct de investering te doen om onze buitenaccessoires aan te schaffen, maar op mijn voorstel om dan eens te huren gingen er wel een aantal op in. Helaas hebben we afgelopen jaar onszelf ook nog niet echt kunnen promoten op evenementen, maar desalniettemin hebben we het toch druk gehad.”

Je volgt nog een coachtraject bij Notenboom. Hoe heeft je dat geholpen bij je eigen bedrijf?

“Heel veel! De docenten zijn zelf ondernemers en dat maakt hun coaching heel waardevol. Als beginnend ondernemer pak je alles aan, zij hebben me geholpen meer focus aan te brengen op mijn kernactiviteiten. Samen hebben we een jaarplanning voor 2022 gemaakt. Doelen voor mezelf gesteld wat betreft omzet en activiteiten, zoals bijvoorbeeld zorgen dat er vijf barbecueworkshops komen en de showroom ingericht is. We hebben halverwege 2022 nog een keer afgesproken.”

Kijkt papa Michelbrink ook mee?

“Stiekem wel. Hij geeft regelmatig gevraagde en ongevraagde adviezen en kijkt soms naar de cijfers. Maar verder laat hij het aan mij over.”

Hoe kom je bij de naam ‘De Kleinste Zaligheid’?

“De Brabantse dorpen Duizel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre (Wintersel) worden vanuit vroeger ook wel ‘Acht Zaligheden’ genoemd. Het dorpje waar wij wonen – Hulsel – is met iets meer dan 800 inwoners daarvan de kleinste. Vandaar de naam.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer
NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag