HEAT! is een van de parels van Dragons' Den 2022

Aanmelden kennismakingsgesprek?

HEAT! is een van de parels van Dragons' Den 2022

In april dit jaar vond onze jaarlijkse Dragons' Den plaats, gebaseerd op het gelijknamige tv-programma. In het bijzijn van familie en docenten pitchen onze tweedejaars mbo 4- en hbo-studenten hun bedrijfsidee, waar ze ruim een jaar aan gewerkt hebben. Ze doen dat voor een jury – de ‘Dragons’ – die bestaat uit mensen die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend. Het is best spannend om daar met je groep te staan en te presenteren. Het kan namelijk ook zo maar zijn dat jouw idee door een van de Dragons wordt opgepikt. Dat overkwam dit jaar Nick van Kruijsdijk en zijn groepsleden Chanel Fabri, Roderick Moorman van Kappen en Sven van Kroonenburg met het project HEAT! Of nou ja, ‘project’, het is al een heus product! Nick: “Het is een uniek vloerverwarmingssysteem en een idee van mijn vader en zijn compagnon. Er moest echter rondom het systeem nog wel het een en ander worden uitgezocht en dat sloot mooi aan bij de opdracht die we kregen voor het vak Ondernemen. In de tijd dat zij het systeem door ontwikkelden, deden we met onze groep onder meer onderzoek naar haalbaarheid op de markt en prijsstelling.”

Unieke vloerverwarming? Leg eens uit

HEAT! is een vloerverwarmingssysteem op infraroodstraling. De folies met daarop al een coating en de lijm bestaan al, maar hoe wij het aanbrengen is vernieuwend. Wij hebben een bepaalde manier uitgevonden, dat die twee producten heel goed samenwerken. Normaal kun je infrarood vloerverwarming niet direct onder een vloer aanbrengen, dan moet de vloer ‘zwevend’ zijn. Met ons concept kan dat wel. Of het nu hout, laminaat, tegel of wat dan ook is.”

Wat zijn daarvan nog meer de voordelen?

“We gebruiken in ons systeem een gepatenteerde connector voor aansluiting van de folie op het stroomlint. Dat wil zeggen, de folie heeft een koperbaan waar stroom doorheen geleid wordt. Dit moet worden aangesloten op een stroomlint. Dat doen we met die samen met een gespecialiseerd bedrijf ontworpen connector, we kunnen daarmee de vloer zo dun mogelijk houden. Vooral handig voor mensen die willen verbouwen en geen zin hebben heel de vloerverwarming eruit te hakken. De HEAT! toepassing is maar 3-4mm dun en deze kunnen ze er gewoon op leggen. Inmiddels hebben we het systeem met het plaatsen van de lijm – folie – lijm gepatenteerd.” Het systeem zou overigens ook toegepast kunnen worden in wanden, dus niet alleen in de vloer.

Wat is jullie aandeel?

Door het onderzoek dat Nick met Chanel, Roderick en Sven deden voor het systeem, raakte Nick verder betrokken bij het bedrijf van zijn vader en zit daar inmiddels ook in: “We hebben voor de Dragons' Den een aantal zaken uitgezocht rond HEAT! Zoals de retailprijs, die viel gunstiger uit dan wij vooraf verwacht hadden. Daarmee kunnen we ook effectief aan onze prijs werken. Daarnaast aan de bedrijfsstructuur en wat voor marketing nodig is. Die is deels gericht op b2b en deels b2c, dat vraagt een verschil in benadering. Wij hebben een soort accountplan opgesteld.”

En toen was daar Dragon Esther van Zon…

Esther – van oorsprong uit Best en nu wonend in België met haar gezin – komt uit een ondernemersnest. Samen met haar man heeft ze een aantal bedrijven, waaronder een aantal bouwprojecten vallen: “We hebben momenteel een bouwproject helemaal in eigen beheer, daar zou de mogelijkheid misschien bestaan van vloerverwarming met HEAT! De groep viel mij direct op, door de professionaliteit, de goede presentatie en een echt product. Het simpele van het idee vond ik zo knap. Nick en zijn groepsleden waren heel verrast toen ik zei dat ik er meer van wilde weten.”

Hoe vond je het als Dragon?

Enthousiast: “Heel leuk! Toen ik werd gevraagd, had ik niet meteen door wat Dragons' Den precies inhield. Mijn zoon Bram – eerstejaars hbo-student bij Notenboom – vertelde dat, toen schrok ik wel even. Ik ben niet per se de persoon van de voorgrond. Maar ik had ja gezegd en dan doe ik het ook. Achteraf vond ik het superleuk. Ik heb het ook heel serieus genomen. Tenslotte zijn studenten daar ruim een jaar mee bezig . Bijna jammer dat je maar 7 minuten hebt om de ideeën te zien en naar de presentaties te luisteren.”

Wat wordt het vervolg voor HEAT!?

Inmiddels is er een eerste vervolggesprek en een demonstratie geweest op het bedrijf van Nick’s vader. Esther: “Ik nam wel mijn vader mee, die is technisch onderlegd en mijn man. Wij gaan vaker met zijn drietjes op pad, de een is wat beter technisch onderlegd, de ander weer tekst- en/of cijfermatig in woord of schrift. Bovendien zie ik mijn vader als mijn mentor en leer ik nog iedere dag van hem (en hij inmiddels na alle jaren ook af en toe van mij). Op dat gebied kan ik Nick dus erg goed begrijpen. Ik zou zeggen, vooral doorgaan, jullie zijn echt goed bezig!”  

Bij ons bezoek lagen er 3 vloeren klaar om te worden geïnspecteerd, de keuring was een dag na ons gesprek. Het gesprek was lang en goed en we zullen binnenkort weer contact hebben.” Nick: “Esther’s vader gaf ons vanuit zijn technische achtergrond nog wat toevoegingen. We kregen door het bezoek een paar nieuwe inzichten. Ze hebben ons aan het denken gezet.”

En als het een succes wordt?

“Onze bedoeling is om het systeem verder uit te bouwen en HEAT! echt op de kaart te zetten. We willen fors groeien. Als het dan goed loopt, kun je weer verder. Mijn vader, zijn compagnon en ik hebben alle drie een ondernemersgeest en willen ook andere mensen helpen met hun bedrijf. We weten hoe moeilijk het begin kan zijn en dan vinden we het mooi anderen te ondersteunen vanuit ons succes. Met advies, maar ook financieel als dat nodig is. Dat kan enorm veel schelen!”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Website-blog-ondernemen-parels-dragons-den

Ondernemersgroep: HEAT!
Van links naar rechts: Sven, Chanel, Nick en Roderick

 Website-blog-ondernemen-parels-dragons-den1

Van links naar rechts: Meneer Van Kruijskuijk, Nick, Compagnon en Mevrouw Van Zon

 

Accepteer s.v.p. marketing cookies om deze video te kunnen bekijken. Accepteer

NOTENBOOM MEER DAN ONDERWIJS: 63 JAAR EEN SUCCESVOLLE OPLEIDER
Stel hier je vraag
Stel hier je vraag